DESTINATII

Sudul Frantei – style, turquoise & lavanda

Sudul Frantei – style, turquoise & lavanda

La 2 ore si jumatate  si 150 EUR distanta cu avionul se afla una dintre cele mai frumoase tari din lume, și unele dintre cele mai frumoase regiuni ale acestei tari, sudul Frantei.
Se pot scrie (și chiar s-au scris) tomuri intregi despre istoria, cultura și peisajele extraordinare. Unele orașe sunt foarte cunoscute și mult lăudate, cum ar fi Nisa, monte Carlo, Cannes etc, dar sunt și bijuterii ascunse cum ar fi Albi, Gordes, Sault, Saint Jean Cap Ferrat.
 sud franta 4sud franta 5sud franta 1
Zona de centru sud și sud al Franței este visul fotografului cu aplecare peisagistica, a gurmandului care apreciază atăt haute-cuisine cat și gustul produselor de fermă, a pasionaților de istorie și cultură occidentală, a celor carora le place
sa facă bai de soare sau să
se scalde un pic în peisajul obișnuit celor (foarte) bogați și lista poate continua.
Ca și buget, pe lângă biletul de avion se pot calcula pentru o pereche 60-100 EUR / noapte de cazare, 25-50 EUR /zi masa la restaurant. Nu este o zona ieftină, deși se găsesc soluții și pentru turiști low-cost. Închirierea unei mașini este recomandată pentru că peisajele și localitățile minunate se pot întâlni la tot pasul (buget 30-40 EUR /zi)
 sud franta 3sud franta 8sud franta 10
Câteva „must see”, poate mai puțin cunoscute: orașul Albi (cea mai mare construcție de cărămidă din lume – catedrala Sfânta Cecilia), drumul lavandei (un circuit care trebuie făcut cel târziu pana în luna Iulie, pentru a prinde câmpurile în floare), Villa Ephrussi din Saint Jean Cap Ferrat, o bijuterie arhitectonică care conține o colecție eclectică de 5000 de obiecte de artă și una dintre cele mai frumoase grădini din lume.

Pentru a ajunge cu avionul in sudul Frantei se pot folosi diverse variante: Tarom sau Blueair, cu destinatia Nisa sau Lyon.

sud franta 7sud franta 6sud franta 2

(1.024 afisari din care 1 vizite astazi)
View Comments (1)

1 Comment

  1. Maria B.

    03/03/2015 at 12:27 am

    Foarte frumos! O vacanta de vis.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in DESTINATII