DESTINATII

Top 10 atractii din Italia

Top 10 atractii din Italia

Este foarte greu ca intr-o tara ca Italia sa faci un top al celor mai  …. Vom incerca mai jos un Top 10 atractii din Italia, top care poate fi modificat oricand.

1. Colosseum

Colosseum
Colosseum-ul este o piesa de rezistenta turistica care trebuie sa fie vazuta de oricine calca in Italia si Roma. Amfiteatrul sau imens este cel mai mare ca dimensiuni care a fost vreodata construit in Imperiul Roman.
In zilele noastre, constructia necesita renovare si sta in contrast cu cladirile moderne din imprejur dar, este o marturie a vremurilor de glorie trecute si a istoriei Romei.

2. Canalele Venetiene

Venice Canalse:

A inchiria o gondola si a te plimba pe canalele Venetiei este o activitate la care turistii ce vin acolo participa si se bucura de ea de secole.

Venetia este un oras insular pe ape si se poate spune ca aceste canale reprezinta de fapt strazile orasului.

De-a lungul canalelor se aliniaza si se ridica cladiri vechi ce au ramas neschimbate de de sute de ani. Ele aduc un plus de romantism si farmec pentru calator. Marele canal este cel mai faimos dintre toate canalele si este locul cel mai fotografiat din Venetia.

3. Pompeii

Pompeii
La poalele Vulcanului Vezuviu se afla ruinele vechiului Pompei, un oras vechi ce a reusit sa se pastreze peste secole datorita faptului ca a fost ingropat in cenusa vulcanica la eruptia vulcanului din 79 d.c. Excavarile facute de catre arheologi au scos la lumina resturi bine pastrate de case, piete, bai publice,temple, teatre, strazi si ramasite umane.
Turistii pot astazi sa se plimbe de-a lungul vechilor strazi scoase de sub cenusa vulcanica si sa vada uimitoarea inginerie existenta in urma cu 2.000 de ani.

4. Turnul din Pisa

Leaning Tower of Pisa
Turnul inclinat din Pisa este doar una dintre multele atractii pe care le ofera orasul, insa faima sa a crescut datorita inclinarii sale, recunoscuta acum in toata lumea.
Lucrarile de constructii ale turnului au inceput in anul 1.100 iar scufundarea obiectivului s-a declansat inca de cand constructorii au ajuns la etajul al 3-lea al turnului.
Inainte de lucrarea de restaurare care a inceput in anul 1990, specialistii au previzionat ca pana in 2000 turnul se va prabusi daca nu se iau masuri. In zilele noastre turistii pot sa urce pana in varf si sa vada fabuloasa priveliste a orasului.
Turnul inclinat, mai cunoscut si sub numele de La Torre Pendete se afla in Piata Domului.

5. Lacul Como

Lake Como
Lacul Como reprezinta una dintre zonele Italiei care se pot lauda cu o priveliste si un peisaj superb. Lacul este inconjurat de munti iar de-a lungul tarmului sau se gasesc numeroare sate mici. Locul este cunoscut ca fiind vanat de catre oamenii bogati care doresc sa-si achizitioneze proprietati pe malul lacului.
Un lucru care face Como atat de dorit si de iubit, pe langa peisajul superb, este clima. Lacul chiar daca este in nordul Italiei, la poalele Alpilor, se bucura de un climat mediteraneean.

6. Coasta Amalfi

Amalfi Coast:

Coasta Amalfi a fost declarata monument UNESCO si se afla inregistrata in patrimoniul cultural mondial. Locul este o insiruire de linii de coasta de-a lungul peninsulei Sorentina. Oraselele au fost construite pe pantele muntilor dand impresia caderii in cascada in mare. Orasul cel mai important al zonei este Positano.

7. Domul Santa Maria del Fiore din Florenta

Florence Duomo Santa Maria del Fiore
Considerat a fi una dintre cele mai de finete catedrale construite din lume, Domul Santa Maria del Fiore domina orizontul orasului. Catedrala a fost construita intre sec 13-15, piesa sa de rezistenta – domul fiind executata de Filippo Brunelleschi in 1434. Locul unde se afla clopotul are o inaltime de 82 metri si poate fi vizitat. un Numar de 414 scari te conduc catre o platforma la inaltime de unde vei avea o priveliste magnifica asupra orasului.

8. Cinque Terre

Cinque Terre
Cnque Terre care se traduce prin „Cinci sate” este o frumoasa regiune de coasta cu stanci si dealuri abrupte, dand impresia ce se pravalesc in ocean. Satele pitoresti cum ar fi: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore pot fi vizitate doar daca se foloseste o straduta ingusta cu un peisaj minunat sau pe jos pe carari de munte. Majoritatea turistilor aleg pentru vizitarea lor drumetia pentru a se bucura de peisaj. Locuitorii satelor si-au pastrat un aer propriu satelor pescaresti si dau calatorului un aer ca esti rupt de realitate si agitatia cotidiana.

9. Vatican

Vatican City

Vaticanul este locul unde se gasesc cele mai pretioase si ravnite colectii de arta de pe glob. Dincolo de locul unde se afla Basilica Sf. Petru si Piata Sf. Petru Vatican este un loc cu numerose atractii (muzee, gradini, colectii de arta).

Faimoasa Capela Sixtina cu ale sale ziduri si tavan pictate de catre Michelangelo si de alti artisti italieni renumiti este un loc unic in lume.

10. Domul din Milano

domul milano

Cu o suprafață de 1200 mp, catedrala milaneză, una dintre imaginile emblematice ale Italiei și ale Europei, este cel de-al treilea edificiu bisericesc romano-catolic ca mărime din Italia, după Bazilica San Pietro din Roma și Catedrala Santa Maria din Florența. Podoabă cu totul unică a arhitecturii gotice, catedrala din Milano are o capacitate de peste 40.000 de locuri și o lungime de 157 m.

Este una dintre catedralele occidentale a căror construcție s-a întins pe durata a câtorva secole. Începută în 1386 și incheiată în 1892 din cauza unor întârzieri, ea domină astăzi piața centrală din Milano, fiind un simbol al puterii economice pe care această capitală a Lombardiei, poartă de intrare a comerțului ce traversa Alpii, l-a reprezentat timp de veacuri. Maiestuozitatea și formele estetice ale catedralei sunt grăitoare: detaliile sculpturale ale celor 135 de turle, dintre care cea mai înaltă atinge 109 metri, și cele peste 2000 de statui, sunt foarte atent executate, la fel și marile ferestre ale clădirii, considerate a fi cele mai mari din lume.

(1.207 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

More in DESTINATII

Bratislava in doua zile. Ghid de vizitare.

Mihai Luca02/08/2018

Stockholm, impresii de calatorie

Mihai Luca23/07/2018

City break in Gothenburg

Mihai Luca21/07/2018

Malmo – obiective de vizitat. Prezentul unui oras medieval.

Mihai Luca18/07/2018

Copenhaga – obiective de vizitat & experiente

Mihai Luca16/07/2018

Ottawa. Canada (VI)

Mihai Luca28/06/2018

Montreal. Canada (V)

Mihai Luca25/06/2018

Toronto sightseeing. Canada (IV)

Mihai Luca23/06/2018

Quebec City & imprejurimile. Canada (III)

Mihai Luca18/06/2018