UTIL

Piscine naturale terasate

Piscine naturale terasate

Un top si o descriere a celor mai frumoase piscine naturale terasate, mai jos:

1. Semuc Champey Pools, Guatemala

Un sir de piscine naturale cu apa turcoaz si un pod de piatra de calcar se ascund in jungla verde din apropierea Parcului National Grutas de Lanquin. Desi nu sunt chiar atat de greu de gasit, piscinele Semuc Champey raman un loc relaxant si linistit pentru explorare, plaja si inot, in ciuda popularitatii lor. Raul Semuc Champey care curge peste terasele calcaroase si care formeaza salba de piscine se varsa intr-un sistem de ape subterane care se poate vedea din amonte. Este spectaculos. O calatorie un pic anevoioasa pe stanci va va oferi un peisaj frumos al teraselor calcaroase.

piscine terasate 2

2. Pamukkale, Turcia

Cel mai important spa cu ape minerale din Turcia, Pamukkale este de o frumusete naturala deosebita. Zona este cunoscuta datorita depozitelor terasate din calcar alb imaculat si care fac ca apa din piscine sa aiba culoarea albastra si sa fie calduta tot timpul anului. Numele Pamukkale inseama „castel din bumbac” datorita formatiunilor sale din piatra de var si calcar ce par ireale. Pentru a mentine imaculata culoarea acestor bazine, vizitatorii nu au voie sa mearga pe langa piscine cu pantofi in picioare.

piscine terasate 3

3. Huanglong Pools, China

Huanglong este inclus in patrimoniu mondial UNESCO deoarece adaposteste o mare varietate de formatiuni geologice, printre care cele mai cunoscute sunt peisaje formate din travertin si iazuri. Formatiunile de travertin seamana cu un dragon mare de aur ce acopera valea, calatorind inspre varfurile inzapezite ale muntilor. Huanglong este situat in judetul Songpan, in nordul provinciei Sichuan. Cateva dintre faimoasele iazuri care trebuie vizitate in aceasta zona sunt iazurile Yingbin, iazurile Oglinda si iazurile Wucai sau Cinci Culori.  Vizitand aceasta zona toamna sau iarna veti avea o experienta unica!

piscine terasate 4

4. Kuang Si Falls, Laos

Cea mai mare cascada in regiunea Luang Prabang, cascadele Kuang Si se lauda cu mai multe caderi de apa etajate.  Te poti catara in varful cascadelor pentru a vedea un peisaj uluitor din varf sau poti inota in piscinele de culoarea turcoaz. Cascadele Kuang Si sunt la 29 km Sud de Luang Prabang.

piscine terasate 5

5. Baishuitai Pools, China

Terasa cu Apa Alba sau Bai Shu Tai este situata la poalele muntilor Haba Snow, la 101 km Sud-Est de Shangri-La in provincia Nord-Vestica Yunnan din China si se intinde pe 3 km patrati. Piscinele, prin culoarea lor, fac un contrast spectaculos cu muntii impaduriti. Tot in zona se poate explora satul Baidi, casa minoritatii etnice Naxi.

piscine terasate 6

6. Mammoth Hot Springs, Wyoming, USA

Situat in Parcul National Yellowstone, izvoarele Mammoth Hot formeaza un complex intins de ape curgatoare pe un deal de travertin care isi schimba constant forma si culoarea. Sunt perioade cand paraurile curg ani in sir iar apoi dintr-o data seaca si pot schimba peisajul in unul uscat si lipsit de viata. Activitatea apelor termale afecteaza de asemenea culoare travertinelor care poate sa se schimbe de la alb la gri, depinzand de vreme.

piscine terasate 7

7. Badab-e Surt, Iran

O minune naturala unica fata de celelalte piscine terasate datorita travestinelor sale portocalii si rosii. Badab-e Surt este rezultatul curgerii a doua parauri cu ape minerale diferite. „Badab” inseamna „apa stralucitoare” si „Surt” inseamna „intensitate”. Zona se gaseste la 1841 metri deasupra nivelului marii in provincia Manzadaran in Nordul Iranului. Cel mai recomandat este sa vizitezi terasele in timpul rasaritului sau apusului cand razele portocalii lumineaza intr-un mod fermecator paraurile colorate in culori pastelate calde.

piscine terasate 8

8. Egerszalók, Ungaria

Egerszalók este un adevarat spa in aer liber situat langa un sat din judetul Heves in Nord-Estul Ungariei. Cei ce doresc sa faca o baie in apa calduta a paraurilor termale prefera acest loc inca din anii 1930.Paraurile sunt inconjurate de o vegetatie luxurianta si sunt alimentate cu apa din care ies aburi si care curge peste terasele albe naturale. Apa gasita in piscinele Egerszalók are carateristici de apa medicinala deoarece contine calciu, magneziu, hidrogen carbonat, sodiu si acid metasilicic.

piscine terasate 9

9. Plitvice Lakes, Croatia

Cel mai vechi parc national din Europa, Parcul National Lacurile Plitvice adaposteste cea mai populara atractie turistica a Croatiei: 16 lacuri, interconectate de o serie de cascade. Vizitatorilor le este interzis sa inoate in oricare dintre ape pentru a mentine si proteja zona. Totusi, poti savura peisajul verde si albastrui daca faci drumetii printr-un traseu care te va ajuta sa observi de aproape cascadele si piscinele.

piscine terasate 10

10. Bagni San Filippo, Italia

Patrunde in apele fierbinti ale Bagni San Filippo, unde pot fi gasite concentratii mari de sulf si calciu. Terase de piatra alba captureaza atentia printre zona plina de paduri, facand inotatul in piscinele naturale foarte temptant. Este uluitor faptul ca inotatul in rauri este absolut gratis! Daca vrei un loc pentru tratamente cu ape termale este bine sa mergi la Terme San Filippo.

piscine terasate 11

(1.395 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in UTIL