UTIL

Cele mai frumoase lacuri vulcanice

Cele mai frumoase lacuri vulcanice

Cele mai frumoase lacuri vulcanice …. sunt:

1. Lake Quilotoa, Ecuador 

Lacul Quilotoa este o caldera acoperita de apa, si este situat pe cel mai vestic vulcan al Anzilor Ecuatoriali care se afla in Provincia Cotpaxi. Lacul crater poate fi accesat usor parcurgand un traseu al buclei rutiere Quilotoa care trece prin cateva sate Andeene indepartate din Ecuador. Parcursul acestui traseu ia de obicei 3-4 zile sau mai putin daca iei autobuzul intre orase.

Photo Source :Black Sheep Inn

2. Lake Pinatubo, Philippines

In 1991, Muntele Pinatubo a erupt ceea ce a dus la distrugerea varfului initial si la formarea unui lac in locul acestuia. Aceasta eruptie a cauzat initial ca apa din lac sa fie puternic acida, dar ploaia abundenta carateristica climei tropicale  a contribuit la formarea unui lac mai mare, diluand apa, ceea ce a dus la scaderea pH-ului din lac.

Photo Source :Wikimedia

3. Okama Crater Lake, Mount Zao, Japan

Okama este un crater circular inconjurat de 3 munti apartinand regiunei Zao. Are o apa puternic acida iar suprafata sa isi schimba culoarea in functie de lumina soarelui.

Photo Source :Love These Pics

4. Ljótipollur, Iceland

Ljotipollur inseamna „Balta urata”, dar chiar un lucru urat poate avea frumusetea lui, nu-i asa? Acest minunat lac rosu se afla in sudul muntos al Islandei, in cel mai de sud crater al lantului vulcanic Veidivotn.

Photo Source :Guilhem DE COOMAN

 5. Whakaari, New Zealand

Whakaari cunoscut de asemenea sub numele de Insula Alba, este un vulcan format din straturi de andezit si este situat la 48 km est de coasta insulei de nord a Noii Zeelande. Eruptia din anul 2000 a creat un nou crater care mai tarziu s-a umplut cu apa, devenind lac.

Photo Source :Atlas of Wonders

6. Lonar Crater Lake, Aurangabad, India

Lacul Lonar este un lac cu o salinitate ridicata si este situat in Lonar, India. Lacul are o vechime de peste 6000 de ani iar apa sa pe langa salinitatea ridicata are si un indice alcalin cu mult peste medie. Datorita acestor proprietati ale apei, la tarmul lacului se formeaza prin evaporare si sedimentare depozite de carbonat de sodiu si sare.

Photo Source :Travel Pal

7. Maly Semyachik Volcano, Kamchatka Peninsula, Russia

Vulcanul Maly Semyachik din Rusia este un stratovulcan al carui crater este inca activ si este umplut cu apa fierbinte si acida.

Photo Source :Our Planet

8. Öskjuvatn Lake, Iceland

Lacul Öskjuvatn este situat in craterul vulcanului Askja aflat in nord estul ghetarului Vatnajökull. Lacul a fost creat in urma unei uriase eruptii vulcanice din anul 1875. Lacul din crater este considerat a fi al doilea cel mai adanc lac din Islanda.

Photo Source :Pinterest

9. Ijen, East Java, Indonesia

Daca vizitezi vulcanul Ijen vei experimenta fenomene geologice rare: vei fi inconjurat de gheizere de culoare galbena si turcoaz. Dupa ce vei strabate 3 km de la baza vulcanului spre varf, vei ajunge la un lac verzui inconjurat de emisii de aburi cu sulfuri care fac scena de la fata locului ireala. Ijen este o importanta sursa de trai pentru localnici deoarece acestia exploateaza sulful gasit in zona si care provine din vulcan.

Photo Source :Dieter Behrens

10. Cuicocha, Ecuador

Cuicocha este o caldera vulcanica cu diametrul de 3 km unde s-a format si lacul, fiind situat la picioarele vulcanului Cotacachi, in Cordillera Occidental din cadrul Alpilor Ecuadorieni. Numele de Cuicocha inseamna Laguna Porcului de Guineea. Numele provine de la insula sub forma de porcusor care s-a format in mijlocul lacului.

Photo Source :Tan Yilmaz

11. Heaven Lake, China and North Korea

Chiar la granita dintre China si Coreea de Nord, exista un lac care se afla in varful vulcanului Baekdu, lac pe care localnicii il numesc Rai. Denumirea populara a lacului este Lacul Raiului. Indiferent cum este numit, lacul este un loc irreal in care conform legendelor locului salasluieste un monstru.

Photo Source :Paradise in the World

12. Diego de la Haya, Costa Rica

Diego de Haya este un crater adanc cu diametrul de 91 metri cunoscut mai ales datorita modului prin care fenomenele chimice si geologice transforma apa din culoare verzui in rosiatica.

Photo Source :Costa Rica Guide

 

(1.473 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in UTIL

Modificare termen valabilitate pasapoarte

Mihai Luca17/10/2018

Hotel Beethoven Vienna

Mihai Luca31/07/2018

Blue Air 15% reducere pe toate rutele interne

Mihai Luca09/03/2018

ADRIA AIRWAYS la Bucuresti

Mihai Luca27/02/2018

2017 calator

Mihai Luca05/01/2018

O noua destinatie WIZZ AIR – Atena

Mihai Luca16/10/2017

Noutati si oferte WIZZ AIR – iunie 2017

Mihai Luca29/06/2017

„NAMASTE INDIA” – Festivalul culturii indiene în România / eveniment

Mihai Luca10/06/2017

Gallery Park Hotel & Spa 5* RIGA

Mihai Luca04/06/2017