DESTINATII

Algarve – ghid complet

Algarve – ghid complet

Am vizitat Algarve ca parte a unui tur mai complex ce a cuprins toata Portugalia si Madeira. Zona este minunata, plajele, locurile, mancarea si ceea ce ofera in ansamblu m-ar face sa ma reintorc oricand. Mai jos sunt cateva puncte pe care nu ar trebui sa le ratezi daca te decizi sa cobori pana in sudul Portugaliei. Algarve – ghid complet poate sa te ajute sa vezi cele mai importante lucruri de acolo.

Numele de Algarve deriva din cuvantul arab „AL-GHARB” care inseamna „vestul”, indicand radacinile regiunii celei mai sudice a Portugaliei, odata avanpostul vestic al maurilor.

Dupa mai bine de 1000 de ani de la evenimentele istorice, astazi, trecutul razboinic este acoperit de obiectivele turistice ce se intind de la Faro din vest catre plajele din Lagos.

Algarve este regiunea administrativa ce se afla situata in sudul Portugaliei, coastele sale fiind scaldate la vest si sud de apele Atlanticului si se invecineza la est cu Spania. Populatia regiunii Algarve este in jur de 350.000 dar se mareste in fiecare vara la 1.000.000 datorita turistilor care invadeaza zona.

Cele mai importante orase care compun aceasta regiune a Portugaliei sunt:

Faro, este punctul central din care pleaca majoritatea turistilor care doresc sa ajunga in Algarve. Aerportul se afla la o mica distanta fata de oras, in imediata apropiere a lagunelor, lacurilor si bancurilor de nisip ce caraterizeaza jumatatea estica a Algarve-ului.

Intreaga regiune se numeste Parque Natural da Ria Formosa si reprezinta un ecosistem important pentru viata pasarilor.

In Faro poti vizita:

  • Vila Adentro (orasul interior), inconjurat de ziduri, zona dominata de recent restaurata catedrala
  • Rua de Santo Antonio, o strada comerciala tipic portugheza.

La est de faro puteti gasi 2 plaje foarte populare si frumoase: Ilha da Culatra si Ilha da Armona. Plajele adapostesc numeroase sate pescaresti unde este o placere sa iei pranzul sau cina.

algarve 1 algarve 2

La vest se Faro, la o distanta de 40 km se afla Albufeira, unul dintre cele mai frumoase orasele turistice din sudul Portugaliei. In Albufeira merita sa vezi: Praia dos Pescadores din centrul orasului vechi, fiind locul unde poti vedea trecutul orasului sub forma barcilor pictate multicolor; Praia da Rocha care este cea mai fotografiata plaja, aici de fapt incepand turismul in Algarve in anii ’50-’60.

algarve 9

algarve 8

algarve 5

Lagos este un vechi oras al Portugaliei, situat inspre partea de vest a regiunii Algarve si a jucat un loc important in istoria marilor descoperiri geografice fiind centrul operational al lui Henric Navigatorul in planificarea calatoriilor sale catre Africa.

Ce poti vedea in Lagos:

  • Biserica Santo Antonio impreuna cu Muzeul Municipal unde sunt expuse numeroase obiecte arheologice, obiecte din pluta, azulejos (placi de ceramica colorate)
  • Forte da Ponta da Bandeira, aici poti invata despre rolul orasului in timpul lui Henric Navigatorul.

DSC05597 DSC05590 algarve 4

In apropierea orasului se gasesc doua plaje superbe: Meia Praia si Praia de Dona Ana.

algarve 6algarve 4

Nu poti parasi regiunea Algarve fara ca sa faci un circuit de o zi la Cabo de Sao Vicente. Capul Sf. Vicentiu este cel mai SV punct al Europei, iar spectacolul oferit este pe masura. Daca pleci din Lagos spre vest, drumul are vreo 60 km si iti ia cam 1.5 ore fara opriri.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA DSC05573

(5.016 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in DESTINATII

TOP plaje GRAN CANARIA

Mihai Luca20/08/2020

HAMBURG – ghid de vizitare

Mihai Luca20/05/2020

TIGER NEST Bhutan – ghid de vizitare

Mihai Luca05/05/2020

Top 10 BHUTAN. Obiective & experiente.

Mihai Luca30/04/2020

Wine tasting in CHILE

Adina Luca22/04/2020

LADAKH – pe acoperisul Indiei

Mihai Luca21/04/2020
Moscheea Omar Ali Saifuddien

Sultanatul BRUNEI – ghid de vizitare

Adina Luca12/04/2020

TAJ MAHAL – ghid de vizitare

Mihai Luca06/04/2020

Orangutanii din BORNEO

Adina Luca04/04/2020