UTIL

2019 in meseria de calator

2019 in meseria de calator

Este sfarsit de an si inainte de a incepe un nou an pe meridiane, cateva zile de liniste sunt un bun prilej de a rememora „2019 in meseria de calator”.

2019 a fost un an care mi-a dovedit odata in plus schimbarea preferintelor celor care iubesc cu adevarat calatoriile si nu doar „bifeaza concedii”. Astfel, am remarcat:

  • orientarea spre experiente si nu doar fuga dupa „highlights”;
  • dorinta de aprofundare a unei tari sau regiuni, comparativ cu eterna „7 tari in 7 zile” – tendinta care din pacate inca mai este promovata si aleasa in special de cei cu bugete de calatorie reduse;
  • o maturizare a preferintelor celor care calatoresc de 15-20 de ani si orientarea acestora catre destinatii de nisa, mai dificil de atins si nepopulate cu turism de masa.

Am reusit ca in programele promovate si organizate in 2019 de TRAVELSMARTINFO sa dau viata tendintele descoperite in dorintelor iubitorilor de calatorii. Iata ce a rezultat:

Am avut un an 2019 plin de evenimente, desfasurate pe toate meridianele lumii: peste 20 calatorii de grup organizate cu peste 650 turisti (din care am insotit ca tur leader 9 grupuri), invitatii speciale la congrese, workshop-uri si expozitii din domeniul turismului si actiuni de marketing si promovare. Bineinteles, nu au lipsit si cateva escapade personale in destinatii originale.

Am inceput anul la inaltime – la granita dintre India si Nepal, printre tinuturile de un verde etern si in aer cu parfum de ceai de Darjeeling. Nu am putut pleca de acolo fara a sta cateva zile in Calcutta – locul unde a inceput povestea coloniala.

A urmat America de Sud, cu 2 saptamani prin jungla Columbiana, plantatii de cafea si superbele orase coloniale ale taramului care, cu doar cativa ani in urma, trezea fiori doar la gandul de a merge acolo. Astazi, Columbia are o fata noua, „spalata” de trecut si ofera experiente de neuitat. Am continuat cu Brazilia, adunand intr-un program deosebit „highlight-urile” de natura si metropole a ceea ce ofera acest taram, recunoscut prin multe povesti exotice.

In Mai am facut cunostinta cu natura si istoria crestinismului din Armenia si Georgia. Am luat ca amintire festinurile culinare si vinul 🙂 Religia, mai putin 🙂 Cu tolba plina, am plutit apoi cu balonul peste taramul ireal al Cappadociei.  In Iunie am revenit in Nepal si Bhutan pentru experiente unice la poalele Himalayiei: m-am catarat pana la „Tiger Nest” si am vazut de ce bhutanezii sunt cei mai fericiti oameni din lume  

Iunie a fost la capatul lumii: Borneo, Brunei, urangutani si jungla. Si maimute … cat vezi cu ochii 🙂 . A fost cea mai originala experienta din 2019. O aventura pe parcursul a aproape 3 saptamani, timp in care aproape zilnic am mers pe jos 10-15 km, 1-2 ore cu barcile si am dormit intr-o varietate de locatii: de la cele mai luxoase resorturi, la colibele triburilor Iban.

Am revenit apoi la sfarsit de Iulie in Astana – actuala Nur Sultan – pentru a participa la unul dintre cele mai prestigioase congrese turistice din regiunea Asia-Pacific. La 2 ore de zbor este Kyrghyzstan – unde timp de o saptamana, parcurgand un traseu de 1500 km, am ramas uimit de frumusetea peisajelor, prietenia oamenilor si de modul in care tara incearca sa-si gaseasca drumul. Am regasit o Romanie din anii „90.

In Septembrie m-am intors in India pentru a admira Taj Mahal si am parcurs „Triunghiul de Aur” intr-un mod original, un circuit cu istorie, arhitectura si safari cu leoparzi. Mijlocul lui Octombrie m-a gasit in zona fierbinte a Orientului Mijlociu – Liban, intr-un circuit in care am descoperit multa istorie si experiente culinare fantastice. O calatorie de nota 10!

Spre sfarsit de an, am plonjat in sudul Oceanului Indian, in una dintre insulele aflate in topurile destinatiilor: Reunion. Insula este un regal de peisaje unice in lume, un paradis pentru iubitorii de drumetii si aventuri montane intr-un cadru tropical. Bineinteles, dupa aventura montana au urmat plajele turquoise din Mauritius ♥‿♥ 

Pentru ca am vrut sa arat ca si iarna Europeana are farmecul ei si ca traim inr-un loc pentru care 90% din populatia globului ar face orice sa ajunga macar odata in viata, am experimentat luminile si targurile de Craciun Europene in Hamburg, Atena, Viena si Paris. Superbe destinatii!

In speranta ca macar cateva dintre aceste destinatii v-au fost sau va vor fi inspiratie,

Va doresc un 2020 cu experiente calatoare!

(158 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

UTIL

More in UTIL

Blue Air, 24% reducere timp de 24 de ore

Mihai Luca22/07/2020

Wizz Air suspenda zborurile catre 5 tari din cauza restricțiilor

Mihai Luca21/07/2020

Cand vom putea pleca in croaziere din nou?

Mihai Luca25/05/2020

TAROM reia zborurile pe Milano si Roma din 26 Mai 2020

Mihai Luca24/05/2020

JAPONIA – din iulie 2020 am putea calatori cu pana la 50% mai ieftin

Mihai Luca24/05/2020

2018 – un an hai hui pe meridiane

Mihai Luca30/12/2018

Modificare termen valabilitate pasapoarte

Mihai Luca17/10/2018

Hotel Beethoven Vienna

Mihai Luca31/07/2018

Blue Air 15% reducere pe toate rutele interne

Mihai Luca09/03/2018