DESTINATII

Santorini

Santorini

Descriere generala

Santorini este o insula din Marea Egee, apartind de arhipelagul Insulele Ciclade, Grecia, situata între insulele Ios şi Anaficu, cu o populatie de 13.600 loc. si cu o suprafata de73 km².

santorini 6

Localitatile de pe insula Santorini sunt: Thira, Oia, Emporia, Kamari, Ierovigli, Pyros si Therasia.

Insula Santorini, aflata in sudul Marii Egee la 120 de mile marine de Creta, atrage turistii mai ales datorita faimei potrivit careia in aceasta regiune s-a gasit legendara Atlantida. Aici se afla un sat-castel, Pyrgos, celebru pentru ca are mai multe biserici (75) decat case! De altfel, se spune ca Santorini este locul in care „sunt mai multe biserici decat case, mai mult vin decat apa, mai multi magari decat barbati”.

Santorini a erupt de mai multe ori cu variate cantitati degajate. Scriitorul antic Strabo este primul care a mentionat eruptiile vulcanice si a descris aparitia unei noi insule in jurul anului 197 i.Hr.. In continuare au avut loc opt eruptii vulcanice in anii 46/47, 726, 1570-1573, 1707-1711, 1866-1870, 1925-1928, 1938-1941, 1950 fiind cea mai recenta eruptie.

Sunset Dreams || Oia Santorini

Insula este renumită pentru apusurile de soare uimitoare,  pentru orașul Thira și pentru vulcanul activ. De asemenea, sunt o serie de  plaje fantastice, cum ar fi plaja din Perissa, poate că aceasta este şi cea mai bună plajă din Santorini, plaja cu pietriș negru din Kamari, plaja cu nisip alb și roșu. Insula are o serie de peisaje de o valoare deosebită. Acestea sunt, în special, satele care reprezintă mici leagăne arhitectuarale. Cel mai bun sfat este să vizitaţi arhitectura tradițională din  micul sat  Mesa Gonia,  care conține un amestec de ruine, provenite  din cutremurul anului 1956. De asemenea, mai sunt cîteva vile restaurate, precum și o fabrică de vin. Un alt sat notabil este Pyrgos, reprezentat de casele sale mărețe vechi, un castel venețian și mai multe biserici bizantine.

Transportul pe insula Santorini

Pentru a ajunge la locul dorit, va trebui să luaţi mai multe autobuse sau taxiuri. De la aeroport există autobuze spre Fira, de unde puteți lua un altul, deja  pentru orașul dorit. Taxiurile sunt, de asemenea, disponibile şi sunt amplasate chiar lîngă aeroport, dar concurența pentru ele poate fi destul de mare. O nouă tendinţă a multor  hoteluri din  Santorini, dar nu numai,  este să ofere sevicii de transport de la aeroport, dar este evident că,  pentru o sumă care depăşeşte taxa pentru un taxi obişnuit.Totuşi, pentru conforul propriu, foarte mulţi apelează la aceste  servicii. O experienţă de neuitat ar fi pentru turişti plimbarea cu măgarul. Dacă greutatea vă permite acest lucru şi dacă sunteţi  în formă, interesaţi-vă de cei care propun aceste servicii, dacă s-ar putea merge de-a lungul drumului măgarul. Această plimbare, cu siguranţă n-o veţi uita curînd. Pentru a traversa insula de la un capăt la altul, aţi avea nevoie de 50 de minute cu automobilul. Prin urmare, insula este destul  de mică, aşa încît poate fi bine explorată şi cu ajutorul bicicletei, sau chiar pe jos. Închirierea  unei biciclete este, totuşi, destul de dificilă, pentru că acestea nu sunt întotdeauna de găsit – cele mai multe locuri de închirieri se referă la motociclete, mai degrabă decît biciclete.

Cele mai frumoase plaje din insula Santorini

Santorini oferă o serie de insule, destul de atractive pentru turişti. Spre exemplu, plaja Agios Georgios este una cu taverne mici şi camere de închiriat, chiar vizavi de plajă. Acesta este situat pe vîrful de sud al insulei şi oferă posibilitatea de a practica diverse o serie de sporturi de apă. Agios Georgios oferă turiştilor mai multe baruri de plajă. În genereal, plaja este destinată celor care  preferă să facă băi de soare într-un mediu solitar, evitînd în acest fel mulţimile de turişti. La plajă se poate ajunge cu maşina sau  motocicleta, dar şi mersul pe jos este o alternativă.

santorini 4

Monólithos este o plajă frumoasă,  cu nisip auriu şi este sitută  lîngă Kamari, la o distanță de aproximativ 9 km de Fira. Plaja propriu-zisă este una liniştită,  dar bine organizată, cu tot felul de servicii de confortul şi sporturi nautice. De-a lungul plajei se întind hoteluri, baruri, umbrele şi taverne. Datorită  plajei sale destul de largi, cu nisip negru fin și malul nu foarte adînc, Monólithos s-a dezvoltat, inevitabil, într-o  adevărată staţiune de familie.

santorini 3

Kouloumbo este o plajă de nisip,  de o frumusețe rară,  amplasată într-un relief stîncos. Aceasta nu este foarte organizată în ceea ce priveşte serviciile, dar a devenit atractivă pentru mulţi turişti, datorită evenimentelor care s-au petrecut aici în trecut. La o distanță de 3 mile în partea de  est a plajei, și la o adîncime de 18,5 metri se află craterul vulcanului care a erupt în anul 1650 , dar şi ulterior a  provocat pe insulă mai multe catastrofe.

santorini 5

(1.504 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in DESTINATII