DESTINATII

Top 10 atractii din Croatia

Top 10 atractii din Croatia

Localizata geografic in Balcani, Croatia a devenit una dintre destinatiile turistice de top din Europa in special dupa terminarea razboiului din anii „90. Datorita acestui lucru am incercat mai jos alcatuirea unui top 10 atractii din Croatia .

10. Parcul national Krka 

Krka National Park

Fiind situat in regiunea Dalmata centrala, parcul national KRKA este o zona protejata ce are peisaje superbe, viata salbatica, flora si numeroase situri istorice ce merita vazute si vizitate. Fiind situata de-a lungul raului cu acelasi nume, parcul este foarte cunoscut in special pentru numeroasele sale cascade spumoase si datorita piscinelor naturale cu apa turquoise-verzui.

9. Zagreb

 zagreb 1

Zagreb este capitala tarii si cel mai mare oras din Croatia. Este o metropola vibranta, intesata cu numeroase locuri istorice si moderne. Este situat in NV Croatiei, orasul fiind fondat in jurul secoului 2 e.n.

In zilele noastre, Zagreb este un oras cosmopolit ce creste mereu si este considerat a fi punctul central al vietii culturale, academice si administrative din Croatia.

8. Korcula

Korcula

Fiind cunoscut in special ca fiind locul de nastere al vestitului explorator si calator Marco Polo, Korcula este o insula situata la 50 km de coasta adriatica, in Marea Adriatica. In Korcula intilnesti la tot pasul o vegetatie bogata, luxurianta, podgorii, livezi cu maslini, plaje cu nisip fin si sate pitoresti. Oraselul principal al insulei este Korcula, un important centru istoric. Oraselul are structura unei cetati, aici putand sa gasim numeroase vestigii ale vestitei arhitecturi din Renasterea Venetiana.

7. Pula

pula 1

Situat in cea mai de sud parte a Peninsulei Istria, Pula este o destinatie populara ce a atras turisti inca de pe vremea Imperiului Roman, cand fanii luptelor dintre gladiatori veneau in oras pentru a lua parte la acele spectacole ale vremii. Orasul a avut o istorie zbuciumata, de-a lungul timpului apartinand administrativ mai multor guverne si state, dar astazi apartine Croatiei. Pula este cunoscut in special datorita numeroaselor ruine si vestigii Romane precum si datorita mix-ului de culturi ce coexista in zona.

6. Zadar

zadar1

Orasul cu o vechime de 3000 de ani este situat pe o frumoasa si bogata linie de coasta si atrage multi turisti in fiecare an. Zadar este situat in nordul Coastei Dalmate si reprezinta un bun punct de pornire daca ti-ai planificat sa vizitezi tara de la nord la sud.

Partea centrala a orasului ofera imagini si atractii spectaculoase, printre care: ruine Romane, arhitectura medievala si numeroase lacasuri de cult vechi.

5. Rovinj

rovinj 1

 Rovinj este situat in Peninsula Istria, in Marea Adriatica, avand structura geografica a unui arhipeleag compus din 20 de insule. Orasul Vechi a fost construit pe o mica peninsula. Strazile inguste acoperite cu piatra cubica, scarile, arcurile si alte obiecte de arhitectura interesante fac din vizitarea Orasului Vechi o adevarata aventura. Printre cele mai importante obiective putem aminti: cele 7 porti medievale, turnul cu ceas construit in sec. 12 si Basilica Sf. Euphemia – o biserica impunatoare construita in stil baroc ce contine numeroase obiecte de arta in interior.

4. Split

Split

Poreclit cu numele de „Floarea Mediteraneeana”, Split este al doilea cel mai mare oras din Croatia. Orasul este situat pe o peninsula in largul coastei Dalmate. Cea mai importanta atractie este oferita de centrul istoric construit in stil gotic si arhitecturii renascentiste ce se observa la tot pasul. Printre „perlele” arhitectonice putem aminti fara a da gres Palatul lui Diocletian, construit intre anii 298 si 305 e.n. acest Palat este mai mult decat un palat roman, este asemeni unui mic oras cu alei de marmura si cladiri rustice ce astazi adapostesc cafenele, magazine si baruri.

3. Parcul National Plitvice

 plitvice 1

Parcul este una dintre cele mai frumoase minuni ale naturii din Croatia. Parcul contine cateva lacuri a caror pesiaj iti taie respiratia, cascade si o vegetatie luxurianta. Trasatura principala a parcului este data de cele 16 lacuri interconectate si divizate in 2 regiuni: superior si inferior. Lacurile s-au format cu ajutorul barajelor naturale din travertin iar datorita rocilor de pe fundul bazinelor si a luminii solare apa are culori care variaza de la turquoise la albastru, verde si gri.

2. Hvar

Hvar
Fiind una dintre cele mai populare locuri de vizitat in Croatia, HVAR este o frumoasa insula situata in largul coastei Dalmate. Insula este binecuvantata cu plaje spectaculoase, campuri de lavanda si podgorii. Cel mai important oras al insulei – Hvar, dateaza din sec. 13 si are structura unei cetati cu ziduri, strazi de marmura, palate in stil gotic si biserici frumos construite.

1. Dubrovnik

dubrovnik 1

Supranumit si „Perla Adriaticii”, vechiul oras Dubrovnik este unul dintre cele mai proeminente locuri ce trebuie vizitate din intreg bazinul Mediteraneean. Orasul este situat in sudul coastei Dalmate si a fost construit in sec. 7 ca un punct important pe rutele comertului maritim. Orasul Vechi este plin de vestigii istorice: vechile ziduri ale orasului, stradutele cu piatra, palate si biserici.

(2.889 afisari din care 1 vizite astazi)
View Comments (2)

2 Comments

 1. Monica Aradean

  14/07/2015 at 1:58 pm

  Eu as adauga si Modra špilja (Pestera albastra)de pe insula Biševo. Este incredibila. Nu se ajunge foarte usor daca mergi pe cont propriu (trebuie ajuns pe insula Vis, si de acolo pe Biševo), dar sint si excursii organizate drect la Modra špilja. Oricum merita.

  • Mihai Luca

   14/07/2015 at 4:46 pm

   super. thanks.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in DESTINATII