ASIA

Viza pentru Malaezia. Ghid util.

Viza pentru Malaezia. Ghid util.

Pentru o perioada de maxim 90 de zile nu este necesara obtinerea unei vize in prealabil pentru a intra in Malaezia. La punctele de intrare in tara vi se aplica pe pasaport o viza pentru Malaezia nenominala sub forma unei stampile, prin care se acorda dreptul de sedere pentru maxim 90 de zile.

Este important sa verificati stampila de pe pasaport deoarece au fost cazuri in care functionarii de la frontiera au aplicat stampila pentru 30 de zile, legea permitandu-le sa reduca aceasta perioada maxima daca ei considera ca este cazul.

Nu mergeti in Malaezia cu pasapoarte temporare deoarece s-ar putea ca acestea sa nu fie recunoscute de catre unii ofiteri de la politia de frontiera si sa vi se creeze probleme.

Atentie la perioada de sedere: cele 90 sau 30 de zile curg de la data intrarii in tara, pe stampila nefiind scrisa data de expirare a sederii. Autoritatile malaeziene sunt extrem de stricte in privinta incadrarii in termenele indicate. Depasirea perioadei de valabilitate a vizei poate fi sanctionata cu expulzarea din Malaezia, sau chiar cu detentie, urmata de expulzare.

Daca ajungeti si in provinciile Sarawak si Sabah, din nordul insulei Borneo, trebuie sa aveti asupra voastra pasaportul tot timpul. De asemenea, autoritatile solicita prezentarea pasaportului la plecare si sosire chiar si pe zborurile interne.

Mai multe informatii despre Malezia (http://www.travelsmartinfo.ro/malaezia-adevarata-asia/) si Kuala Lumpur (http://www.travelsmartinfo.ro/6348-2/) in link-urile de mai sus.

(381 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

ASIA

More in ASIA