DESTINATII

Gallery Park Hotel & Spa 5* RIGA

Gallery Park Hotel & Spa 5* RIGA

La cateva minute de zona parcului si a raului care delimiteaza orasul vechi de centru orasului se intra in zona rezidentiala – boema a Rigai. Bulevardul larg, marginit de vile impunatoare ce inoata intr-o mare de padure de tei, este total diferit de ceea ce ne-a oferit Riga pana acum.

In acest cartier de lux am avut placerea de a-mi fi prezentata una dintre cele mai exclusiviste locatii de cazare si restaurant din Riga: Gallery Park Hotel & Spa. Hotelul, un luxury boutique,  este parte din lantul de lux  Châteaux & Hôtels Collection, singura locatie pe care grupul hotelier o detine in tarile baltice.

Complexul este amenjat intr-o vila de patrimoniu national din sec. XIX, fiind inclusa si pe lista patrimoniului UNESCO World Heritage. Hotelul are trei niveluri: parterul cu lobby, restaurantul Renomme si bar, etajul 1 si 2 cu camere amenajate in stilul traditional Napoleon al-III-lea si ultimul etaj cu camere decorate in stil contemporan. La subsol fuctioneaza un SPA si sala de sport. Reamenajarea intregii cladiri a fost facuta cu respectarea intocmai a detaliilor si decoratiunilor initiale.

Inca de la intrare, totul te face sa simti ca „tu contezi”: servicii de valet, privacy la check-in si un program personalizat in timpul sederii. Lobby este amenajat in culori calde, cu mobilier istoric si are in apropiere un salon pentru cei care doresc intimitate. Am avut placerea sa intalnesc managementul hotelului care mi-a oferit detalii despre istoria si amenajarea acestei cladiri de patrimoniu.

Cazare

Hotelul are 24 de camere distribuite pe 3 etaje. La primele doua etaje predomina camerele cu decoratiuni si mobilier in stilul traditional Napoleon al-III-lea, cu dotari si accesorii de la casa Frette si accesorii de baie Fragonard si Bulgari. Tavanele sunt pictate manual iar abajururile si candelabrele au fost procurate de la case de licitatii specializate in mobilier si decoratiuni din acea perioada. Piesele de rezistenta sunt cele doua camere: Imperial Suite si Royal Suite.

Camerele de la ultimul etaj au fost amenajate in stil contemporan, utilizand ingenios spatiul oferit de mansarda. Designul interior si mobilierul respecta ingeniozitatea si utilitatea stilului scandinav.

Restaurantul Renomme

Intim, cu doar cele patru mese la care se poate servi masa, serviciile si atentia fata de detalii sunt prioritare. Restaurantul beneficiaza de o selectie speciala de vin – fiindu-ne recomandat un soi organic local – RUBHARB „rabarberu vins”. Pentru a avea o impresie de ansamblu asupra meniului am incercat mai multe feluri, portionate special pentru un tasting. Pentru inceput un tapas cu produse locale din peste si carne rosie; hering baltic asezonat in crema de fructe; satay din ficat de rata; pastrav gatit in abur si tiramisu cu paine neagra lituaniana.

Renomme este un restaurant de top dintr-un boutique hotel parte a unui prestigios lant European. O locatie perfecta pentru cateva ore in care cu siguranta te vei simti deosebit.

(204 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

DESTINATII

More in DESTINATII

HAMBURG – ghid de vizitare

Mihai Luca20/05/2020

TIGER NEST Bhutan – ghid de vizitare

Mihai Luca05/05/2020

Top 10 BHUTAN. Obiective & experiente.

Mihai Luca30/04/2020

Wine tasting in CHILE

Adina Luca22/04/2020

LADAKH – pe acoperisul Indiei

Mihai Luca21/04/2020
Moscheea Omar Ali Saifuddien

Sultanatul BRUNEI – ghid de vizitare

Adina Luca12/04/2020

TAJ MAHAL – ghid de vizitare

Mihai Luca06/04/2020

Orangutanii din BORNEO

Adina Luca04/04/2020

KERALA – God’s own country

Mihai Luca03/04/2020