Cum a inceput TravelSmartInfo?

Travelsmartinfo s-a nascut din pasiune. Pasiunea de a calatori, de a cunoaste lumea si de a impartasi experiente de neuitat adunate de prin cele mai indepartate colturi ale lumii. La inceput, Travelsmartinfo a fost un blog de calatorii unde am facut cunoscute locurile minunate pe care le-am vazut in cele peste 95 de tari vizitate pe parcursul a peste 15 ani de calatorii si promovare destinatii turistice.
Numele Travel + Smart + Info este sugestiv pentru scopul initial al proiectului, respectiv: informatii si idei de calatorie despre destinatii originale, pe care oricine le poate vizita chiar avand un buget moderat dar folosit cu intelepciune.

Latest News

    No posts were found.

Top
Peru, locuri mai putin stiute - TRAVELSMARTINFO.RO
fade
1763
post-template-default,single,single-post,postid-1763,single-format-standard,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,voyage-ver-2.0,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-slide-from-top,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
23 mai

Peru, locuri mai putin stiute

Peru este una dintre marile centre istorice în care s-a dezvoltat civilizația umană veche. Populația numită ”The Norte Chico” s-a dezvoltat de-a lungul coastei Pacificului încă din anii 3,000 i.c.. Alte civilizații ca: Moche, Chavin, Chimu și Nazca au urmat dupa ei și au lăsat în urma lor construcții și edificii ce ne uimesc și astăzi.

Nu trebuie să fii un maestru în ale istoriei pentru a te bucura de ceea ce îți oferă Peru. În Peru, pe lângă minunățiile arhitectonice lăsate de vechile civilizații ce au trăit pe acele locuri, avem și minuni naturale. Una dintre acestea sunt Anzii ce ”curg” pe toată lungimea țării de la nord la sud și care își înalță vârfurile semețe la aproape 7,000 m și care separă coasta aridă de la ocean de pădurile tropicale din jungla Amazonului.

Toate acestea oferă călătorului experiențe inedite, variate și complexe. Câteva experiențe le-am înșirat mai jos. Ordinea nu contează, dar trebuia făcută o numărătoare 🙂

10. Oaza Huacachina

peru 1

Situată în apropierea localității Ica, Huacachina este un orășel ce a fost construit împrejurul unui lac și care la rândul lui este înconjurat de dune de nisip. Locul a fost odinioară teren de recreere și de joacă pentru elita peruană, iar astăzi atrage în special turiști. Cea mai mare provocare a locului vine de la posibilitatea de a ”te da” cu placa pe nisip și să intri în baloanele ce se rostogolesc pe dune.

9. Chan Chan

peru 2

Vechiul oraș Chan Chan a fost cea mai mare așezare din era Pre Columbiană a Americii. Se estimează că aici au locuit în jur de 30,000 oameni. Centrul orașului este definit prin câteva citadele înconjurate de ziduri, citadele ce conțin camere de ceremonii, camere mortuare și temple. Orașul a fost construit de Chimu în 850 e.n. și și-a continuat existența până la cucerirea sa de către Imperiul Inca în 1470 e.n.

8. Mancora

peru 3

Localizată pe coasta de nord est, Mancora este un oraș mic unde poți găsi cea mai frumoasă plajă cu nisip din Peru, ce se întinde pe câțiva km de-a lungul Pacificului. Orășelul are un număr mare de resorturi, restaurante de lux, cluburi de noapte și alte facilități pentru turiști. De asemenea, valurile puternice ale Pacificului fac din Mancora o destinație pentru surfing destul de cunoscută în regiune.

7. Iquitos (Amazon)

peru 4

După părerea unora, jungla Amazonului din Peru oferă o mai mare aventură ca destinație de vacanță decât vecina sa din Brazilia, în jungla din jurul orașului Manaus. Din punct de vedere biologic, fauna și flora sunt aproape identice, dar Amazonul din Peru este mai puțin poluat și invadat de turiști și de industrie.
Punctul de plecare în orice croazieră pe Amazon este Iquitos, cel mai mare oraș din lume la care nu poți ajunge pe șosea. Localnicii, turiștii, bunurile, toate sunt transportate pe apă și cu avionul.

6. Liniile de la Nazca

peru-5

 Liniile de la Nazca se află între orașele Nazca și Palpa de-a lungul coastei Pacificului. Construite între anii 200 i.c. și 700 e.n., figurile variază ca dimensiuni și reprezintă stilizat  păianjeni, maimuțe, pești, șopârle și figuri umane.

5. Mănăstirea Santa Catalina

????????

Fondată pe 2 Octombrie 1580, Mănăstirea Santa Catalina are o suprafață de 20,000 de metri pătrați cu ziduri, străzi, alei, scări și câteva mici piețe. Mănăstirea este construită în stilul Mudejar și este caracterizată prin culoarea vie cu care sunt pictate zidurile sale. Este una dintre cele mai importante mănăstiri din epoca colpnială a Peru și a Americii Latine.

4. Insulele Uros

peru 7

Construite din trestie uscată, insulele artificiale Uros sunt cea mai renumită atracție turistică de pe lacul Titicaca. Viața de zi cu zi a tribului Uros depinde de trestia ce crește în zonă, aceasta fiind principala sursă de hrană, material de construție pentru case, bărci și chiar pentru ceaiul făcut din florile de trestie 🙂 Trestia uscată este așezată pe insule strat după strat cam la fiecare 3 luni deoarece ea putrezește la rădăcină și apoi este recoltată, astfel pământul este tot timpul moale și afânat.

3. Plaza de Armas

 peru-8
Plaza de Armas este centrul zonei istorice din Cuzco. Piața originală a fost construită de Incași și era cunoscută sub numele de ”piața războinicilor”, suprafața acesteia având dublul celei actuale. Piața a funcționat ca centru a vieții culturale Inca. Cuzco, orașul ce a fost capitala Imperiului Inca, a fost proiectat să aibă forma unei puma iar piața a fost intenționat așezată în locul unde se află inima unei pume. Spaniolii au redus dimensiunea pieței prin construirea a două biserici: catedrala și biserica La Compania.

2. Canionul Colca

peru 9

Canionul Colca aparține râului Colca din munții Anzi, fiind situat în sudul Peru. Este de două ori mai adânc decât Marele Canion dar zidurile sale nu sunt așa de abrupte. Cea mai mare atracție aici este dată de Condorul de Anzi. Păsările pot fi observate destul de aproape în timp ce plutesc pe curenții de aer cald ascendenți.

1. Machu Picchu

peru 10

Una dintre cele mai frumoase și impresionante situri arheologice de pe glob, una dintre cele 7 noi minuni ale lumii, este fără tăgadă numărul 1 printre destinațiile turistice din Peru. ”Orașul Pierdut al Incașilor” este invizibil din valea Urubamba are tot ceea ce îi trebuie pentru existență: zone terasate pentru agricultură și izvoare cu apă potabilă. Cu toate că locația era cunoscută de multă vreme de peruani, ea a devenit faimoasă pe scară largă după redescoperirea ei de către istoricul Hiram în 1911.
Travelsmartinfo

Nu sunt comentarii

Scrie-ne comentariul tau: