CIRCUITE

Circuit in PERU – „Regatul Soarelui”. Plecare oricand.

Circuit in PERU – „Regatul Soarelui”. Plecare oricand.

PERU este mai mult decat o tara sau regiune geografica, fiind pentru cei care reusesc sa ajunga acolo o experienta de viata unica. Vei intra intr-o aventura de cunoastere „andina” pasind la inaltime pe urmele enigmaticei civilizatii Inca.

PERU este locul unde se poate admira  Machu Picchu – una dintre cele sapte minuni ale lumii si unde se poate descoperi si vedea de aproape viata condorului de Anzi, viata triburilor quechua si ayamara, misterele “liniilor” gigantice de la Nazca si nu in ultimul rand lacul sacru Titicaca – singurul lac navigabil aflat la cea mai mare altitudine din lume. Peru mai este numit “Regatul Soarelui” datorita comorilor incredibile lasate de civilizatia Imperiului Inca.

Circuitul propus include toate punctele forte pentru a cunoaste aceasta tara pe parcursul a doua saptamani. Peru nu poate fi „pitit” cateva zile intr-un hop on – hop off prin America de Sud.

peru-1

ZIUA 1: SOSIRE IN LIMA

Se ajunge pe aeroportul international Jorge Chavez din Lima iar dupa formalitatile de intrare in tara ne vom intalni cu ghidul local pentru a fi condusi la hotelul ales. Lima este o metropola cu peste 10 milioane de locuitori, un oras intr-o schimbare si forfota permanenta, mandru de istoria si trecutul sau si pe care reuseste sa le impleteasca  armonios cu tendintele sociale si arhitectonice ale prezentului.

ZIUA 2: LIMA (B/L)

Intreaga zi este dedicata fascinantului oras de pe coasta Pacificului. Vom incepe cu partea veche, coloniala a orasului care datorita cladirilor istorice ridicate dupa modelul arhitectonic impus de Imperiul Spaniol a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO. Kilometrul „0” este Piata Armelor (piata centrala) iar apoi vom porni catre: Catedrala a carei constructie a durat 80 de ani; Casa Aliaga, o vila coloniala oferita in 1535 de seful armatei spaniole Francisco Pizarro lui Jerónimo de Aliaga, unul dintre capitanii sai; Muzeul Larco Herrera unde vom vedea o impresionanta colectie de arta pre hispanica cu piese din aur si argint; Manastirea San Francisco cu tunelurile si catacombele sale; Palatul Guvernamental si Primaria.

Dupa ce vom lua pranzul la Cafe del Museo ne vom indrepta catre coasta Pacificului, in cartierele San Isidro si Miraflores de unde se poate admira coasta stancoasa si Oceanul. Ziua se poate incheia in Larcomar Shopping Mall sau in Perupa – o piata unde gasim lucrari de artizanat si mancare traditionala.

peru-8

ZIUA 3: LIMA – PARACAS (B)

Dupa micul dejun vom pleca catre Paracas intr-o calatorie de aproximativ 3 ore pe Autostrada Panamericana. Dupa transferul la hotel vom vizita Rezervatia Naturala Paracas – o zona de coasta cu formatiuni stancoase create prin eroziunea facuta de vant si apa si populata cu o fauna bogata. In drumul catre Paracas vom putea opri sa vizitam Pachacamac – cel mai important centru de ceremonii si de ofrande de pe coasta peruviana si care dateaza din perioada pre-Inca (anul 700 e.n.), ridicat in cinstea zeului Pachamac considerat a fi creatorul lumii. Complexul contine palate, monumente si piete.

peru-13

ZIUA 4: PARACAS – NAZCA (B)

Micul dejun la hotel. Urmeaza apoi transferul la docurile de unde ne vom imbarca pentru o calatorie de 45 de minute in largul Oceanului Pacific pentru a vizita Insulele Ballestas, un ecosistem impresionant cu pasari si animale marine: pinguini, foci, lei de mare, cormorani si pescarusi ce vor inconjura si „studia” de aproape barcile. Inainte de a ajunge la insule vom opri cateva minute pentru a vedea si fotografia de la distanta renumitul „El Candelabro” – misteriosul desen de pe dealurile de pe coasta.

Urmeaza un drum de 3 ore catre Nazca, unde vom ajunge spre seara. Nazca este situat pe malul raului Aja, un afluent al lui Rio Grande din Amazonia. In drum, oprim sa vizitam Muzeul Regional din Ica cu exponate din timpul civilizatiilor Paracas, Nazca, Wari, Ica-Chincha si Inca si vom poposi la Laguna Huacachina, un loc superb inconjurat de dune, palmieri si arborii huarango.

peru-1

ZIUA 5: NAZCA – AREQUIPA (B)

Dupa micul dejun, vom face o vizita la Compexul Chauchilla, situat la 30 de km de Nazca, o importanta necropola pre-Inca unde vom vedea vestigii ale civilizatiiloe Wari si Nazca (fragmente de ceramica, textile, mumii) din perioada secolul 2 i.c. – secolul 9 e.n. Urmeaza, cine doreste, ca intr-un zbor de 30 de minute sa vedem „de sus” vestitele linii de la Nazca – desene stilizate incluse in patrimoniul UNESCO ce au lungimi de pana la 300 de metri si care pot fi vazute cel mai bine de la o altitudine de 500 de metri. Urmeaza plecarea catre Arequipa unde vom ajunge spre seara.

peru-5

ZIUA 6: AREQUIPA (B)

Arequipa mai este numit si „orasul alb”, este al doilea ca marime din Peru si se desfasoara intr-un regal de arhitectura coloniala construita din piatra alba vulcanica la poalele vulcanului Misti (5820 m). Fondatorul orasului, Garci Manuel de Carbajal, a fost atat de mult impresionat de frumusetea vaii ce se intinde intre Ocean si vulcan … incat a spus: „ariquipay” – „da, aici ramanem”, si au ramas! 🙂 .

Intreaga zi va fi dedicata pentru Arequipa. Vom incepe ziua cu un drum la Carmen Alto Scenic Viewpoint, situat in fata raului Chili si de unde vom avea orasul la picioare. Apoi vom cobori in vechiul cartier Yanahuara unde printre stradutele prafuite vom vedea cele mai emblematice biserici peruane apartinand curentului arhitectonic Cusco mestizo (1750). Coborand, vom ajunge in Piata Centrala marginita de Biserica Societatii lui Isus (1590), Catedrala (sec 17) si Manastirea Sf. Catalina (1579) – o bijuterie arhitectonica, folosita si in zilele noastre.

peru-11

ZIUA 7: AREQUIPA – CANIONUL COLCA (B,L)

Vom parasi Arequipa via Yura – o regiune ce ne va oferi un peisaj deluros desertic, dur, abrupt, sfartecat de ravene si vai adanci, destinatia fiind Chivay – capitala regiunii Caylloma. Urmeaza apoi sa intram in Reservatia Pampa Canahuas (3.400 m alt) – o imensitate de campii populate cu mult fotografiatele lame (camila anzilor) si sa trecem prin satele traditionale Vizcachani si Pampas de Toccra in drum catre craterul vulcanului Chucura si catre asezarea Mirador de los Andes (la alt. de 4.800 m) de unde se pot vedea vulcanii ce inconjoara Arequipa (Ampato, Sabancaya, Hualca-Hualca, Cordillera de Chila). Vom servi pranzul in Chivay iar dupa masa putem face o vizita la apele termale La Calera.

peru 9

ZIUA 8: CANIONUL COLCA – PUNO (B,L)

Dimineata devreme plecam din Chivay catre Cruz del Condor pentru a vedea Canionul Colca, al doilea canion din lume ca adancime si pentru a admira zborul condorilor. Trecem prin satele Pinchollo, Maca, Achoma, Yanque si viewpoint-urile Antahuilque si Choquetico, toate situate pe drumul de intoarcere catre Chivay. Dupa ce trecem de Chivay oprim la Patahuasi unde vom vizita o comunitate andeana, apoi ne vom indrepta catre Puno printr-un peisaj ireal (paduri pietrificate, lacuri populate cu flamingo) la 4.000 de m. alt. Calatoria va dura 6 ore iar pe drum vom opri in Lagunillas pentru a servi pranzul la cutie.

ZIUA 9: PUNO (B,L)

Puno (numita si „Capitala Folclorului”) este asezarea de pe malul lacului Titicaca fondata in 1668 si este punctul de plecare pentru a vizita insulele plutitoare Uros. Insulele sunt locuite din vremuri stravechi de o societate tribala care cu ingeniozitate a construit pas cu pas aceste platforme plutitoare din vegetatie si pamant. Materialul principal de constructie este trestia „totora” ce creste in lac, urmand un procedeu simplu: impletirea trestiilor acolo unde sunt mai dese pentru a facilita adunarea si colmatarea  de vegetatie si lut, rezultand platforme de pamant si trestie solide pe care isi construiesc mai apoi casele.

Dupa un tur pe lac 1,5 ore vom ajunge pe insula Taquile, locuitorii sai vorbind limba Quechua, spre deosebire de locuitorii celorlalte insule care vorbesc Aymara. Punctul cel mai inalt de pe insula este acolo unde a fost construit satul principal si este la 4.050 m. altitudine. De aici, cu putin noroc de cer senin se poate vedea Bolivia si Cordillera Real. Pe insula vom fi invitati sa luam parte la un spectacol cultural si vom lua pranzul.

Taquile mai este vestita pe langaruinele sale si pentru barbatii care croseteaza in locul femeilor tot felul de lucrusoare. Conform traditiei locale, femeile de aici isi aleg barbatul pentru maritis pe cel care foloseste cele mai multe crosete si care este cel mai indemanatic in acest mestesug. Spre seara ne intorcem in Puno.

peru-7

ZIUA 10: PUNO – CUSCO (B/L)

Pe un traseu al carui parcurgere va dura 10 ore, vom opri pentru a vizita Pucara si Muzeul Pucara Lithic – prima asezare umana din zonele inalte peruane (300 i.c.); o scurta oprire la La Raya – cel mai inalt punct de pe drumul catre Cusco (4313 m) iar apoi vom opri la Sicuani pentru pranz. Urmeaza sa vizitam complexul incas Raqchi, construit in onoarea zeului Wiracocha. Constructia rectangulara era considerata la acea vreme ca fiind cea mai inalta din Lumea Noua cu cei 20 de metri inaltime ai sai. Apoi vom vizita Biserica Andahuaylillas numita si „Capela Sixtina a Americilor” datorita pieselor de arta si decoratiunilor din interior.

ZIUA 11: CUSCO – VALEA SACRA (B,L)

In prima parte a zilei vom vizita Awanakancha – o ferma emblematica din Valea Sacra unde sunt crescute lame si unde familiile locale se ocupa cu tesutul si brodatul manual. Urmeaza apoi sa participam la vestita piata traditionala din Pisac – sat renumit pentru cladirile coloniale si pentru terasele cu orez din vale. Dupa ce vom lua pranzul vom pleca catre Ollantaytambo – un bun exemplu pentru a vedea sistematizarea asezarilor incase si unde locuitorii inca pastreaza vechile obiceiuri ale inaintasilor. Tot aici vom vizita Fortareata Ollantaytambo – construit ca o statiune de relaxare pentru delegatiile ce veneau de departe la Machu Picchu.

Ziua 12: CUSCO – MACHU PICCHU (B,L)

Dimineata devreme vom fi transferati la statia de tren din Poroy pentru a lua trenul catre Aquas Caliente, asezare unde toata lumea poposeste inainte de a intra in cel mai important site arheologic peruan  – Machu Picchu (1428-1572).  Machu Picchu se traduce prin „Muntele Vechi” si se afla in patrimoniul UNESCO, fiind in acelasi timp una dintre cele 7 minuni ale lumii. Dupa vizita, ne vom intoarce in Aquas Caliente si de acolo cu trenul catre Poroy. La intoarcere in Aquas Caliente mai putem vizita piata traditionala a mestesugarilor locali pentru suveniruri.

peru 10

ZIUA 13: CUSCO (B)

Intreaga zi va fi dedicata vizitarii Cusco. Vom incepe cu fortareata Sacsayhuaman (aflata in patrimoniu UNESCO) situata la cateva minute de oras – una dintre cele mai emblematice constructii incase, construita in sec. al 15 -lea de catre Pachacutec si care este inca invaluita in mister datorita modului de transport al pietrelor imense utilizate la constructie. Ne intoarcem in oras si traversand cartierul San Blas (locul unde isi aveau resedintele nobilii incasi) ajungem in Piata Centrala – Plaza de Armas unde se afla si Catedrala si din care pleaca stradute pietruite unde mestesugarii isi au atelierele. Constructia catedralei a durat aproape 100 de ani si a fost utilizata piatra adusa de la fortareata Sacsayhuaman. Turul de oras se va incheia cu vizitarea Coricancha (Templul Soarelui), complex construit de Inca Pachacutec (1438-1572) si care apoi a devenit resedinta pentru Manastirea Santo Domingo la venirea spaniolilor. La acea vreme, se spune ca intreaga cladire era acoperita cu aur.

peru-12

ZIUA 14: CUSCO – LIMA – BUCURESTI (B)

In aceasta ultima zi petrecuta in centrul „Regatului Soarelui”, dimineata vom avea timp pentru relaxare si pentru a cumpara ultimele suveniruri, iar dupa pranz vom fi transferati la Aeroportul din Cusco pentru zborul intern spre Lima si apoi mai departe catre Bucuresti.

Informatii si rezervari:

Pentru rezervari si inscrieri, ne puteti contacta pe adresa de email contact@travelsmartinfo.ro sau la telefon: +40 725 432 749.

Preturi, incepand de la:

 Loc in camera dubla Categ. superior 4*-5*(EUR)
20-25 pax

2.200

15-20 pax

2.050

10-15 pax

1.950

Preturile pot varia in functie de categoria de cazare aleasa si de disponibilitatile la momentul cazarii.

Pretul include

  • Toate serviciile si intrarile mentionate in program
  • Toate transferurile
  • Mesele mentionate in program
  • Cazare la hotelurile specificate sau echivalent, in aceleasi conditii de calitate si categorie

Prețul nu include:

  • Asigurarea medicală/storno
  • Consumul din mini bar de la hotel
  • Bauturile in timpul pranzului si cinei
  • Tips pt ghizi locali și șoferi (circa 3 usd/zi/)
  • Biletul de avion international 

Lima
3* El Tambo II hotel / www.eltamboperu.com
4* Jose Antonio Hotel / www.hotelesjoseantonio.com
5* JW Marriott Lima Hotel / http://www.espanol.marriott.com/hotels/travel/limdt-jw-marriott-hotel-lima/

Paracas
3* San Agustin Paracas Hotel / www.hotelessanagustin.com.pe
4* La Hacienda Paracas Hotel / www.hoteleslahacienda.com
5* Libertador Luxury Collection Paracas / www.libertador.com.pe

Nazca
3* Majoro – Hacienda Boutique Hotel / www.hotelmajoro.com
4* Nuevo Cantalloc Hotel / www.hotelnuevocantalloc.com
5* Nuevo Cantalloc Hotel / www.hotelnuevocantalloc.com

Arequipa
3* La Casona Plaza Arequipa / http://www.casonaplazahoteles.com/
4* Casa Andina Select Arequipa / http://www.casa-andina.com/
5* Libertador Arequipa / www.libertador.com.pe

Colca
3* Casa Andina Colca / http://www.casa-andina.com/
4* Colca Lodge / www.colca-lodge.com
5* Casitas de Colca / http://www.casitasdelcolca.com/

Puno
3* La Hacienda Puno / www.haciendapuno.com
4* Jose Antonio Puno / www.hotelesjoseantonio.com
5* Libertador Puno Lake Titicaca / www.libertador.com.pe

Cusco
3* Los Portales Cusco / http://www.losportaleshoteles.com.pe/
4* Sonesta Cusco hotel / https://espanol.sonesta.com/pe/cusco/sonesta-hotel-cusco
5* JM Marriott Cusco Hotel / http://www.espanol.marriott.com/hotels/travel/cuzmc-jw-marriott-el-convento-cusco/

Travelsmartinfo.ro este agentie de turism touroperatoare si se adreseaza iubitorilor de experiente si destinatii de calatorie originale. Prezentul circuit ofera celor pasionati de aventura sansa de a cunoaste aceasta destinatie. Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne trimiteti opinia Dvs prin formularul de contact sau la adresa de email contact@travelsmartinfo.ro.

(1.416 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in CIRCUITE

Circuit ARGENTINA & BRAZILIA. Martie 2021

Mihai Luca05/03/2020

Circuit Noua Zeelanda – pe urmele Capitanului Cook. Martie 2021.

Mihai Luca04/03/2020

Circuit AFRICA de SUD. 27.12-9.01.2021

Mihai Luca03/02/2020

Circuit MONGOLIA – taramul Shambala. 22.07-04.08.2020

Mihai Luca31/01/2020

Circuit ECUADOR – din Amazonia in Galapagos. 20.11-05.12.2020

Mihai Luca20/01/2020

IORDANIA – circuit complet de 5*. 2-9.10.2020

Mihai Luca11/11/2019

Croaziera in Alaska, excursie la Cercul Polar & Vestul Canadei. 16.06-07.07.2020

Mihai Luca21/08/2019

Circuit PAKISTAN – Kashmir & Valea Hunza. 22.04-05.05.2020.

Mihai Luca14/08/2019

Circuit Uzbekistan – Drumul Matasii. Mai 2020

Mihai Luca06/08/2019