Cum a inceput TravelSmartInfo?

Travelsmartinfo s-a nascut din pasiune. Pasiunea de a calatori, de a cunoaste lumea si de a impartasi experiente de neuitat adunate de prin cele mai indepartate colturi ale lumii. La inceput, Travelsmartinfo a fost un blog de calatorii unde am facut cunoscute locurile minunate pe care le-am vazut in cele peste 147 de tari vizitate pe parcursul a peste 25 ani de calatorii si promovare destinatii turistice.
Numele Travel + Smart + Info este sugestiv pentru scopul initial al proiectului, respectiv: informatii si idei de calatorie despre destinatii originale, pe care oricine le poate vizita chiar avand un buget moderat dar folosit cu intelepciune.
Top
America de Nord - TRAVELSMARTINFO.RO
fade
16971
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-16971,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-slide-from-top,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,modula-best-grid-gallery

America de Nord

Incadrata de cele doua Oceane, Atlantic si Pacific, America de Nord ofera vizitatorului o mare varietate de experiente din punct de vedere al naturii si peisajelor, climei, asezarilor umane si provocarilor care decurg din evolutia societatii  secolului XXI.

Incepand din nordul vesnic inghetat al Canadei si continuand cu Marile Campii din Statele Unite ale Americii, o calatorie imaginara de la nord la sud  de-a lungul imensului continent se va incheia cu junglele populate cu urmele marilor civilizatii aztece si mayase si bineinteles cu superbele plaje turquoise din tarile Americii Centrale.

Recomandari de vacante

Incadrata de cele doua Oceane, Atlantic si Pacific, America de Nord ofera vizitatorului o mare varietate de experiente din punct de vedere al naturii si peisajelor, climei, asezarilor umane si dezvoltarii economice din secolul XXI.

Incepand din nordul vesnic inghetat al Canadei si continuand cu Marile Campii din Statele Unite ale Americii, o calatorie imaginara de la nord la sud  de-a lungul imensului continent se va incheia cu junglele populate cu urmele marilor civilizatii aztece si mayase si bineinteles cu superbele plaje turquoise din tarile Americii Centrale.

America de Nord are o suprafata de 24.709.000 km², care reprezinta aproximativ 4,8% din suprafata Terrei, sau 16,5% din uscat. Populatia continentului a fost estimata in iulie 2020 la aproape 595 milioane locuitori. Este al treilea continent ca suprafata, dupa Asia si Africa si al patrulea ca populatie dupa Asia, Africa si Europa.

Statele Unite ale Americii

Datorita dimensiunilor teritoriului American, clima difera mult de la nord la sud si de la est la vest. In general, climatul are carateristici de tip continental uscat in platourile din sud-vest si continental umed in zona fluviului Mississippi, tropical si subtropical in Insulele Hawaii si Florida, arctic in Alaska.  Statistic, pe coasta vestica avem o clima mai calda si uscata comparativ cu cea estica unde precipitatiile sunt mai abundente si iernile mai geroase si cu precipitatii.

Temperatura variaza in iulie intre 18 °C in Seattle si 28-30 °C in Florida, iar in ianuarie, intre -10 °C la New York si 13 °C la Los Angeles.

Canada

Canada este situata intr-o zona de clima temperata si temperat-oceanica cu temperaturi medii anuale ce variaza  in functie de regiunile tarii. Desi Canada este perceputa in general ca fiind o tară nordica extrem de friguroasa, clima de aici difera foarte mult in functie de relief. Nordul tarii este caracterizat de o clima arctica in timp ce partea sudica a tarii, la granita cu Statele Unite ale Americii, se bucura de o clima cu patru anotimpuri distincte.

Datorita intinderii sale, diversitatii geografice si climatice, precum si bogatiei culturale, Canada este o destinatie turistica ce poate fi vizitata in orice perioada a anului, oferind o sumedenie de atractii turistice si o multitudine de posibilitati de petrecere a timpului. Lunile cele mai populare sunt cele de vara, cu zile insorite si temperaturi placute. Primavara incepe la finele lunii aprilie si dureaza pana la inceputul lunii iunie, cand zapazile se topesc si natura revine la viata. Septembrie este considerata luna sezonului de varf pentru somonii care se intorc pe cursul raurilor, pentru depunerea icrelor. Este perioada cand pot fi admirati ursii aflati la pescuit pe raurile din parcurile naturale. Octombrie este de asemeni o luna preferata de catre iubitorii de natura, coloritul toamnei fiind cu adevarat deosebit. Aurorele boreale pot fi admirate in timpul lunilor de iarna (noiembrie – martie), in regiunile nordice.

Atractii turistice de top in Statele Unite ale Americii

1.Arta si Arhitectura

  • Statuia Libertatii – a fost plasata in anul 1886 la intrarea portului de pe insula cu scopul de a transmite calatorilor sositi salutul de bun venit pe pamant american.
  • Empire State Building – emblema orasului New York este un zgarie-nori care se afla la intersectia dintre Fifth Avenue si West Street 34. Cladirea a fost cea mai inalta cladire din lume pentru mai bine de 40 de ani, intre anii 1931 si 1972.
  • Casa Alba – este resedinta oficiala si principalul loc de munca al presedintelui Statelor Unite ale Americii. Cladirea a fost construita in stil georgian, intre anii 1792 si 1800, din gresie vopsita in alb. Casa Alba a fost locuinta tuturor presedintilor americani incepand cu John Adams.
  • Capitoliul – cladire care serveste ca sediu al guvernului pentru Congresul Statelor Unite ale Americii, ramura legislativa a guvernului federal al Statelor Unite ale Americii. Cladirea se gaseste in Washington, D.C., in varful colinei cunoscuta sub numele de Capitol Hill.
  • Trinity Church – fondata in 1733 in Boston, biserica anglicana gazduieste cel mai faimos concert de colinde din estul SUA
  • Old State House – una dintre cele mai vechi constructii din Boston, a gazduit Curtea Suprema din statul Massachusetts, acum fiind muzeu.
  • Catedrala Sf. Patrick – Catedrala catolica a fost terminata in anul 1878 fiind una din cele mai vechi biserici din New York.
  • Muzeul Smithsonian – un complex de muzee detinand peste 137 milioane obiecte in colectiile sale. Institutul Smithsonian este cel mai mare complex muzeal din lume si multe dintre cladirile sale sunt repere istorice si de arhitectura. In plus, 168 de alte muzee sunt afiliate Smithsonian. 
  • Podul Golden Gate – situat in statul California, intre San Francisco si Sausalito a fost inaugurat la 27 mai 1937. In prima zi a darii in folosinta podul a fost deschis numai pietonilor, in acea zi, numita „Ziua Pietonilor”, fiind traversat de 200.000 de persoane.
  • Muzeul Metropolitan din New York – muzeu din New York situat in capatul estic al Central Park. Exponatele cuprind cronologic de la obiecte din epoca de piatra pana la expozitii speciale ale artistilor contemporani.

 2.Natura si peisaje

  • Parcul National Everglades – cea mai mare rezervatie naturala subtropicala din SUA, care cuprinde 25% din terenul original al regiunii mlastinoase din sud-vestul Floridei.
  • Marele Canion – considerat a fi una dintre cele sapte minuni naturale ale lumii. are o lungime de aprox. 500 km si o adancime maxima de 1.600 m, fiind rezultatul eroziunii produse de fluviul Colorado timp de 2 milioane de ani.
  • 17 Mile Drive – o sosea ingusta, situata intre Carmel si Monterey, care merge de-a lungul coastei Oceanului Pacific, oferind panorame unice asupra golfurilor salbatice ale Pacificului.
  • Golful San Francisco
  • Muntele Rushmore – este un monument memorial care prezinta sintetic primii 150 de ani din istoria Statelor Unite ale Americii prin intermediul unor sculpturi colosale, infatisandu-i pe primii presedinti ai tarii, George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln si Theodore Roosevelt.
  •  Parcul National Teton – numele parcului provenind de la lantul muntos Teton Range (cu varful Grand Teton de 4.198 m) care se intinde pe teritoriul parcului in directia nord-sud. La est de lantul muntos se afla lacuri montane din care cel mai mare este Jackson Lake.
  • Parcul National Canyonlands – a luat nastere pe locul unde raurile Colorado River si Green River au sapat canioane adanci. A fost declarat parc in anul 1964, intinzandu-se pe o suprafata de 1,366 km².
  • Parcul National Arches – este cunoscut national si international prin numarul mare de aracade de piatra care s-au format prin eroziune. Unele dintre aceste arcade dispar, prin erodare pana la surpare, dar se constata si fenomenul de formare continua de arcade noi.
  • Ghetarul Medenhall – topirea acestui ghetar formeaza o serie de pesteri cu forme, culori si dimensiuni in continua schimbare.
  • Ghetarul Hubbart – cel mai lung “fluviu de gheata” din America de Nord, unul dintre cei mai activi ghetari de acest fel din Alaska. Monumental si dramatic, ghetarul inainteaza constant putand la un moment dat sa blocheze intrarea in Russel Fjord.
  • Parcul National Denali –  in traducere din limba etnicilor Athabaskan inseamna “cel mare”, acesta intinzandu-se pe o suprafata de aprox. 24.585 km², cat suprafata statului Massachusetts. Peisajul specific este tundra,  cu o vegetatie unica, tot felul de salbaticiuni si cel mai inalt munte din America de Nord, cu o inaltime impresionanta de 6.194 m, falnicul McKinley.
  • Canionul Bryce – a luat nastere prin procesele de eroziune mai accentuate pe partea estica a platoului „Paunsaugunt-Plateau”, cauzata de vant, apa si inghet formandu-se formatiuni geologice numite hoodoos. In functie de compozitie rocile sedimentare au culori ce variaza intre rosu, portocaliu si alb.

Info utile SUA

  • Denumite oficiala: Statele Unite ale Americii
  • Capitala: Washington D.C.
  • Limba oficiala: engleza
  • Moneda: dolarul american (USD)
  • Fus orar: de la UTC -5 la UTC -10 ( vara de la UTC -4 la UTC -10)
  • Electricitate: 115V – 125V, frecventa 60 Hz, prize de tip american
  • Prefix tara: + 1
  • Forma de guvernamant: Republica federala prezidentiala
  • Suprafata: 9.629.091  km²
  • Asezare: în nord se învecineaza cu Canada si Oceanul Arctic, în est cu Oceanul Atlantic, în sud cu Mexicul iar în vest cu Oceanul Pacific
  • Populatie: 167.434
  • Alte limbi vorbite: spaniola, hawaiana
  • Grupuri etnice: 96% albi, 12.85% negri, 4.43% asiatici, 0.97% amerindieni si nativi din Alaska, 0.18% hawaieni
  • Religie: 73% Crestini, 21.3% neafiliati, 2.1% Evrei, 0.8% Musulmani, 2.9% altele
  • Greutati / masuri: sistemul Imperial

Info utile Canada

  • Denumire oficiala: Canada
  • Capitala: Ottawa
  • Limba oficiala: engleza, franceza
  • Moneda: dolar canadian (CAD), 1 CAD = 0.7649 USD
  • Fus orar: iarna: GMT – 3.5 pana la -8 ore, vara GMT – 2.5 pana la – 7 ore
  • Electricitate: 110 – 220 V, frecvența 60 Hz, prize de tip canadian
  • Prefix tara: +1
  • Forma de guvernamant: Monarhie constituționala
  • Suprafata: 984.670 km2
  • Aşezare:
  • Populatie:797.496 locuitori
  • Alte limbi vorbite: mandarina, cantoneza, punjabi
  • Grupuri etnice:3% europeni, 14.5% asiatici, 5.1% triburi indigene, 3.4% caraibieni si latino – americani, 2.9% africani.
  • Religie: 2% crestini, 23.9% ireligiosi, 3.2% musulmani, 1.5% hindusi, 1.4% sikh, 1.1% budisti, 1,6% alte religii nespecificate
  • Greutati / system: sistemul metric

Experiente de calatorie din America de Nord

No Comments

Leave a Reply:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.