ASIA

Viza pentru Thailanda. Ghid util.

Viza pentru Thailanda. Ghid util.

O viza pentru tara zambetelor a devenit mai usor de obtinut in special dupa armonizarea legislatiei referitoare la reciprocitatea acordarii de vize, Romania fiind tratata acum ca orice stat membru al UE. Voi insista doar pentru viza turistica, celelalte tipuri de vize fiind detaliate pe site ul Consulatului Regatului Thailandei la Bucuresti.

Exista doua posibilitati sa obtii viza turistica: din timp, de la Ambasada Regatului Thailandei la Bucuresti sau orice tara din UE si viza la sosire, direct pe aeroport sau la punctele de trecere a frontierei terestre si navale.

Personal recomand obtinerea vizei in prealabil. De ce ai mai sta la o coada de 1-1.5 ore pe aeroport dupa un zbor de 12-13 ore? Am descris aventuri si experiente in Thailanda pe care le puteti accesa din link-urile: Bangkok – capitala, Imprejurimile Bangkok-ului, Insula Phuket si Insula Samui.

1. Viza prealabila de la Ambasada Regatului Thailandei

Cei care doresc să petreaca o perioada mai lunga in Thailanda (peste 15 zile) pot aplica pentru viza turistica (tip TR) la Consulatul Regatului Thailandei la Bucuresti a carui adresa este pe Strada Vasile Conta nr. 3. Sunt necesare urmatoarele documente pentru viza cu o singura intrare (Single Entry Tourist  / Medical Visa) valabila 3 luni:

  • Pasaport cu validitate minima de 6 luni la data intentionata a intrarii în tara si copie a acestuia
  • Formularul de viza completat. Formularul il poti descarca de aici
  • O fotografie recenta 3.5×4.5. Fotografia trebuie lipita pe formular si nu capsata
  • Documentele de calatorie: biletul de calatorie inspre si dinspre Thailanda
  • Dovada cazarii pentru intreaga perioada de sedere solicitata
  • Adeverinta de la angajator sau extrasul de cont bancar
  • Taxa de 30 EUR (se plateste cash in moneda europeana la momentul depunerii dosarului).
  • In cazul celor care aplica pentru viza medicala (MT) se solicita si: scrisoare de la un spital din Thailanda, fisa medicala, certificate medicale care sa ateste nevoia urmarii respectivului tratament in Thailanda.

Procedura si documentele cerute si prezentate mai sus sunt valabile si pentru viza medicala (MT)

Daca se doreste obtinerea vizei cu mai multe intrari (Multiple Entry Tourist Visa) valabila 6 luni, la documentele de mai sus, se adauga:

  • Cartea de Identitate copie si original pentru a dovedi rezidenta in Romania
  • Extras de cont bancar care sa dovedeasca existenta a minimum 6,000 EUR in ultimele 6 luni
  • Confirmare rezervare de la hotel
  • Taxa de viza 150 EUR
  • Cash la purtator pentru a putea fi aratat la cerere la frontiera, in suma de minimum 20.000 Bath / persoana si 40.000 Bath / familie. Suma poate fi si echivalent in orice valuta convertibila

Ofiterii consulari isi rezerva dreptul de a solicita si alte documente daca vor considera necesar.

2. Viza la sosire (VOA)

Autoritatile thailandeze elibereaza viza de intrare si la frontiera, pentru o perioada de sedere de pana la 15 zile. Pentru a obtine o viza de intrare in Thailanda pe aeroport va trebui sa va deplasati, dupa coborarea din avion, la biroul “Oficiul Emigrari si Vize Speciale, Diplomati si Visa-On-Arrival” unde sunt necesare urmatoarele:

  • valabilitatea pasaportului sa fie de minimum 6 luni
  • sa completati un formular tip
  • fotografie 4×6 cm pentru fiecare aplicant, inclusiv pentru copii
  • bilet de avion pentru retur
  • durata sejurului sa nu depaseasca 15 zile
  • persoana care calatoreste individual trebuie sa aiba asupra sa suma de minimum 10.000 Baht cash (cca 350 $) sau echivalentul acestei sume in dolari SUA sau Euro
  • pentru o familie (sot, sotie, copii) suma minima necesara este de 20.000 Baht (cca 700 $) sau echivalentul acestei sume in dolari SUA sau Euro
  • dupa predarea formularelor si verificarea documentelor, procedura care va dura in jur de 5-10 minute, cetaţenilor romani li se va aplica pe pasaport viza necesara intrarii in Thailanda

In urmatoarele puncte de intrare se poate obtine VOA:

Aeroporturi:

Bangkok Suvarnabhumi Airport
Bangkok Don Mueang International Airport
Chiang Mai International Airport
Phuket International Airport
Krabi International Airport
Hat Yai International Airport
Pattaya U-Tapao International Airport
Chiang Rai International Airport
Koh Samui Airport
Sukhothai Airport
Surat Thani Airport

Puncte de intrare terestre sau navale:

Mae Sai Immigration Checkpoint
Chiang Saen Immigration Checkpoint
Chiang Khong Immigration Checkpoint
Betong Immigration Checkpoint
Sadao Immigration Checkpoint
Bangkok Harbour Immigration Checkpoint
Si Racha Immigration Checkpoint
Map Ta Phut Immigration Checkpoint
Nong Khai Immigration Checkpoint
Samui Immigration Checkpoint
Phuket Immigration Checkpoint
Satun Immigration Checkpoint
Krabi Deep Sea Port
Koh Lanta Pier
Krabi Chao Fah Pier
Songkhla Harbour Immigration Checkpoint
Pattaya Immigration Checkpoint
Khlong Yai Immigration Checkpoint
Pong Nam Ron Immigration Checkpoint
Aranyaprathet Immigration Checkpoint
Mukdahan Immigration Checkpoint
Tak Immigration Checkpoint
Padang Besar Immigration Checkpoint
Sungai Kolok Immigration Checkpoint
Nong Khai Harbour Immigration Checkpoint
Bueng Kan Immigration Checkpoint
Phibun Mangsahan Immigration Checkpoint
Tha Li Immigration Checkpoint
Nakhon Phanom Immigration Checkpoint
Nan Immigration Checkpoint
Ban Prakop Immigration Checkpoint
Khuan Don Immigration Checkpoint
Tak Bai Immigration Checkpoint
Buketa Immigration Checkpoint

3. Viza comuna Thailanda – Cambodgia

Incepand cu anul 2014 Ministerele de Externe ale celor doua state au agreeat sa colaboreze in domeniu, motiv pentru care Consulatul Thailandei la Bucuresti elibereaza aceasta viza valabila pentru ambele tari. Pentru Cambodgia viza se poate obtine si online, aplicand AICI.

(1.698 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

ASIA

More in ASIA