ASIA

IORDANIA – circuit complet de 5* / 8-16 Octombrie 2016

IORDANIA – circuit complet de 5* / 8-16 Octombrie 2016

IORDANIA este una dintre locurile de pe glob unde trebuie sa pasesti. In afara de arhicunoscuta Petra, ce intre timp a devenit una dintre minunile lumii, tara te uimeste prin peisaje superbe, istorie, oameni prietenosi si servicii turistice de mare clasa.

Intr-o astfel de tara, luxul, natura si confortul trebuie sa mearga mana in mana, motiv pentru care am conceput acest circuit din categoria luxury in toamna viitoare, Octombrie 2016. Cateva lucruri despre circuit sunt expuse mai jos, iar daca doriti detalii despre calatorie puteti sa o faceti scriind pe adresa de email contact@travelsmartinfo.ro .

Pretul este de 320 EUR + 1275 USD.

In prima zi se pleaca din Bucuresti seara la 23.55 si se ajunge in Amman pe Aeroportul Queen Alia International la 2.35 am. Dupa formalitatile de viza ne vom intalni cu ghidul local si ne vom deplasa catre hotelul de 5* LE MERIDIEN Amman.

iordania amman 1

A doua zi, dupa micul dejun, o dedicam in totalitate obiectivelor istorice din apropierea capitalei. Astfel, vom vizita:

  •  Um Qais, un oras bogat in vestigii istorice, cu ruine din bazalt, ce se intinde pe marginea Vaii Iordanului si de unde vom avea o priveliste uimitoare asupra Vaii, Inaltimilor Golan si Marii Galilee
  • oraselul Ajlun unde vom vizita fortareata cu acelasi nume si vom poposi din nou pe marginea Vaii Iordanului
  • Jerash, unul dintre cele mai bine pastrate orase greco-romane din Orientul Mijlociu

In ziua 3, in prima parte vom cunoaste capitala Amman intr-un tur de oras in care vom opri la ruinele Teatrului Roman, vom vizita Palatul Umayyad, Muzeul de Arheologie si Folclor apoi vom avea timp liber pentru cumparaturi in bazarul din orasul vechi. Dupa masa vom pleca catre Marea Moarta unde ne vom putea relaxa si inota in apa calda si sarata. Cazarea va fi tot la un hotel de 5* CROWN PLAZA pe malul Marii Moarte, intr-un peisaj desertic superb.

iordania dead sea 1 iordania dead sea 2

Dimineata, in ziua 4 dupa micul dejun ne vom indrepta pe drumul regelui inspre Madaba, o veche ruta unde inca se mai pot vedea vestigii ramase de la cei ce o foloseau in trecut (comercianti, armata, pelerini). Odata ajunsi in Madaba numit si „Orasul Mozaicurilor” vom vizita Institutul de Mosaic Arta si Restaurare, singurul proiect de acest tip din Orientul Mijlociu in care artizanii sunt formati in arta confectionarii, repararii si restaurarii mozaicului. Apoi vom vizita Biserica Sf George unde vom vedea renumitul mozaic ce reprezinta harta Tarii Sfinte din timpul Imperiului Bizantin. Urmeaza Muntele Nebo, unul din cele mai venerate locuri ale Iordaniei unde se afla mormantul lui Moise, de unde vom admira din nou o panorama spectaculoasa asupra Vaii Iordanului si a Marii Moarte. Finalul zilei ne va duce prin Wadi Mujib, un canion cu unele dintre cele mai uimitoare peisaje din Iordania, catre Kerak unde vom vedea Castelul ce dateaza din perioada Bizantina si Mamluk. Inspre seara ajungem la Petra. Cazarela la 5* MARRIOTT PETRA.

Ziua 5 este pentru Petra, vechea capitala Nabatiena care este si una dintre cele 7 minuni ale lumii. Vizitarea orasului se face calare urmata apoi de o plimbare prin Siq, un canion lung si ingust dintre doua stanci.
Vom vizita principalele atractii ale orasului aflat pe pantele Muntelui Hor. Vom putea admira printre altele vechiul Amfiteatru Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun, iar daca doresti poti sa faci o plimbare pana la Manastire.

iordania petra 1

In ziua 6 ne continuam drumul spre sud catre Beida, cunoscuta si sub numele de Mica Petra, acesta fiind locul unde vechii nabatieni obisnuiau sa-si distreze oaspetii. Continuam apoi spre sud prin desertul Wadi Rum, cel mai mare desert din Iordania si cu unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume. Vom avea o plimbare cu jeep-ul prin desert pana la lasarea serii. Vom admira privelistea minunata in timp ce vom bea o ceasca de ceai traditionala preparata de beduini. Continuam drumul catre Aqaba la Marea Rosie unde ne vom si caza la 5* MOVENPICK RESORT & TALA BAY SPA.

iordania wadi rum 1

Zilele 7 si 8 vor fi pentru relaxare, plaja, snorkeling in Marea Rosie sau excursii optionale in zona. Seara tarziu, in ziua 8 vom merge catre aeroport pentru zborul catre tara.

iordania red sea 1

Informatii

Travelsmartinfo.ro nu este agentie de turism ci un portal – blog in care sunt descrise si se recomanda experiente de calatorie originale. Prezentul model de circuit ofera celor pasionati de aventura sansa de a cunoaste aceasta destinatie.

(1.237 afisari din care 1 vizite astazi)
View Comments (1)

1 Comment

  1. Alex

    08/09/2016 at 2:59 pm

    Foarte tare traseul, dar pretul e cu 300% mai mare oferit de agentii in Ro. cum justifici ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in ASIA