AFRICA

2015 calator

2015 calator

2015 – un an plin de calatorii finalizate fie cu retrairea amintirilor din locurile unde am mai fost, fie cu experientele unice pe care le ai atunci cand pasesti intr-un loc nou.

Mi-ar placea sa cred ca fiecare are propriul algoritm in care isi construieste „anul viitor” din punct de vedere al calatoriilor si ca nu se lasa condus de „vedem noi atunci” sau „e prea devreme”. Am invatat ca este bine sa ai tot timpul un panel de 6-7 destinatii, sa nu tii cu dintii doar de cateva, si cu care sa jonglezi in functie de oportunitati si oferte. Viata mi-a dovedit ca intotdeauna va veni un timp potrivit pentru ceva si ca fiecare lucru si loc va fi exact la timpul lui 🙂

Pentru city break-uri este bine sa te gandesti cu un an inainte si sa inhati ofertele companiilor aeriene sau sa urmaresti cand se introduc noile oraruri de zbor. Ai avantajul primului venit: alegi ce vrei si cu cat vrei 🙂 2015 a fost un an cu multe zile libere aproape de weekend-uri, numai bine sa faci o punte de 4-5 zile. 2016 nu va mai fi la fel 🙂

Alterneaza citybreak-urile cu vacante mari daca se poate iar vacantele mari incearca sa nu fie plictisitoare, doar cu trasee sau relax, un mix din acestea doua fiind perfect.

Oceanul Indian, incepand cu 2014  nu a mai fost o destinatie prohibitiva ca si pret din punct de vedere al biletului de avion. Daca inainte preturile erau din 4 cifre in EUR, de cand a aparut FlyDubai si companii cu traditie ca Etihad, Emirates si Turkish au ascutit competitia in favoarea calatorului, totul este mai usor si frumos: ajungi in Maldive si Seychelles si cu 400-500 EUR cu bilete luate bineinteles cu multe luni inainte.  Asteptam Mauritius, Reunion si Madagascar sa devina mai „prietenoase” 🙂 Pe scurt, acesta a fost 2015:

Am inceput anul in KENYA, prin vastele savane africane de la poalele vulcanului  Kilimanjaro si avand senzatia ca esti in Jurasic Parc atunci cand vezi elefantii si girafele trecand pe langa jeep-urile de safari. Am vazut in Kenya unul dintre cele mai variate ecosisteme pe care le poti gasi intr-o tara africana: 6 rezervatii – toate foarte diferite. A urmat nisipul alb si apa calda a oceanului Indian din Mombasa. Am scris despre Kenya AICI.

Doua orase unice in lume le-am revazut in primavara, asa ca antrenament pentru vara: ROMA – cetatea eterna si ISTANBUL – unul dintre cele mai spectaculoase orase ale planetei. Diferite si uimitoare. Orase in care te-ai intoarce la infinit. Despre cele doua am scris aici: ISTANBUL si ROMA.

A urmat in iulie o vizita in paradisul declarat si despre care credeam ca exista doar in cartile postale. Ei bine, imaginile sunt copiate de acolo, din SEYCHELLES. Detalii AICI si AICI.

In august n-am tinut cont de cele 42 de grade non stop din pustiul Asiei Centrale si am vizitat UZBEKISTAN. M-am bronzat, am transpirat si am baut 5 litri de apa pe zi dar a meritat. A fost una dintre cele mai placute experiente avuta din calatoriile mele. O pot include fara tagada in top 5 (si nu-mi place sa fac topuri sau sa numar destinatiile). Am scris despre Uzbekistan 5 impresii AICI.

Septembrie a fost revederea cu CHINA, marea China. Am retrait pas cu pas aventura din natura superba din sudul umed si calduros, am revazut istoria sa milenara dar si forfota metropolelor Beijing, Shanghai, Hong Kong, Macao. Despre China sunt mai multe impresii, trebuie doar cautat in site dupa CHINA.

IRANUL a fost cireasa de pe tort din octombrie: dur si prietenos in acelasi timp, desertic si verde, cu vechi si nou si cu asezari nomade si metropole, a fost o destinatie fenomenala ce abia incepe sa fie descoperita de catre turisti. Am scris despre Iran mai multe articole pe site.

Inchei anul 2015 tot la caldura, intr-una dintre cele mai frumoase, exotice, plina de gusturi si mirodenii insula de pe glob: SRI LANKA. Impresiile vor urma 🙂

Happy 2016! 🙂

(344 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

AFRICA

More in AFRICA

10 motive sa vizitezi Africa de Sud

Mihai Luca15/06/2017

MADAGASCAR: Ifaty, plaja si baobabi (VI)

Mihai Luca21/12/2016

MADAGASCAR: rezervatia Isalo (V)

Mihai Luca20/12/2016

MADAGASCAR: Ambalavao si Valea Tasaranoro (IV)

Mihai Luca19/12/2016

Vacanta in Madagascar: de la Antsirabe la Fianarantsoa (III)

Mihai Luca18/12/2016

Vacanta in Madagascar: rezervatia Andasibe (II)

Mihai Luca17/12/2016

Vacanta in Madagascar: generalitati si Antananarivo (I)

Mihai Luca14/12/2016

Vacanta in ZANZIBAR, insula mirodeniilor

Mihai Luca10/09/2016

Safari in TANZANIA

Mihai Luca04/09/2016