ASIA

Viza pentru Uzbekistan. Ghid complet.

Viza pentru Uzbekistan. Ghid complet.

Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Republicii Uzbekistan:

  •  cu obtinerea in prelabil a vizei de la una dintre Ambasadele Uzbekistanului din Kiev sau Istanbul. In Romania, Uzbekistanul nu are ambasada. Durata de sedere permisa de viza poate fi de 30 de zile, 3 luni, 1 an si viza de tranzit.
  • cu obtinerea vizei pe aeroport, prin prezentarea unei Scrisori de Invitatie (LoI) intocmita de cel ce face invitatia (persoana fizica sau juridica) si aprobata printr-o stampila si semnatura de catre Departamentul Consular din cadrul MAE Uzbekistan. Procedura de obtinere a LoI este:
    • trimiterea datelor personale (nume complet, data nastere, adresa, rezidenta) celui ce va intocmi LoI
    • trimiterea datelor din pasaport + copie celui ce va intocmi LoI
    • numele, adresa angajatorului, obiect de activitate
    • specificarea pozitiei pe care o ai in cadrul companie

Daca se doreste obtinerea vizei pe aeroport, va trebui sa ai asupra ta Scrisoarea de Invitatie trimisa de entitatea din Uzbekistan. Odata ajuns pe aeroport, cu Scrisoarea in mana si pasaportul te prezinti la biroul de imigrari unde ti se va aplica pe pasaport viza de intrare in tara. Majoritatea firmelor de turism din Uzbekistan ofera servicii de obtinere a vizei.

  • cu viza obtinuta prin sistemul electronic privind completarea cererilor de viza în regim on-line. Cererile pentru obtinerea vizei de intrare in Uzbekistan se depun pe pagina web: http://evisa.mfa.uz.

In urma depunerii cererii on-line, vei primit un cod special privind cererea de viza. Cu acel cod trebuie sa te prezinti la sectiile consulare ale Ambasadelor Republicii Uzbekistan, unde vei depune cererea completata on-line, impreuna cu codul special atribuit si documentele necesare pentru obtinerea vizei de intrare.

Taxele de viza variaza in functie de perioada de sedere si numarul de persoane solicitante, astfel:

Pentru o persoana:

  • pana la 7 zile – 40 usd/persoana
  • pana la la 15 zile – 50 usd/persoana
  • pana la 30 zile – 60 usd/persoana

Pentru grupuri turistice de minim 10 persoane:

  • pana la 15 zile – 15 usd/persoana
  • pana la 30 zile – 25 usd/persoana

Important: Cetatenii straini trebuie sa obtina un permis de sedere temporara in 3 zile lucratoare de la sosirea in Uzbekistan. Permisul de sedere este eliberat de Ministerul Afacerilor Interne, in functie de tipul si durata vizei. De asemenea, hotelurile efectueaza automat eliberarea de permise de sedere pentru cetatenii straini.

Model Scrisoare de Invitatie cu aprobare MAE Uzbekistan:

viza uzbekistan 1

(508 afisari din care 1 vizite astazi)
Click to add a comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

ASIA

More in ASIA