AMERICA DE SUD

Splendorile COLUMBIEI 31.01-15.02.2019

Splendorile COLUMBIEI 31.01-15.02.2019

Propunere de vacanta in Columbia: Splendorile Columbiei

Una dintre cele mai vibrante si diverse tari din America Latina este Columbia – taramul „sabrosura„. O vacanta in Columbia ne va face cunostinta cu spiritul latino al localnicilor, cu ritmul muzicii care te invita la dans, istoria si arhitectura coloniala si nu in ultimul rand cu diversitatea naturii care incepe cu jungla tropicala si se termina cu varfurile inzapezite ale muntilor care intalnesc oceanul. La intoarcerea din Columbia vom intelege pe deplin intelesul acestui cuvant. „Sabrosura” se traduce prin placere, bucuria de a trai si bun gust.

Ziua 1:  Zbor intercontinental – Bogota

Plecare din Bucuresti la ora 21.35 cu TK1046 si dupa o scurta pauza in Istanbul ne imbarcam pe cursa TK800 cu destinatia Bogota. Ajungem dimineata la 8.20 pe El Dorado International Bogota si dupa intalnirea cu ghidul local vom fi transferati la hotel. Timp liber la dispozitie pentru explorarea orasului. Cazare in Bogota.

Ziua 2: Bogota

Dupa micul dejun ne vom intalni cu ghidul local pentru explorarea capitalei Columbiei, Bogota. Turul de oras va incepe cu o calatorie cu funicularul pe varful Monserrate, de unde vom avea cea mai spectaculoasa vedere asupra orasului. Apoi ne vom plimba prin orasul vechi, La Candelaria, o zona care se remarca prin arhitectura coloniala. Urmeaza o vizita prin piata centrala – Plaza Bolivar, unde sunt situate numeroase cladiri administrative. Spre final, vom descoperi faimosul Muzeu de aur „Gold Museum” care gazduieste cea mai mare colectie din lume de arta pre hispanica confectionata din aur. Turul de oras se va incheia cu o vizita intr-o piata locala autentica – Paloquemao, unde putem vedea si gusta toate tipurile de fructe locale si unde vom afla mai multe informatii despre produsele exotice alimentare din regiune. Cazare in Bogota (B).

Ziua 3: Bogota – Villa de Leyva

Dimineata devreme plecam catre Villa de Leyva, unul dintre cele mai frumoase si bine pastrate orase coloniale din America Latina. Pe parcurs vom opri la cel mai important monument national al Columbiei: Boyaca Bridge – unde Simon Bolivar a castigat in 1819 batalia impotriva spaniolilor. Continuam cu vizita prin Villa de Leyva – un orasel care pare inghetat in timp cu stradutele sale pietruite pline cu magazine traditionale, cladiri coloniale si piata centrala.  Cazare in Villa de Leyva (B).

Ziua 4: Villa de Leyva – Bogota – San Augustin

Dupa micul dejun ne intoarcem in Bogota unde ne vom lua avionul catre San Augustin. San Augustin este renumit prin faptul ca gazduieste unele dintre cele mai importante situri arheologice din America de Sud. De la aeroport vom fi transferați la hotel iar dupa masa vom vizita Parcul Arheologic San Augustín cu cele doua puncte importante „Mesitas” și „Fuente Ceremonial de Lavapatas”. Incheiem ziua cu o vizita la Muzeul Arheologic. Cazare San Augustin (B).

Ziua 5: San Augustin

Intreaga zi va fi dedicata istoriei si naturii. După micul dejun ne vom indrepta catre faimoasa stramtoare Río Magdalena, unde cel mai lung rau din Columbia se ingusteaza si are o latime de doar 2 metri. Dupa-amiaza vom continua traseul catre satul din apropiere Isnos pentru a vizita Parque Arqueológico. In interiorul parcului, la Alto de los Ídolos si Alto de las Piedras vom gasi unele dintre cele mai impresionante lucrari precolumbiene din tara. Cazare San Augustin (B).

Ziua 6: San Augustin – Popayan

Continuam calatoria noastra de la San Agustin la Popayan (4-5 ore) traversand faimosul Parc Natural National Puracé. Ne vom incanta pe traseu cu peisaje columbiene ca padurea tropicala andina si „paramos” (vegetatie specifica zonelor tropicale inalte). Ajungem in Popayan, oras  cunoscut si sub numele de Orasul Alb. Dupa-amiaza, vom avea un tur pietonal. Cazare Popayan (B).

Ziua 7: Popayan – Regiunea Cafelei

Dimineata transfer de la Popayan catre regiunea cafelei cu o scurtă oprire în Buga, unde se află faimoasa Bazilica del Señor de los Milagros. Vom fi transferati apoi catre Armenia in inima regiunii cafelei. Cazare Hacienda(B).

Ziua 8: Regiunea Cafelei

Dupa micul dejun, vom vizita o ferma traditionala aflata in apropierea hotelui unde vom afla totul despre producerea cafelei columbiene. Vom fi introdusi prin exemple practice in tainele procesului de cultivare si a productiei cafelei la Hacienda. Dupa masa vizitam gradina botanica și gradina cu fluturi tropicali. Timp liber pentru drumetii. Cazare Hacienda(B).

Ziua 9: Regiunea Cafelei

Urmeaza un circuit si drumetii prin cea mai frumoasa vale din Columbia, cu peisaje uimitoare:  Valle de Cocora. Aici creste natural impresionantul „Palma de Cera”, copacul simbol national al Columbiei – una dintre cele mai inalte specii de palmieri din lume. Pe drumul de intoarcere inspre Armenia vizitam Salento, un sat pitoresc cu magazine artizanale și magazine cu suveniruri. Cazare Hacienda(B).

Ziua 10: Regiunea Cafelei – Medellin

Dmineata devreme vom zbura catre Medellin – orasul primaverilor eterne. Urmeaza tur de oras, unde vom explora parcul San Antonio, Plaza de San Ignacio, tradiționalul Avenida La  Playa și Parcul Sculpturii, care conține mai mult de 20 de sculpturi donate de Maestro Fernando Botero, fiul lui Antioquia si cel mai cunoscut artist al Columbiei. Finalizam turul cu o vizita la Metrou si o plimbare cu cu telecabina pana la Parcul Biblioteca de España. Cazare Medellin (B).

Ziua 11: Medellin – Santa Marta

Dimineata dupa micul dejun timp liber la dispozitie pe explorarea orasului iar dupa masa vom fi transferati la aeroport pentru zborul catre Santa Marta, orasul de pe coasta Caraibelor situat la poalele muntilor Sierra Nevada de Santa Marta – cel mai inalt lant muntos de coasta din lume. Dupa masa vom porni intr-un tur de oras in care vom vizita: „San Pedro Alejandrino” – casa in care si-a petrecut ultima parte a vietii Simon Bolivar, Muzeul de Arheologie, Catedrala orasului (cea mai veche din Columbia) si satul pescaresc Taganga situat intr-un peisaje specific marii caraibelor. Cazare Santa Marta (B).

Ziua 12: Santa – Marta – natura si plaja

Intreaga zi este dedicata activitatilor in aer liber, drumetii, plaja si baie la Marea Caraibelor. Dimineata ne indreptam spre est catre El Zaino – poarta principala de intrare in Parcul National Tayrona. Primul loc in care vom opri este plaja Cañaveral – una dintre cele mai salbatice plaje din parc si care ofera pasionatilor de fotografii imagini superbe asupra Marii Caraibelor, plajelor si junglei tropicale. Urmeaza o drumetie de o ora prin padure pana la plaja Arecife unde vom avea timp la dispozitie pentru plaja. Spre seara ne intoarcem in Santa Marta. Cazare Santa Marta (B).

Ziua 13: Santa Marta – Cartagena (Vulcanul Totumo si Insulele Rosario)

In prima parte zilei vom parcurge zona de coasta dintre Santa Marta – Cartagena (5 ore). Pe traseu putem opri la Vulcanul Totumo situat langa laguna cu acelasi nume. Aici vom avea ocazia sa facem o baie in piscina naturala cu namol vulcanic care are peste 500 de metri adancime. Dupa iesirea din piscina cu namol esti clatit de femeile localnice in laguna din apropiere iar pentru doritori se poate face si un masaj.

Ajungem dupa masa in Cartagena, unde vom avea timp liber la dispozitie sau pentru doritori se poate face o excursie optionala la Insulele Rosario, un paradis din caraibe cu nisip alb si apa turquoise. O alta optiune este o excursie in satul pescaresc L Boquilla unde vom fi luati de localnici in canoe si plimbati prin labirinturile de mangrove ale mlaștinilor din apropierea satului. Cazare Cartagena (B).

Ziua 14: Cartagena

Cartagena este orasul cu cea mai bine conservata arhitectura coloniala din tara si este una dintre cele mai renumite statiuni de vacanta. Orasul a fost inclus in Patrimoniului UNSECO în 1984.

Dupa micul dejun vom porni intr-un tur de oras. Vom incepe cu manastirea La Popa (cel mai inalt punct al orasului) si Castillo de San Felipe, o fortareata impunatoare, plina de istorie si mistere ascunse in tunelurile sapate in piatra. Parasind castelul, vizitam monumentul lui Zapatos Viejos, „Pantofi vechi”. Urmeaza sa vizitam apoi cateva muzee locale, piata centrala si magazine de suveniruri si bijuterii.

Seara, transfer la aeroport pentru zborul catre Bogota. Cazare Bogota.

Ziua 15:

Dupa micul dejun vom fi transferati catre aeroport pentru zborul TK800 cu destinatia Istanbul si de acolo cu TK1045 spre Bucuresti. Sosire in Bucuresti la ora 20.05.

Hoteluri recomandate:

Categoria standard (3*-3*+)

Bogotá: Hotel Casa Deco (http://www.hotelcasadeco.com/)

San Agustin: Hacienda Anacaona (http://www.anacaon-colombia.com/)

Popayan: Hotel La Plazuela (http://hotellaplazuela.com.co/en)

Zona Cafetera: Hotel Bosque de Saman Estandar (http://www.elbosquedelsaman.com/)

Medellín: La Campana Boutique (http://www.lacampanahotelboutique.com/)

Cartagena: Hotel Don Pedro de Heredia (http://www.hoteldonpedrodeheredias.com)

Categoria de luxe (4*-4*+)

Bogotá: Hotel La Opera (http://www.hotelopera.com.co/)

San Agustin: Akawanka Lodge (http://hotelakawankalodge.com/)

Popayan: Dann Monasterio (http://www.hotelesdann.com)

Zona Cafetera: Hotel Bosque de Saman Superior (http://www.elbosquedelsaman.com/)

Medellín: Diez Hotel (http://www.diezhotel.com/)

Cartagena: Bovedas Santa Clara (http://www.bovedasdesantaclara.com/)

Informatii

Travelsmartinfo.ro nu este agentie de turism ci un portal – blog in care sunt descrise si se recomanda experiente de calatorie originale. Prezentul model de circuit ofera celor pasionati de aventura sansa de a cunoaste aceasta destinatie.

(230 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in AMERICA DE SUD