UTIL-NEWS

2016 cu travelsmartinfo.ro

2016 cu travelsmartinfo.ro

Din punct de vedere al experientelor si calatoriilor, 2016 a fost un an plin, dens si variat. Am desenat pe glob in toate directiile linii imaginare care s-au materializat in destinatii unde am trait experiente unice.

Originalitatea si noutatea sunt punctele forte care stau la baza stabilirii proiectelor de calatorii. Fie ca am calatorit individual sau am cu prieteni, am avut sansa ca de fiecare data sa fac/facem ceva unic.

O tendinta pe care am observat-o de ceva vreme este ca din ce in ce mai multi pasionati de calatorii prefera un mod original si flexibil de a calatori, aparand totodata si dorinta de apartenenta la grupuri cu viziuni similare.

Experienta acumulata mi-a dovedit (daca mai era nevoie) ca ceea ce conteaza si in „travel” este puterea exemplului, seriozitatea, recomandarea si competenta dovedita prin fapte.

Unul dintre lucrurile care m-au bucurat si in 2016 a fost cresterea participarii la astfel de calatorii in grupuri de prieteni a persoanelor de toate varstele care pana acum aveau un mod clasic de a face vacante: „inregimentate in grupuri rigide”, in „grupuri fara personalitate” sau „lupi singuratici”. M-am bucurat sa vad ca pasionatii „clasici” de vacante, cauta grupuri „vioaie”, cu o noua abordare, flexibile si care sa le aduca experiente diferite.

Sa derulam anul …..

Am inceput anul 2016 pe plajele rosiatice, salbatice si nesfarste din SRI LANKA – Kalutara dupa o saptamana de hoinareala pe drumurile care serpuiesc de la ocean pana in varful muntilor invaluiti in nori si ceata si unde plantatiile de ceai se simt mai bine ca oriunde. Insula verde care mai poarta numele si de „lacrima Indiei” uimeste prin diversitate si exotism, peisaje superbe si oameni primitori. Am descris experientele avute  in cinci articole iar despre plaje AICI.

Sfarsitul lunii Aprilie a fost momentul perfect pentru o vizita in Marea Caraibelor la bordul celui mai mare vas de croaziera din lume de la acea data – ALLURE OF THE SEAS – de la Royal Caribbean, experientele fiind descrise AICI. Pe parcursul unei saptamani, in timp ce traiam experientele de pe un oras plutitor cu peste 8.700 locuitori, am vizitat trei dintre punctele „HOT” ale regiunii: Bahamas cu al sau oras al piratilor – Nassau, Insulele Virgine Americane si ciudata insula cu doua capitale si impartita intre doua natiuni europene – St. Marteen.

Nu exista o perioada mai buna pentru MAROC decat luna Mai: soarele arde dar inca nu dogoreste si tot ce nu a fost „cucerit” de desert este verde si inflorit. Am avut marturia grupului cu care am fost, unii care au mai vizitat Marocul toamna, decizia fiind unanima: Acesta nu este Marocul in care am mai fost! 🙂 Circuitul a fost complex si ne-a plimbat de la orasele imperiale (Rabat, Casablanca, Marrakech, Meknes, Fes) pana la marginea desertului nesfarsit ce incepe de la Erfoud si Ouazarzate.  Am avut ocazia sa ne scaldam in apele reci ale Atlanticului, sa trecem muntii Atlas dar si sa calarim corabia desertului in Sahara. Mai multe despre aceasta calatorie, AICI.

Daca unii merg vara la mare, anul acesta am preferat in Iulie semetia Alpilor, racoarea ghetarilor de la 3.000 de metri si superbele statiuni de munte, orase si castele din BAVARIA si nordul Austriei. Mai multe detalii, AICI.

Sfarsitul lunii August ne-a facut sa fim martorii unuia dintre marile evenimente planetare: marea migratie a animalelor din TANZANIA. Am mai fost in safari in timpul anotimpului ploios si verde dar curiozitatea ne-a impins acum spre perioada secetoasa. A meritat fiecare minut, Tanzania uscata si maronie din August fiind diferita de Kenya verde din Ianuarie. Este de la sine inteles ca dupa un safari trebuie sa te racoresti in apele turquoise ce scalda plajele albe din ZANZIBAR.

In Octombrie am pasit in desertul din IORDANIA pentru a descoperi una dintre minunile lumii si pentru a vedea cum s-a scris istoria antica si a evului mediu. Am cunoscut locuri, oameni, o bucatarie excelenta si ne-am bucurat de doua dintre „marile” renumite de pe glob: Marea Moarta si Marea Rosie, mai multe detalii AICI.

„Unicul” MADAGASCAR l-am vizitat la sfarsit de Noiembrie si a fost una dintre experientele forte ale anului. Madagascar a fost destinatia unde am reintalnit linistea, sinceritatea oamenilor si o biosfera unica pe glob. Mai multe detalii le-am prezentat in sase articole, primul fiind AICI.

Am incheiat anul la fel cum l-am inceput: pe plaja. FILIPINE  a fost destinatia de sfarsit de an si am avut sansa sa vad pe viu de ce Palawan este considerata de publicatii de specialitate si canale media pentru al doilea an la rand, cea mai frumoasa insula din lume.

Calatorii inspirate in 2017! 🙂

(553 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in UTIL-NEWS

Blue Air, 24% reducere timp de 24 de ore

Mihai Luca22/07/2020

Wizz Air suspenda zborurile catre 5 tari din cauza restricțiilor

Mihai Luca21/07/2020

Cand vom putea pleca in croaziere din nou?

Mihai Luca25/05/2020

TAROM reia zborurile pe Milano si Roma din 26 Mai 2020

Mihai Luca24/05/2020

JAPONIA – din iulie 2020 am putea calatori cu pana la 50% mai ieftin

Mihai Luca24/05/2020

2019 in meseria de calator

Mihai Luca29/12/2019

2018 – un an hai hui pe meridiane

Mihai Luca30/12/2018

Modificare termen valabilitate pasapoarte

Mihai Luca17/10/2018

Hotel Beethoven Vienna

Mihai Luca31/07/2018