CIRCUITE

Circuit MONGOLIA – taramul Shambala. 23.07-03.08.2020

Circuit MONGOLIA – taramul Shambala. 23.07-03.08.2020

O calatorie si o experienta unice, combinate in circuit Mongolia: pe urmele vechiului Imperiu Mongol si ale temutului Ginghis Han. Parcurgand legendarul Drum al Matasii prin stepa si desertul Asiei Centrale, vom experimenta viata localnicilor la yurta si vom capta energia taramului Shambala. O experienta extraordinara care va va surprinde pe tot parcursul circuitului si va va face sa vedeti lumea cu alti ochi!

ZIUA 1 – 23.07.2020: BUCURESTI – ULAN BATOR

 Intalnire pe Aeroportul Otopeni cu liderul de grup pentru imbarcare pe zborul international in directia Ulaan Baatar. Sosire pe Aeroportul International Chinggis Khaan din capitala Mongliei. Dupa formalitatile de intrare in tara, intalnire cu ghidul local. Transfer la hotel. Cazare in Ulan Bator.

ZIUA 2 – 24.07.2020: ULAN BATOR – CITY TOUR

Mic dejun. Dimineata plecam intr-un circuit panoramic al Capitalei situata pe malul raului Tuul, din care nu va lipsi Muzeul de Istorie Nationala unde vom cunoaste trecutul glorios al Mongoliei, de la preistorie pâna la perioada sovietica, inclusiv crearea Imperiului Mongol de catre Genghis Khan. Continuam cu Piata Gengis Khan si Mausoleul Zaisan ridicat in cinstea eroilor cazuti in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, situat in partea sudica a orasului, pe o colina de unde vom avea o panorama superba asupra capitalei. Vom vizita apoi Marele templu buddhist Gandan, cea mai mare manastire functionala din tara, unde vom vedea impresionanta statuie a lui Buddha, Megjid Janraiseg, care reprezinta compasiunea si care are o inaltime de 26,5 m si o greutate de 20 de tone; Palatul de Iarna al ultimului han al Mongoliei – Hanul Bogd, care adaposteste astazi o vasta colectie de obiecte personale, precum si capodopere ale artei buddhiste. Dejun in cursul vizitelor. Vom vizita in continuarea Piata Centrala Sukhbataar – obiectiv legat de independenta dobandita in anul 1921 si de numele celebrului revolutionar Damdin Sukhbaatar, unde veti putea admira si frumoasa statuie in bronz a lui Ginghis Han, parintele natiunii si incheiem cu Muzeul Choijin Lama, dedicat celui de-al optulea frate al Hanului Bogd, respectiv Choijin Lama Luvsankhaidav, complex care adaposteste exponate valoroase, precum picturi, broderii, sculpturi si obiecte sacre din perioada secolelor XVII – XX. Cina si cazare in Ulan Bator. 

ZIUA 3 – 25.07.2020: ULAN BATOR – KHUGNU KHAN NATURE RESERVE

Mic dejun. Dimineata devreme vom pleca catre rezervatia naturala Khogno Khan, o regiune care combina peisaje diverse: munti stancosi, dune de nisip care au lungimi de pana la 80 km, lacuri, izvoare termale si nesfarsita stepa. Dupa check in la yurta vom vizita Muntele Khogno Khan si ruinele Manastirii Erdene Khamba – care dateaza din sec. XVII, unde ne vom putea relaxa si medita intr-o locatie inspirationala. Cina si cazare la yurte.

ZIUA 4 – 26.07.2020: KHUGNU KHAN – ORKHON VALLEY

Mic dejun. Destinatia finala a acestei zile este Valea Orkhon trecand prin micuta localitate de stepa Khujirt,  asezare cu doar 6000 de locuitori. Valea este monument  natural inclus pe lista patrimoniului mondial cultural UNSECO, fiind locul unde sunt pastrate de peste 2000 de ani traditiile pastorale ale populatiei nomade. Dupa pranz, vom vizita o famile de nomazi pentru a cunoaste viata dura, dupa standardele noastre, a acestor oameni si modul in care traiul de zi cu zi se imbina perfect cu natura. In timpul sederii aici, vom descoperi modul lor de viata și vom putea sa incercam cateva activitati din asezarea nomada: mulsul, fabricarea produselor lactate traditionale sau adunarea cirezilor de animale calare. Inainte de cina, ne putem relaxa cu o meditatie sau cu un ritual shamanic. Cazare la yurte.

ZIUA 5 – 27.07.2020: ORKHON VALLEY – ULAAN TSUTGALAN WATERFALL

Mic dejun. Plecam intr-o drumetie de aproximativ 2 km pana la Cascadele Ulaan Tsutgalan de pe raul Orkhon. Cascada are o cadere de apa de 24 de metri si a fost formata in urma unor cutremure cu zeci de mii de ani in urma. Locul are o magie aparte iar daca vom avea noroc de o zi cu soare, vom avea garantat si spectacolul aparitiei unui curcubeu. Optional, cine doreste poate exersa calaritul. Timp liber pentru relaxare in natura. Cina si cazare la yurte.

ZIUA 6 – 28.07.2020: ORKHON VALLEY – TUVKHUM – TSENKHER HOT SPRINGS

Mic dejun. Dimineata devreme vom porni spre Muntele Shireet Ulaan pentru a vizita vechea Manastire Tuvkhum care dateaza din sec. XVII. Calatoria se va face in prima parte cu masinile 4X4 iar de unde drumul devine impracticabil vom face o drumetie de 3-4 ore pana in varful Ondor, la temple. Primul templu din manastire a fost construit in 1654 si a fost folosit ca loc de meditatie de catre Undur Gegeen Zanabazar – primul lider religios al Mongliei si inventatorul alfabetului „soyombo”. Pranz picnic. Dupa masa, ne continuam calatoria catre izvoarele termale Tsenkher unde ne vm relaxa. Cina si cazare in yurte.

ZIUA 7 – 29.07.2020: TSENKHER HOT SPRINGS – KARAKORUM

Mic dejun. Vom pleca spre Karakorum, oras fondat in anul 1220 de catre marele Ginghis Han si fosta capitala a Mongoliei timp de 140 de ani. Karakorum a fost un popas important pe Drumul Matasii care uimea in trecut calatorii veniti din Occident, cu bogatiile sale, dar si cu toleranta religioasa, aici existând atât temple budhiste, moschei, dar si biserici crestine. In anul 1388 orasul a fost in mare parte distrus, iar pe ruinele sale a fost ridicata Manastirea Erdene Zuu, in traducere “sute de comori”, celebra pentru cele 108 stupe, care simbolizeaza bobii din rosariul de rugaciune buddhist. Manastirea ridicata intre  1585 – 1586, la ordinul bunicului lui Zanabazar, Abtai Han, dupa intâlnirea sa cu cel de-al III-lea Dalai Lama, când religia buddhista tibetana a fost declarata religie de stat in Mongolia, este una dintre putinele manastiri care au scapat de distrugerile comuniste din anii 1930 si se regaseste pe lista Patrimoniului Universal UNESCO. Aici vom vedea lucrarile unice ale lui Zanabazar, primul lider al buddhistilor mongoli, opere de o valoare inestimabila ale artizanilor mongoli precum sculpturi, masti de tam, aplice, broderii, statui din lemn si bronz inchinate zeilor, dar si o colectie de torgon burhan, picturi pe materiale care se pot rula, realizate in secolele XVI – XIX. Mai multe relicve din piatra le vom vedea in muzeul din Karakorum unde sunt pastrate piese apartinând cladirilor din vechiul oras. Continuam cu Turtle Rock – o piatra falica din dec. XIII,  apoi urcam la monumentul KhaadiinKhoshoo de unde vom avea o priveliste superba asupra orasului si vaii Orkhon. Timp pentru relaxare. Optiona, seara putem participa la un ritual shamanic. Cina si cazare in yurte.

ZIUA 8 – 30.07.2020: KARAKORUM – HUSTAI NATIONAL PARK

Mic dejun. Plecare spre Parcul National Hustai pe un traseu de 3-4 ore. Rezervatia naturala se intinde pe 500 km2 si a fost infiintata in 1992 cu scopul de a proteja ecosistemul padurilor de stepa, extrem de fragil datorita exploatarii agresive a acestui teritoriu. Ea este renumita in principal prin caii salbatici asiatici “takhi” de aici. Deoarece din anul 1960 rasa indigena mongoleza de cai takhi a disparut din salbaticie, au fost aduse 15 exemplare de la o gradina zoologica din Olanda. In prezent, in parc sunt peste 300 de cai salbatici din aceasta specie salvata de la disparitie. Datorita faptului ca parcul ocupa un teritoriu vast, cu zone desertice dar si cu zone muntoase, vom avea oportunitatea de a vedea si alte salbaticiuni precum caprioare, cerbi, mistreti, lupi, vulpi etc. si diferite specii de pasari precum vulturi, soimi, berze, lebede etc. Pranz picnic. Vom vizita muzeul centrului turistic din parc, in care sunt prezentate date despre viata cailor salbatici din regiune, iar doritorii pot calari caii pusi la dispozitia turistilor in acest scop. Cina si cazare in yurte.

ZIUA 9 – 31.07.2020: HUSTAI – ULAN BATOR – SAINSHAND

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare. Pranz. Transfer la gara din Ulan Bator pentru imbarcarea in trenul de noapte cu destinatia Sainshand cu plecare la ora 21.08.

ZIUA 10 – 01.08.2020: SAISHAND – KHAMAR MONASTERY

Sosire in Saishand la ora 6.50 am. Transfer la yurta pentru check-in. Urmeaza o vizita la Manastirea Khamar dupa care vom pasi in unul dintre cele mai sacre centre energetice din lume – Shambala, o calatorie intr-o lume utopica condusa dupa legile armoniei si bunei intelegeri. Timp liber pentru meditatie. Optional, putem beneficia de serviciile unui shaman. Cina si cazare in yurte.

ZIUA 11 – 02.08.2020: KHAMAR MONASTERY – ULAN BATOR

Dimineata devreme ne putem bucura de o meditatie in timpul rasaritului. Mic dejun. Plecam apoi sa vizitam Muzeul Danzanravjaa. Pranz. Dupa masa, vom vizita o familie locala a carei principala ocupatie este inmultirea camilelor si vom avea un prilej in plus sa mai cunoastem un pic si din viata localnicilor din aceasta parte a tarii. Transfer in Saishand pentru imbarcarea la ora 20.00 in trenul de noapte catre Ulan Bator.

ZIUA 12 – 03.08.2020: ULAN BATOR – AEROPORT – BUCURESTI

Sosire in Ulan Bator la 06.50 am. Transfer la hotel pentru early check-in si odihna. Pranzul la un restaurant local. Dupa masa, timp liber la dispozitie pentru cumparaturi de suveniruri. Este recomnadata o vizita la cel mai renumit magazin de cashmir din Mongolia – „State Department store, Made in Mongolia shop”. Transfer la aeroport pentru imbarcarea pe cursa cu destinatia Bucuresti.

Pentru rezervari si inscrieri, ne puteti contacta pe adresa de email contact@travelsmartinfo.ro sau la telefon: +40 725 432 749.

 Tarife in eur                                                                                                           

Cazare

Budget

Comfort

Circuit conform program (loc in camera dubla) *

1570

1890

* Tariful mentionat este corespunzator unui grup de 10-15 persoane. Sub 10 persoane, tariful se va recalcula.

* Pretul va fi influentat de asemenea, de numarul de zile in care vom fi insotiti de shaman & asistentul sau.

* In functie de orarul de zbor al companiei cu care se va decide sa se mearga, poate sa apara suplimentar costul unei nopti de cazare in Ulan Bator.

Pretul circuitului include:

  • Toate serviciile si intrarile mentionate in program
  • Toate transferurile
  • 11 nopti cazare cu pensiune completa (B/L/D)
  • ghizi vorbitori de limba engleza

Pretul circuitului nu include:

  • Bilet de avion international (aprox 800-900 eur)
  • Taxa viza 100 usd
  • Tips pt ghizi locali si soferi (recomandabil 3-4 eur/zi/)
  • Asigurarea medicala/storno

Nota 1: Preturile pot varia in functie de categoria de cazare aleasa si de disponibilitatile la momentul efectuarii rezervarii. Pretul si disponibilitatea Pachetului / Ofertei prezente sunt limitate si se supun unor conditii speciale de rezervare/confirmare/anulare. Variantele de cazare propuse sunt orientative iar in cazul indisponibilitatii acestora la data rezervarii, oferim alternative similare.

Nota 2: Rezervarea se supune conditiilor generale de rezervare, prezentate in Contractul – cadru de comercializare a produselor turistice.

Nota 3: Plata se poate face in EUR, USD sau in LEI la cursul BNR+2%.

Termene de plata

  • Pentru zborurile internationale individuale: integral in momentul emiterii biletelor
  • Pentru serviciile la sol: la confirmarea rezervarii 30%, cu 60 zile inainte de plecare: 70%

Travelsmartinfo.ro este agentie de turism touroperatoare si se adreseaza iubitorilor de experiente si destinatii de calatorie originale. Prezentul circuit ofera celor pasionati de aventura sansa de a cunoaste aceasta destinatie.  Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne trimiteti opinia Dvs prin formularul de contact sau la adresa de email contact@travelsmartinfo.ro.

(276 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in CIRCUITE

Circuit AFRICA de SUD. 27.12-9.01.2021

Mihai Luca03/02/2020

Circuit ECUADOR – din Amazonia in Galapagos. 21.11-05.12.2020

Mihai Luca20/01/2020

IORDANIA – circuit complet de 5*. 2-9.10.2020

Mihai Luca11/11/2019

Croaziera in Alaska, excursie la Cercul Polar & Vestul Canadei. 16.06-07.07.2020

Mihai Luca21/08/2019

Circuit PAKISTAN – Kashmir & Valea Hunza. 22.04-05.05.2020.

Mihai Luca14/08/2019

Circuit Uzbekistan – Drumul Matasii. Mai 2020

Mihai Luca06/08/2019

India de Nord-Est & Bhutan – Mai 2020

Mihai Luca31/07/2019

REVELION 2020: Guatemala, Honduras, Belize, Mexic

Mihai Luca28/07/2019

Circuit JAPONIA – Sakura in tara „Soarelui Rasare” 6-17.04.2020

Mihai Luca05/04/2019