Cum a inceput TravelSmartInfo?

Travelsmartinfo s-a nascut din pasiune. Pasiunea de a calatori, de a cunoaste lumea si de a impartasi experiente de neuitat adunate de prin cele mai indepartate colturi ale lumii. La inceput, Travelsmartinfo a fost un blog de calatorii unde am facut cunoscute locurile minunate pe care le-am vazut in cele peste 95 de tari vizitate pe parcursul a peste 15 ani de calatorii si promovare destinatii turistice.
Numele Travel + Smart + Info este sugestiv pentru scopul initial al proiectului, respectiv: informatii si idei de calatorie despre destinatii originale, pe care oricine le poate vizita chiar avand un buget moderat dar folosit cu intelepciune.

Latest News

    No posts were found.

Top
Modificare termen valabilitate pasapoarte – TRAVELSMARTINFO.RO
fade
12791
post-template-default,single,single-post,postid-12791,single-format-standard,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,voyage-ver-2.0,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-slide-from-top,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
TRAVELSMARTINFO.RO / UTIL  / Modificare termen valabilitate pasapoarte
17 oct.

Modificare termen valabilitate pasapoarte

Termenul de valabilitate pentru pasapoartele simple electronice ale persoanelor adulte s-a modificat, potrivit Legii nr. 133/2018 pentru modificarea si completarea Legii nr.248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainaate.

In fapt, conform modificarii enuntate mai sus, valabilitatea pasapoartelor simple electronice pentru persoanele care au implinit 18 ani s-a dublat. Astfel, este sunt valabile acum zece ani, nu cinci ani ca pana acum.

Pentru cei care au varsta intre 12 – 18 de ani, pasaportul electronic simplu e valabil cinci ani. Pentru cei sub 12 ani, valabilitatea a ramas nemodificata – trei ani.

O alta veste buna o reprezinta implementarea unui sistem electronic de avertizare prin SMS pentru cei carora le-a expirat pasaportul in ultimele 6 luni. Conditia pentru a putea fi notificat este ca in baza de date MAI sa existe numarul de telefon al persoanei respective, numar inregistrat cu ocazia procesarii cerererii de emitere a pasaportului anterior.

Asadar:

Pasaportul simplu electronic are valabilitatea de:
– 3 ani pentru minorii ce au varsta cuprinsa sub 12 ani;
– 5 ani pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 12 – 18 ani;
– 10 ani pentru persoanele cu varsta peste 18 ani.

In acelasi timp, Paşaportul simplu temporar are isi mentine valabilitatea de 12 luni.

Sursa: MAI – Directia Generala de Pasapoarte

Mihai Luca

Nu sunt comentarii

Scrie-ne comentariul tau: