DESTINATII

Castelele Portugaliei

Castelele Portugaliei

Portugalia isi are renumele sau bine meritat in „lumea castelelor”. Oriunde ai alege sa mergi in Portugalia, ai sanse maxime sa-ti incanti privirea cu aceste superbe opere de arta.

Castelul Pena – Portugalia

Unul dintre cele mai frumoase castele din Europa se gaseste in Portugalia. In apropiere de capitala Lisabona, in localitatea Sintra gasesti suspendat pe o stanca, Castelul National Pena. Acesta a fost construit in secolul al XIX- lea de catre regale Ferdinand II si inconjoara o veche manastire din secolul al XVI-lea.

Luxul este in exces la Castelul Pena. Te vor uimi camerele si salile decorate cu gust, bibelourile scumpe, oglizile aurite sau sculptate, canapelele stilate sau tapiseriile originale. De asemenea, culorile vii ale decorurilor sau multitudinea de stiluri arhitecturale confera castelului portughez un sarm greu de egalat in Europa.

Cel mai usor de observat este arhitectura tipic maura sau manuelina, dar si stilurile gotic si baroc. Cel mai interesant si impresionat element de arhitectura este arcul Triton pe care il vei observa chiar in mijlocul palatului. Pena potae fi considerat perla coroanei dintre castelele Portugaliei.

port castel 1

Palatul Sintra – Portugalia

Sintra este unul dintre cele mai frumoase si încarcate de istorie locuri din Portugalia. Situat în apropiere de Lisabona, orasul înscris pe lista „UNESCO World Heritage Site”, impresioneaza prin priveliste si arhitectura. Pentru iubitorii de istorie sia arta, Sintra ofera o multime de „tentatii”.

Palatul National din Sintra. Construit în secolele XV – XVI, de regii Juan I si Manuel I, este un exemplu clasic al arhitecturii regale portugheze. Cele doua cosuri impresionante de deasupra bucatariei au devenit simbolul orasului. Stilul gotic, manuelin (specific portughez) si renascentist se imbina intru slava toturor lucrurilor sacre pentru omenire la umbra mitologiei portugheze si a traditiilor exoterice.

port castel 7

Castelul Cristo – Portugalia

Castelul Cristo este una dintre cele mai frumoase castele veti vedea vreodata, în anul 1983 a fost clasificat de catre UNESCO ca un site de patrimoniu mondial, acesta este, fara îndoiala, o pace unic de istorie a Portugaliei si este bine în valoare de vizita la Tomar singur.

Pe masura ce plimbare prin acest labirint de pasaje veti vedea o varietate de stiluri care îl reprezinta de mai multe secole de constructie si de acolo mai multe stiluri diferite de arhitectura. Înregistrarile exploateaza de portugheze exploratori maritime sunt înregistrate în arhitectura castelului.. Povestea Convento de Cristo se spune prin intermediul artei sale fabulos diverse si arhitectura de la romanic si arta Renasterii la ferestrele sale Manueline si stil gotic. Veti gasi, de asemenea, faptul ca perioada în stil baroc este clar definita în multe din decoratii si culmineaza în cele din urma, în secolul al 19-lea neo-clasice palat.

port castel 8port castel 4port castel 5port castel 6port castel 2port castel 67

(1.814 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in DESTINATII

TOP plaje GRAN CANARIA

Mihai Luca20/08/2020

HAMBURG – ghid de vizitare

Mihai Luca20/05/2020

TIGER NEST Bhutan – ghid de vizitare

Mihai Luca05/05/2020

Top 10 BHUTAN. Obiective & experiente.

Mihai Luca30/04/2020

Wine tasting in CHILE

Adina Luca22/04/2020

LADAKH – pe acoperisul Indiei

Mihai Luca21/04/2020
Moscheea Omar Ali Saifuddien

Sultanatul BRUNEI – ghid de vizitare

Adina Luca12/04/2020

TAJ MAHAL – ghid de vizitare

Mihai Luca06/04/2020

Orangutanii din BORNEO

Adina Luca04/04/2020