CIRCUITE

CAPPADOCIA. 24-27 Mai 2019.

CAPPADOCIA. 24-27 Mai 2019.

Cappadocia este o destinatie turistica unica pe glob, aspectul selenar al regiunii fiind dat de catre vaile sale si incredibilele formatiuni de piatra modelate de-a lungul timpului. Un zbor cu balonul deasupra regiunii amplifica experienta traita aici.

ZIUA 1: BUCURESTI – KAYSERI

Plecare din Bucuresti cu TK1042 la ora 5.50 am. Sosire pe Aeroportul International Erkilet din Kayseri la ora 10.25 am, poarta de intrare in Cappadocia. Dupa formalitatile de intrare in tara ne vomCAPPADOCIA intalni cu ghidul local dupa care incepem calatoria catre Valea Soganli. Prima oprire va fi in vechiul orasul grec Mustafapasa care in trecut purta numele de Sinaios. Vom face o scurta plimbare prin centrul asezarii bucurandu-ne de arhitectura spectaculoasa, ocazie cu care vom descoperi indicii despre viata negustorilor si a mestesugarilor care inflorea aici in trecut. Tot aici, vom invata despre experienta schimburilor de populatie care a avut loc intre Grecia si Turcia in anul 1924. Urmeaza sa plecam apoi intr-o drumetie prin Valea Soganli, una dintre cele mai retrase si linistite regiuni ale Cappadociei.  Pe traseu vom avea ocazia sa vedem numeroase biserici in pesteri, baile romane din Sobesos si Medresa Taskinpasa. Tot in aceasta vale ne vom bucura si de un pranz traditional. La intoarcere in Cappadocia vom face o oprire la Urgup pentru a admira cele trei „Beauty Fairy Chimneys” – formatiuni din piatra, cu forma asemanatoare unor seminee. Cazare la hotel.

ZIUA 2: CAPPADOCIA

CAPPADOCIAMic dejun. Astazi va fi o zi spectaculoasa, cu vizitarea celor mai importante obiective din Cappadocia. Primul punct de oprire va fi la Esentepe pentru o vedere panoramica asupra Goreme, ocazie cu care vom primi informatii despre istoria bogata a regiunii si despre modul in care s-a format acest peisaj unic. Urmeaza „Muzeul in aer liber Goreme”, inclus in patrimoniul UNESCO, unde vom primi explicatii despre frescele care acopera zidurile bisericilor sapate in stanca. Valea Devrent este locul unde numeroasele sculpturi naturale, cu forme ciudate, confera acestui loc un aspect selenar iar Pasabaglari se remarca prin conurile din tuf vulcanic.

Urmatoarea oprire va fi pentru pranz, o buna ocazie sa experimentam bucataria autentica turceasca. Dupa masa vom participa in Avanos la o demostratie intr-un atelier de olarit unde vom putea sa ne asezam chiar noi la roata olarului si sa practicam ce am invatat. Mestesugul olaritului este ridicat la rang de arta in aceasta regiune, iar in centrul orasului a fost asezata o statuie dedicata mesterilor olari. Olaritul este afacere de familie si localnicii sunt bucurosi si deschisi sa le povesteasca vizitatorilor istoria obiectelor oferite spre vanzare. Ceramica de aici este recomandata pentru suveniruri.  Incheiem ziua cu o vizita la cetatea Uchisar, un loc foarte bun pentru a urmari apusul. Cazare la hotel.

ZIUA 3: CAPPADOCIA

CAPPADOCIAAstazi vom vedea rasaritul soarelui deasupra Cappadociei de la inaltime. Dimineata devreme, la ora 4:30 – 05:00, vom fi transferati de la hotel la locul de unde decoleaza baloanele cu aer cald. Odata ajunsi aici, ne pregatim de experienta zborului cu balonul deasupra Cappadociei. La final vom avea o ceremonie de premiere, toata lumea primind un certificat care va atesta participarea la zbor. Intoarcere la hotel pentru a lua micul dejun.

Incepem ziua cu orasul subteran Derinkuyu, cel mai intins ca suprafata din Cappadocia. Vom vedea modul in care traiau oamenii in acest oras care se intindea pe 8 niveluri subterane (din care 4 sunt deschise turistilor). Odata coborati in adancurile orasului vom avea surpriza de a vedea camere obisnuite (bucatarie, dormitor), depozite de alimente si pivnite (unele sunt inca folosite de catre cei ce locuiesc in zona). Urmeaza  Narli Gol (lac format într-un crater vulcanic) iar apoi o drumetie de 3-4 km prin Canionul Ihlara de-a lungul cursului raului Melendiz. In vale vom opri pentru pranz in satul Belisirma, o asezare traditionala, apoi continuam cu vizitarea Manastirii Selime – cea mai mare manastire sapata in piatra din Cappadocia si de unde vom avea si o priveliste superba peste Valea Ihlara. Pe drumul de intoarcere catre Goreme vom opri la un al punct care ofera o priveliste asupra Vaii Porumbelului (Pigeon Valley). Cazare la hotel.

ZIUA 4: KAYSERI – BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi si relaxare. Transfer la Aeroportul International Erkilet din Kayseri pentru zborul catre casa cu TK 2013 la ora 14.40. Sosire in Bucuresti la ora 20.05.

Informatii si rezervari:

Pentru rezervari si inscrieri, ne puteti contacta pe adresa de email contact@travelsmartinfo.ro sau la telefon: +40 725 432 749.

Preturi, incepand de la:

 Loc in camera dubla

Categ. standard 3* (EUR)

Categ. superior 4*-5* (EUR)

 
10-15 pers

390

485

6-10 pers

450

545

4-6 pers

500

590

Nota 1: Preturile pot varia in functie de categoria de cazare aleasa si de disponibilitatile la momentul efectuarii rezervarii. Pretul si disponibilitatea Pachetului / Ofertei prezente sunt limitate si se supun unor conditii speciale de rezervare/confirmare/anulare. Variantele de cazare propuse sunt orientative iar in cazul indisponibilitatii acestora la data rezervarii, oferim alternative similare.

Nota 2: Rezervarea se supune conditiilor generale de rezervare, prezentate in Contractul – cadru de comercializare a produselor turistice.

Nota 3: Plata se poate face in EUR, USD sau in LEI la cursul BNR+2%.

Pretul include

 • Toate serviciile si intrarile mentionate in program
 • Toate transferurile
 • Mesele mentionate in program
 • Cazare la hotelurile specificate sau echivalent, in aceleasi conditii de calitate si categorie

Prețul nu include:

 • Asigurarea medicală/storno
 • Consumul din mini bar de la hotel
 • Bauturile in timpul pranzului si cinei
 • Tips pt ghizi locali și șoferi (circa 3 usd/zi/)
 • Biletul de avion international: Bucuresti – Kayseri (cost estimativ 225-250 eur)
Termene de plata:
 • Pentru zborurile internationale: integral in momentul emiterii biletelor
 • Pentru serviciile la sol: la confirmarea rezervarii 30%, cu 45 zile inainte de plecare: 70%

Travelsmartinfo.ro este agentie de turism touroperatoare si se adreseaza iubitorilor de experiente si destinatii de calatorie originale. Prezentul circuit ofera celor pasionati de aventura sansa de a cunoaste aceasta destinatie. Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne trimiteti opinia Dvs prin formularul de contact sau la adresa de email contact@travelsmartinfo.ro.

(525 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CIRCUITE

More in CIRCUITE

Circuit ARGENTINA & BRAZILIA. Martie 2021

Mihai Luca05/03/2020

Circuit Noua Zeelanda – pe urmele Capitanului Cook. Martie 2021.

Mihai Luca04/03/2020

Circuit AFRICA de SUD. 27.12-9.01.2021

Mihai Luca03/02/2020

Circuit MONGOLIA – taramul Shambala. 22.07-04.08.2020

Mihai Luca31/01/2020

Circuit ECUADOR – din Amazonia in Galapagos. 20.11-05.12.2020

Mihai Luca20/01/2020

IORDANIA – circuit complet de 5*. 2-9.10.2020

Mihai Luca11/11/2019

Croaziera in Alaska, excursie la Cercul Polar & Vestul Canadei. 16.06-07.07.2020

Mihai Luca21/08/2019

Circuit PAKISTAN – Kashmir & Valea Hunza. 22.04-05.05.2020.

Mihai Luca14/08/2019

Circuit Uzbekistan – Drumul Matasii. Mai 2020

Mihai Luca06/08/2019