ASIA

Expo 2017 Astana „Future Energy”

Expo 2017 Astana „Future Energy”

La sfarsitul lunii Aprilie 2017 am fost invitat si am participat la un eveniment global de promovare turistica a expozitiei mondiale „Future Energy” – EXPO 2017 ASTANA. Cu aceasta ocazie au fost organizate mai multe conferinte, intalniri intre participanti, un targ de turism cu tur operatori din EurAsia si participari la circuite de familiarizare si informare in legatura cu destinatiile turistice din Kazakhstan.

Expozitia „Future Energy” va avea loc in perioada 10 Iunie – 10 Septembrie in ASTANA – Kzakhstan si este parte din seria de expozitii „World Expositions” tematica aleasa fiind despre resursele de energie ale viitorului si inventiile de ultima ora in acest domeniu.

Castigarea de catre Kazakhstan a titlului de organizator pentru Expo 2017 Astana „Future Energy” nu e intamplatoare deoarece chiar daca aceasta tara este in topul mondial al rezervelor de  resurse energetice conventionale, pe plan local exista un management al schimbarii in utilizarea acestora si a folosirii lor eficiente.

Pentru acest eveniment mondial, in partea de sud-vest a orasului a fost ridicat un nou complex expozitional ce se intinde pe 200 de hectare si care va costa in final 3.5 miliarde USD. Cladirile care compun complexul au o asezare concentrica, partea centrala – de forma unui mar imens – fiind destinata pentru expozitia Kazakhstan.

In una dintre zile, impreuna cu cei 200 de participanti din intreaga lume, am facut o vizita la site-ul unde inca se lucreaza la construirea complexului. Eforturile sunt evidente si rezultatele pe masura lor. Schimbarile aduse de proiect in aceasta parte a orasului sunt imense … noi zone rezidentiale, hoteluri, cladiri de birouri.

Ideea rezultata si promovata la aceasta intalnire a fost ca cei ce doresc sa viziteze expozitia sa aiba ocazia sa cunoasca si o particica din oferta turistica a Kazakhstanului. In acest sens, au fost acreditati cativa tur operatori de incoming care vor oferi pachete de servicii de cazare si de logistica in legatura cu evenimentul. Aceste pachete vor include si circuite turistice tematice in diverse parti ale tarii:

  • circuite in regiunea Aktobe care includ si excursii la lacurile din zona
  • o calatorie pe drumului matasii kazah cu plecare din Taraz
  • o incursiune prin parcurile nationale din sudul tarii (Chymbulak, Tamgaly, Charyn, Kolsay) si Almaty
  • Astana si vizita la Borovoe

Mai multe detalii despre tur operatori si datele lor de contact pot fi accesate AICI 

Sunt asteptati peste 5 milioane de participanti pe parcursul celor 3 luni de expozitie Expo 2017 Astana „Future Energy”. Pentru atingerea acestui obiectiv au fost stabilite strategii de atragere a vizitatorilor si turistilor. Astfel, pentru Europa centrala a fost facilitat accesul prin cooptarea de linii aeriene si operarea de noi rute intre Europa si Astana:

  • WIZZAIR va incepe cu data de 8 Iunie 2017 operarea a doua curse pe saptamana Budapesta – Astana (joi si duminica)
  • LOT Airlines va avea zborul inaugural Varsovia – Astana pe data de 29 Mai 2017 si va opera patru curse pe saptamana (luni, miercuri, vineri, sambata)

Totodata, au fost eliminate vizele pentru intrarea in Kazakhstan pentru o perioada de sedere de pana la 30 de zile incepand cu 1 Ianuarie 2017  si pana la 31 Decembrie 2017 pentru 45 de state. Romania este inclusa in acest program.

Happy travel! 🙂

(373 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

ASIA

More in ASIA

TIGER NEST Bhutan – ghid de vizitare

Mihai Luca05/05/2020

Top 10 BHUTAN. Obiective & experiente.

Mihai Luca30/04/2020

LADAKH – pe acoperisul Indiei

Mihai Luca21/04/2020
Moscheea Omar Ali Saifuddien

Sultanatul BRUNEI – ghid de vizitare

Adina Luca12/04/2020

TAJ MAHAL – ghid de vizitare

Mihai Luca06/04/2020

Orangutanii din BORNEO

Adina Luca04/04/2020

KERALA – God’s own country

Mihai Luca03/04/2020

LIBAN – top experiente

Adina Luca12/01/2020

BEIRUT – ghid de vizitare

Mihai Luca08/01/2020