Cum a inceput TravelSmartInfo?

Travelsmartinfo s-a nascut din pasiune. Pasiunea de a calatori, de a cunoaste lumea si de a impartasi experiente de neuitat adunate de prin cele mai indepartate colturi ale lumii. La inceput, Travelsmartinfo a fost un blog de calatorii unde am facut cunoscute locurile minunate pe care le-am vazut in cele peste 147 de tari vizitate pe parcursul a peste 25 ani de calatorii si promovare destinatii turistice.
Numele Travel + Smart + Info este sugestiv pentru scopul initial al proiectului, respectiv: informatii si idei de calatorie despre destinatii originale, pe care oricine le poate vizita chiar avand un buget moderat dar folosit cu intelepciune.
Top
America de Sud - TRAVELSMARTINFO.RO
fade
16973
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-16973,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-slide-from-top,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,modula-best-grid-gallery

America de Sud

In America de Sud se afla cea mai mare cascada din lume, Cascada Angel, in Venezuela; cel mai mare rau (ca volum), fluviul Amazon; cel mai lung lant muntos, Anzii (cel mai inalt varf muntos este Aconcagua, 6.962 m); cel mai arid loc de pe Pamant, Desertul Atacama; capitala aflata la cea mai mare altitudine din lume, La Paz, Bolivia; lacul navigabil aflat la cea mai mare inaltime din lume, Lacul Titicaca, precum si cea mai sudica localitate locuita permanent (exceptand statiile de cercetare antarctice), Puerto Toro, Chile.

Haideti sa descoperim impreuna acest continent prin programele si ofertele de calatorie Travelsmartinfo.

Recomandari de vacante

Continentul este delimitat in partea de nord-est de cumpana de ape Darién, de-a lungul granitei dintre Panama si Columbia sau, (potrivit altor surse) de Canalul Panama care traverseaza Istmul Panama. Din punct de vedere geopolitic si geografic intregul stat Panama, inclusiv segmentul aflat la est de Canal, in Istm, este in mod obisnuit inclus in America de Nord si intre tarile Americii Centrale. Aproape intregul continent Sud American se afla asezat pe placa tectonica sud-americana.

In America de Sud se afla cea mai mare cascada din lume, Cascada Angel, in Venezuela; cel mai mare rau (ca volum), fluviul Amazon; cel mai lung lant muntos, Anzii (cel mai inalt varf muntos este Aconcagua, 6.962 m); cel mai arid loc de pe Pamant, Desertul Atacama; capitala aflata la cea mai mare altitudine din lume, La Paz, Bolivia; lacul navigabil aflat la cea mai mare inaltime din lume, Lacul Titicaca, precum si cea mai sudica localitate locuita permanent (exceptand statiile de cercetare antarctice), Puerto Toro, Chile.

America de Sud este unul dintre continentele cu cea mai mare biodiversitate. Pe acest continent traiesc multe specii unice de animale incluzand lama, anaconda, piranha, jaguarul, vicuña si tapirul. Jungla amazoniana detine o mare biodiversitate, continand o mare parte din speciile de animale de pe Pamant. Regiunile Americii de Sud includ statele andine, Guyanele, Conul Sudic si Brazilia care este cea mai mare tara atat din punct de vedere al intinderii cat si din punct de vedere al populatiei.

America de Sud are o suprafata de aproximativ 18 milioane km² (inclusiv insulele din jur: Falkland (Malvine), Galapagos etc.) fiind al patrulea continent dupa suprafata. Se uneste cu America de Nord prin Istmul Panama, prin care a fost sapat Canalul Panama. La sud se desparte de Antarctida prin Stramtoarea Drake.

Argentina

Clima Argentinei este de tip temperat continental in cea mai mare parte a tarii (cu 4 anotimpuri), exceptand o zona mica in partea de nord, unde este de tip tropical si Gran Chaco unde este de tip subtropical; in extremul sudic clima imbraca aspecte subpolare. In zonele muntoase temperaturile sunt mai scazute, precipitatiile variaza diferit in functie de zona si altitudine, iar in nord ploile sunt abundente in timp ce in sud climatul este mai uscat.

Climatul zonal in Argentina este influentat de vanturile Pampero (in zonele plate din Patagonia si in campiile pamapa), Zonda (vant uscat ce sufla in zona central vestica in lunile iunie – noiembrie dinspre Muntii Anzi) si  Sudestada (vant umed intalnit in zona coastelor centrale si estuarul Rio de la Plata).

Cateva repere raportate la aspectele de clima ar fi: Buenos Aires este ideal de vizitat atat toamna (martie – mai), cat si primavara (septembrie – noiembrie) cand temperaturile sunt mai blande. Plajele si destinatiile de schi sunt aglomerate de catre localnici in decembrie – martie; vizitarea Patagoniei si a Muntilor Anzi este ideala in timpul verii australe, cand zilele sunt mai lungi si mai calde; zona de nord vest si Cascadele Iguazu pot fi vizitate in tot timpul anului, perioadele de varf sunt iunie – august si august – octombrie; in Ushuaia pinguinii sosesc incepand cu luna octombrie, putand fi vazuti in croaziera pe Canalul Beagle.

Vremea in Patagonia este foarte imprevizibila, cea mai potrivita perioada pentru vizitarea acesteia este intervalul octombrie – martie atunci cand puteti practica aici trekking, mountain biking, kaiaking, rafting, pescuit si golf. Din iunie pana in octombrie Patagonia este potrivita pentru sky, varful de sezon este luna ianuarie.

In Antarctica clima este in principal influentata de pozitionare, altitudine, cantitatea de zapada si gheata care acopera continentul dar si de lipsa precipitatiilor. Aceasta variaza de la o regiune la alta, iar temperaturile in interiorul continentului sunt mult mai extreme fata de cele de pe coasta sau din Peninsula Antarctica. Croazierele spre Antarctica opereaza pe parcursul verii australe, de la inceputul lui noiembrie pana la sfarsitul lui martie. In decembrie se nasc puii de pinguin si de foca, balenele apar din ce in ce mai frecvent, iar zilele sunt cele mai lungi. Lunile februarie si martie sunt cele mai potrivite pentru observarea balenelor, iar puii de pinguin au deja pene si se pregatesc de iernat.

Perioada recomandata pentru vizitarea Argentinei este cuprinsa intre lunile: septembrie – noiembrie si martie – mai.

Chile

Clima in Chile variaza mult datorita asezarii geografice, incorporand 7 zone climatice distincte, de la clima desertica din nord pana la tundra alpina si ghetari in sud-est, climat subtropical umed in Insula Pastelui, climat oceanic in sud si de tip mediteranean in zona centrala. Anual, climatul este structurat in patru anotimpuri: vara (decembrie – februarie), toamna (martie – mai), iarna (iunie – august) si primavara (septembrie – noiembrie).

Pentru a vizita Santiago de Chile si Middle Chile, perioada cea mai potrivita sunt lunile septembrie – noiembrie si februarie – aprilie, iar pentru a vizita partea de sud, inclusiv Torres de Paine si zona lacurilor, cea mai buna perioada este vara (decembrie – martie). Desertul Atacama poate fi vizitat pe tot parcursul anului. Pentru schiori cea mai buna perioada este sezonul de iarna, statiunile de schi atragand amatorii in lunile iulie – septembrie. In zonele de podis si pe inaltimile din nord vara este considerata sezon ploios, ceea ce inseamna, de obicei, o scurta ploaie dupa-amiaza. Insula Pastelui si Arhipelagul Juan Fernandez sunt mai racoroase, momentul ideal pentru o vizita in aceste locuri, pe langa sezonul de vara, fiind luna martie.

Perioada recomandata pentru planificarea unei vacante în Chile este cuprinsa intre lunile noiembrie – februarie. 

Peru

Clima in Lima este de tip desertic subtropical cu temperaturi cuprinse intre 12° si 29° C si avand doua sezoane distincte: vara (decembrie – aprilie) si iarna (iunie – octombrie). Lunile mai si noiembrie sunt perioade de tranzitie intre sezoanele principale si se remarca prin prezenta cetii in unele dimineti si inorari dupa amiaza sau seara. Media temperaturilor zilnice oscileaza intre 18° – 22° C.

Sezonul de vara are ca si caracteristica splendide apusuri de soare numite de localnici  „cielo de brujas”. Sezonul de iarna se caracterizeaza prin umiditate si temperaturi mai scazute cuprinse intre 14° – 16° C, rareori ajungand la 19° C. Lima se caracterizeaza prin circa 1284 de ore insorite cele mai insorite luni fiind aprilie si iulie.

Perioada recomandată pentru o vacanta de neuitat in Peru este intre lunile iunie – septembrie.

Atractii turistice de top in Argentina

1.Arta si Arhitectura

  • Plaza del Mayo – reprezinta epicentrul vietii politice din Argentina, intrucat aici a avut loc revolutia din mai 1810 pentru obtinerea independentei tarii. Este un adevarat magnet pentru turiști deoarece aici sunt concentrate mai multe monumente emblematice ale orașului: Cabildo, Casa Rosada, Catedrala Metropolitana, Monumentul Generalului Manuel Belgrano, Primaria. Piata este renumita datorita scenei din celebrul film Evita care a fost filmata aici.
  • Palatul Barolo – a fost construit in anul 1920 si este considerat a fi una dintre cele mai frumoase cladiri din Buenos Aires. Edificiul de birouri care se intinde pe 22 de etaje are un design unic inspirat de Divina Comedia a lui Dante Alighieri. Inaltimea de 100m a edificiului este o referinta la fiecare cantec, 22 – numarul etajelor face referire la numarul de versuri ale fiecarui cantec iar structura imobilului este divizata in trei parti, asemenea operei lui Dante: iad, purgatoriu si rai.
  • Catedrala Metropolitana – construita initial in secolul al XVI-lea, aceasta cladire spectaculoasa a suferit numeroase schimbari de-a lungul anilor. Catedrala este considerata centrul vietii catolice din tara si este totodata si unul dintre cele mai impunatoare situri din Buenos Aires. Aici se afla mausoleul generalului San Martin, o figura centrala in lupta Argentinei pentru obtinerea independentei fata de imperiul Spaniol, dar si mormantul Soldatului Necunoscut si o flacara ce arde vesnic.
  • Muzeul de Arte Latino-Americana – aflat in Buenos Aires, este cu siguranta cel mai cunoscut muzeu de arta contemporana din Argentina. Muzeul este adesea comparat cu muzee celebre precum cele din New York sau Londra si gazduieste numeroase colectii permanente si expozitii ale unor artisti celebri.
  • Muzeul de Arta Hispanica – cunoscut si sub denumirea de Muzeul Isaac Fernandez Blanco, gazduieste o colectie impresionanta de artefacte coloniale si indiene, multe lucrate in argint.
  • Teatrul Colon – se numara printre primele opere din lume, avand o arhitectura impresionanta dar si una dintre cele mai bune acustici. Acesta este singurul teatru din Argentina care reuneste opera, baletul si concertele de muzica clasica sub acelasi acoperis.
  • Mar de plata – este considerat a fi cel mai mare port pescaresc al tarii, cu plaje superbe si numeroase locuri de practicare a sporturilor acvatice, tenisului, golfului si echitatiei. Tot aici se afla si cateva teatre si galerii de arta moderna.
  • Cordoba – orasul a primit titlul de Capitala Culturala a Americii in 2006 si este una dintre cele mai apreciate destinatii turistice din Argentina. Orasul gazduieste numeroase galerii municipale dedicate artei contemporane si celei clasice, precum si numeroase galerii dedicate stiintei, tehnologiei si istoriei.

2.Natura si peisaje

  • Gradina Zoologica – a devenit celebra datorita faptului ca permite vizitatorilor sai sa interactioneze cu animalele. Aici, turistii pot hrani puii de tigru si chiar se pot aseza pe spatele leilor.
  • Parcul National Los Glaciares – se numara printre cele mai dinamice si accesibile zone inghetate ale Pamantului. Ghetatul Perito Moreno este atractia parcului, aflat in sectorul sudic al acestuia. Ghetarul are o lungime de aproximativ 30 km, o latime de 5 km si o inaltime de aproximativ 60m. Ceea ce ofera unicitate acestui masiv ghetar este progresul sau constant, acesta extinzandu-se cu aproximativ 2m pe zi, proces ce produce numeroase rupturi ale calotei glaciare.
  • Parcul National Iguazu – se gaseste pe lista celor „Sapte Noi Minuni ale Lumii” si este considerat de UNESCO un adevarat patrimoniu natural cat si cultural. Parcul National a fost creat in anul 1934 cu scopul de a proteja unele dintre cele mai frumoase peisaje naturale ale Argentinei, devenind rapid una dintre cele mai renumite destinatii ale lumii datorita cascadelor spectaculoase si a raurilor cu apa cristalina pe care le gazduieste.
  • Peninsula Valdes – este o importanta rezervatie naturala cunoscuta in special pentru unicitatea faunei si a geologiei. Aici pot fi admirate numeroase vietati marine, de la lei de mare, orci si elefanti de mare, pana la pinguini si balene.
  • Pestera Cueva de la Manos – arta incredibila care poate fi admirata pe rocile din Cueva de las Manos („Pestera Mainilor”) a fost proclamata Patrimoniu Mondial al UNESCO in anul 1999. Datand din jurul anului 7370 i. Hr, aceste picturi in piatra policroma acopera aproape vertical aproape intreaga cavitate a pesterii.
  • Parcul Natural Talampaya – este un adevarat spectacol al naturii unde pot fi admirate formatiunile de roca spectaculoase dar si numeroasele canioane formate in urma eroziunilor apei.
  • Parcul National Patagonia – se intinde pe o suprafata de stepa de aproximativ 530 kmsi a fost creat in anul 2015 pentru a proteja cateva specii aflate pe cale de disparitie printre care o specie indigena de corcodel dar si una de nurca.

Atractii turistice de top in Chile

1.Arta si Arhitectura

  • Muzeul La Sebastiana – aflat in renumitul cartier Bellavista, Muzeul La Sebastiana adaposteste Casa Memoriala a celebrului scriitor Pablo Neruda care a devenit faimos pentru faptul ca ii placea sa admire focul de artificii de Anul Nou din casa sa aflata in varful dealului La Sebastiana.
  • Cartierul Istoric Velparaiso – este situat pe linia de coasta a  portului Valparaiso si de asemenea este un sit inscris pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO ce s-a facut remarcat prin frumoasele sale cladiri coloniale in stil spaniol si prin stradutele inguste pavate ce adauga un aer pitoresc orasului.
  • Bisericile Chiloe – aflate pe insula Chiloe, cea mai mare insula a arhipelagului cu acelasi nume, aceste biserici iezuite din secolele XVIII – XIX au fost inscrise pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Bisericile reprezinta un fenomen arhitectural unic in America si totodata si unul dintre cele mai proeminente stiluri ale arhitecturii Chilota. Spre deosebire de arhitectura coloniala clasica spaniola, aceste biserici sunt realizate in intregime din lemn natural, cu o larga utilizare a sindrilelor de lemn.
  • Muzeul Fonck – Muzeul de Arheologie si Istorie Francisco Fonck a fost fondat in anul 1937, fiind un muzeu variat si complet ce prezinta obiecte din satele natale din Chile. Muzeul subliniaza bogata colectie a culturilor prezentand o serie de exponate ce au apartinut culturilor Rapanui, Atacamenos, Diaguitas sau Mapuche, pe langa deja celebra colectie de vase precolumbiene peruane.
  • Muzeul Chilian de Arta Precolumbiana – situata in capitala statului, Santiago, acesta este un muzeu de arta dedicat atat studiului cat si expunerii numeroaselor obiecte de arta si artefacte precolumbiene descoperite in America Centrala si America de Sud.
  • Muzeul National de Istorie – este locul unde pot fi admirate numeroase piese de mobilier colonial, arme si tablouri din perioada coloniala.
  • Muzeul de Arta Contemporana – se afla in incinta Palatului Artelor Frumoase aici aflandu-se expuse numeroase expozitii temporare care prezinta fotografia contemporana, design, sculptura, instalatii si arta web. Cea mai mare parte a colectiei permanente expusa in muzeu o reprezinta pictura chiliana din secolul al XX –lea.
  • Biserica San Francisco – este considerata a fi cea mai veche cladire coloniala din Santiago, piatra de temelie pentru constructia acesteia fiind pusa in anul 1586. In interior se afla un muzeu de arta unde sunt prezentate numeroase exponate din perioada coloniala.
  • Piata Armas – este cea mai mare piata din capitala tarii, Santiago, fiind conceputa sub forma unui patrat perfect inconjurat de cele mai importante cladiri istorice ale orasului: Catedrala Metropolitana, Oficiul Postal Central si Palatul Audientelor.
  • Cartierul Bellavista – este situat intre raul Mapocho si dealul San Cristobal de Santiago, fiind considerat cel mai adesea cartierul boem al capitalei statului chilian, cu numeroase restaurante, galerii avangardiste, baruri si cluburi. De asemenea, este si locul unde traiesc cei mai multi intelectuali si artisti ai orasului.

2.Natura si peisaje

  • Insula Pastelui – cunoscuta și sub denumirea de Parcul National Rapa Nui, una dintre cele mai izolate insule din lume, Insula Pastelui, se afla in partea de sud-est a Oceanului Pacific. Oficial, un teritoriu apartinand de Chile, insula se intinde la mii de kilometri dincolo de coasta, cam la jumatatea drumului spre Tahiti. Ea este faimoasa pentru cele 887 de statuete monumentale, numite ‘moai’, create de catre popoarele Rapanui, cu secole in urma. Nu e nicio surpriza faptul ca aceasta insula extrem de bine popularizata, lasa intr-un con de umbra celelalte atractii turistice. Dar Insula Pastelui ofera si posibilitati excelente pentru practicarea scufundarilor si a surfului, precum si doua cratere vulcanice si cateva plaje cu nisip auriu.
  • Desertul Atacama – se intinde pe o suprafata de aproximativ 40600 km2, cuprinsa intre coasta Oceanului Pacific și pana in Muntii Anzi, care formeaza frontiera de sud a statului cu Peru. Deșertul este impartit in trei zone principale protejate, dupa cum urmeaza: Parcul National Pan de Azucar – locul unde deșertul intalnește marea și unde pinguinii Humbold vin sa se imperecheze, Rezervatia Naturala La Chimba – destinata conservarii faunei și florei endemice, și Rezervatia Naturala Pampa del Tamarugal unde se afla geoglifele antice Pintatos, adevarate reprezentari pe scara larga a oamenilor și animalelor, dar și cifre abastracte desenate pe pamant.
  • Cerro San Cristobal – este un deal aflat in partea de nord a orasului Santiago, de unde poate fi admirata privelistea orasului si, in zilele senine, chiar si Muntii Anzi. In varful sau se afla o biserica si o statuie a Fecioarei Maria de 22 de metri inaltime. Aici se poate ajunge cu telecabina sau la capatul unei plimbari lungi. Cerro San Cristóbal adaposteste Parcul Metropolitano, cel mai mare parc public din Santiago. In parc se afla o grdina botanica, o gradina zoologica si doua fantani.
  • Parcul National Torres del Paine – este un parc national aflat in sudul extrem al regiunii Patagonia, unde se afla munti, lacuri si ghetari. Piesa de rezistenta a parcului sunt cele trei ’turnuri ale painii’, trei varfuri spectaculoase din granit, care au aparut ca rezultat al fortei ghetii. Cel mai inalt dintre ele masoara cam 2500 de metri altitudine.
  • Monumentul natural Los Pinguinos – adapostește cea mai mare colonie de pinguini din sudul tarii, peste 120000 de exemplare de pinguini Magellan. Aflata pe mica insula Magdalena, cu o suprafata de numai 1 kilometru patrat si dominata de un far cu lumina rosie, aceasta colonie se intinde pe 35 de kilometri, in partea de nord-est a Punta Arenas. In fiecare an, in lunile septembrie si octombrie, pinguinii vin aici pentru a se imperechea pentru ca la sfarsitul lunii martie aceștia sa se intoarca inapoi in mare.
  • Insula Chiloe – este cea mai mare insula din Arhipelagul Chiloé, aflat in regiunea Los Lagos si a doua insula ca marime din America de Sud, dupa Tierra del Fuego. In parte, datorita izolarii sale de restul tarii, Chiloé se remarca printr-o arhitectura deosebita si o cultura locala aparte. Spaniolii care au venit aici in secolul al XVI-lea si misionarii iezuiti care le-au urmat au construit sute de biserici din lemn, unice in lume, in incercarea de a aduce crestinismul in arhipelag. Rezultatul a fost un amestec inedit intre credintele catolica si indigena.
  • Ghetarul San Rafael – este o formatiune uriașa de gheata ce se afla in Parcul National Laguna San Rafael fiind accesibil numai cu barca sau cu avionul. Calatoria cu barca prin canalele inguste din regiunea izolata Aisen este un adevarat spectacol, in cadrul acesteia putand fi admirat doar capatul ghetarului, situat la o distanta de aproximativ 15 km fata de locul de unde acesta incepe.
  • Valea Lunii – aflata in deșertul Atacama, aceasta intindere de nisip de o frumusete rara este rezultatul a secole intregi de vant și inundatii in regiune. Dunele mari de nisip si formatiunile din stanca seamana cu suprafata Lunii, de unde si numele regiunii.
  • Parcul National Lauca – se afla in partea de nord a tarii, in Muntii Anzi si este una dintre cele mai cautate atractii turistice din Chile. Cel mai spectaculos dintre toate este frumosul lac Chungará, unul dintre lacurile aflate la cea mai inalta altitudine din lume. Aici se profileaza conul vulcanului Parinacota, un vulcan inactiv, care are un frate geaman, Pomerape, aflat chiar la granita cu Bolivia.

Atractii turistice de top in Peru

1.Arta si Arhitectura

  • Machu Picchu – situat la aproximativ 2430 m altitudine, Machu Picchu este cu siguranta cel mai popular obiectiv turistic din Peru, ruinele sale vechi de mai bine de cinci secole fiind singura marturie ramasa asupra maretiei Imperiului Inca. Cetatea este structurata in trei zone: – Zona Sacra (zona principala a cetatii), in care se afla si cele mai importante atractii: Intihuatana (ceasul solar incas), Templul celor trei ferestre (unde soarele patrunde prin ferestrele trapezoidale pentru a lumina piata sacra), Templul Soarelui (dedicat zeului Inti – Zeul Soare), Templul Condorului in care se afla o piatra uriasa taiata in forma de condor; -Zona Regala in care intr-un sir de case cu ziduri rosiatice unde locuiau Amautas – persoanele intelepte, iar in incaperile de forma trapezoidala din apropiere locuiau Nustas – printesele; și nu in ultimul rand  Zona Rezidentiala unde se aflau casele clasei de jos si depozitele de hrana.
  • Chan Chan – acest sit arheologic este dovada vie a existentei uneia dintre marile culturi precolumbiene – cultura Chimu. Fosta capitala se afla la circa 5 km vest de orasul Trujillo. In anul 1986 Chan Chan a fost inclus in Patrimoniul UNESCO. In zona se gasesc si vestigii ale unei culturi premergatoare culturii Chimu – cultura Moche.
  • Orasul Sacru Saral – Supe – estimat a avea o vechime de peste 5.000 de ani,acest sit arheologic se intinde pe o suprafata de peste 600 de hectare in zona vaii raului Supe. Situat la circa 200 km nord de capitala peruana Lima, situl este format practic din 18 asezari principale.
  • Winaywayna – aflat in apropierea trecatorii Abra Phuyupatamarca (3700 m), Winaywayna (2.650 m) este un impresionant sit arheologic alcatuit din trei zone distincte: o zona compusa din terase candva destinate agriculturii, zona destinata constructiilor de cult si zona urbana. Interesante sunt aici si amenajarile facute pentru captarea si pastrarea apei: puturi si bazine de retentie. Zona impresioneaza si prin privelistea oferita asupra Vaii Urubamba.
  • Muzeul Natiunii – aici se afla expuse mii de artefacte, inclusiv o colectie impresionanta de ceramica Moche, Nazca si Wari. Muzeul adaposteste, de asemenea, reproduceri ale multor artefacte andine celebre, Lanzón de la Chavin de Huantar si camera de inmormantare a Domnului de Sipan (El Señor de Sipan).
  • Palatul Torre Tagle – este un superb palat construit in stil barco spaniol in anul 1715. In prezent este folosit ca sediu al Ministerului Afacerilor Externe din Peru.
  • Muzeul National de Arheologie, Antropologie și Istorie – este cel mai mare si cel mai vechi muzeu din Peru, situat in Plaza Bolívar, in cartierul Pueblo Libre. Gazduieste mai mult de 100000 de artefacte care acopera intreaga istorie a statului.
  • Muzeul de Istorie Naturala – a fost fondat in anul 1918 si apartine Universitatii Nationale San Marcos. Muzeul cuprinde numeroase expozitii de mamifere, primate, nevertebrate, reptile, amfibieni, pasari, plante, fosile, dinozauri, pesti si minerale, fosile de casaloti, si lenesi uriasi.
  • Muzeul de Arta Italiana – aflat in administrarea Institutului National de Cultura, acesta este singurul muzeu de arta europeana din Peru. Muzeul a fost inaugurat pe 11 noiembrie 1923 reprezentand darul comunitatii italiene din Peru pentru aniversarea a 100 de ani de la independenta. Este situat pe Avenue Paseo de la República in centrul istoric din orasul Lima. Muzeul detine de asemenea si una dintre cele mai importante biblioteci din tara.
  • Catedrala din Lima – este o catedrala catolica situata in Plaza Mayor din Lima. Constructia a inceput in 1535 si s-a terminat in 1538, dar cladirea a suferit multe reconstructii si transformari. Aici se afla si mormantul conquistadorului Francisco Pizarro.
  • Valea Urabamba – valea raului Urubamba este pozitionata intre localitatile Ollantaytambo si Pisac. Zona a fost favorabila dezvoltarii culturii incase fiind prielnica pentru agricultura cat si datorita bogatelor resurse naturale. Pe intreaga vale se pot observa numeroase situri incase, precum si terase folosite in scop agricol de catre acestia dar si portiuni din faimosul Inca Trail.
  • Crucea Condorului – situata in Canionul Colca, Cruz del Condor – Crucea Condorului este un punct de belvedere unde turistii vin pentru a admira zborul condorilor. Stanca se afla la 3.800 m altitudine si circa 1.200 m inaltime fata de nivelul raului ce trece prin Canionul Colca si este un excelent punct de observatie, dominand imprejurimile.

 2.Natura si peisaje

  • Parque de la Reserva – este un parc cu o suprafata de aproximativ opt hectare din centrul orasului Lima, situat intre strazile Paseo de la Republica si Arequipa amenajarea sa incepand in anul 1926. Aici se afla El Circuito Mágico del Agua, inaugurat in iulie 2007, cel mai mare complex de fantani din lume, compus din 13 fantani distincte, dintre care multe sunt interactive. Toate fantanile sunt luminate pe timp de noapte. Cea mai mare fantana din parc, Fuente Magica, are un jet de apa care ajunge la o inaltime de peste 80 metri. Din complex mai fac parte Fuente tunel de las Sorpresas, Fuente de los Ninos, Fuente de la Fantasia lunga de 120 metri, cu jeturi care sunt sincronizate cu muzica.
  • Parcul Campo de Marte – este unul dintre cele mai mari parcuri din zona metropolitana. A fost initial o parte din Exposición si mai tarziu o pista de curse de cai, Hipódromo de Santa Beatriz. Gazduieste un monument de razboi, un memorial al imigrantilor japonezi, un amfiteatru si stadionul municipal Jesús María.
  • Parcul Expozitiei – este un parc situat in Santa Beatriz, langa Lima. A fost amenajat in 1870 cu scopul de a gazdui Expozitia Internationala din 1872 si apoi a fost restaurat in 1990. Parcul cuprinde mai multe pavilioane, o gradina zoologica si un amfiteatru.
  • Canionul Colca – de doua ori mai adanc decat Marele Canyon din SUA, acesta se afla in sudul statului Peru pe raul cu acelasi nume si la nord vest de Arequipa peretii sai fiind adesea considerati mai putin abrupti decat cei ai Marelui Canion. Colca Canion este patria Condorului Andin si deseori condorii pot fi zariti survoland maiestuos inaltimile.
  • Lacul Titicaca – este situat in zona podisurilor inalte din Anzii Cordilieri la 3.810 m altitudine (la granita dintre Peru si Bolivia), fiind considerat cel mai mare lac din America de Sud (aproximativ 8.372 Km) dar si lacul navigabil aflat la cea mai mare altitudine. Lacul este alimentat de circa 27 de rauri, apa provenind din precipitatii si topirea zapezilor de pe versantii muntilor, Titicaca comunicand astfel și cu Lacul Poopo prin Raul Desaguadero. De acest loc se leaga și legenda prin care se spune ca Inti – Zeul Soarelui a trimis aici pe Manco Capac si Mama Ocllo pentru a intemeia o noua civilizatie, iar locul unde Manco Capac si-a infipt bastonul de aur a fost numit Cusco. Lacul si zona inconjuratoare sunt declarate Rezervatie Nationala.
  • Amazonul – in padurile Amazonului copacii inalti ecraneaza lumina solara iar pretutindeni frunzisul etajat misuna de viata. In acest adevarat mozaic de vegetatie in care liane, orhidee si bromeliade concureaza pentru spatiu pe ramurile superioare, vietuiesc o varietate de specii de animale, multe endemice si, din pacate, multe pe cale de disparitie.
  • Vulcanul El Misti – cunoscut si sub numele de Putina sau Guagua Putina, vulcanul este situat in sudul tarii in apropierea orasului Arequipa. Vulcanul cu inaltimea de 5.822 m se afla intre muntele Chachani (6.075 m) si Vulcanul Pichu Pichu (5.669 m) si are trei cratere concentrice, in zona superioara fiind acoperit sezonier cu zapada. Ultima sa eruptie a avut loc in 1985.
  • Rezervatia Pacaya Samiria – cu o mare diversitate a florei amazoniene, a faunei salbatice si a vietii acvatice, Rezervatia Pacaya Samiria se intinde pe o suprafata mai bine de 20.000 Km², fiind de doua ori mai intinsa decat Parcul Yellowstone din Statele Unite ale Americii. Rezervatia a fost denumita in onoarea lui Manuel Pacaya Samiria – conducator al etnicilor Cocama. Zona cuprinde mai mult de 85 de lacuri, patru tipuri de paduri, peste 130 de specii de mamifere (jaguari, oceloti, vidre uriase, capybara, maimute), mai bine de 350 de specii de pasari si circa 150 de specii de reptile. In apele din zona se gasesc peste 250 de specii de pesti printre care si pestele paiche – cel mai mare peste de apa dulce din lume.
  • Rezervatia Naturala Paracas – situata in Peninsula Paracas, aceasta rezervatie a luat nastere pentru protejarea ecosistemului marin, a unei zone cu specific desertic subtropical, a patrimoniului cultural si istoric al Culturii preincase Paracas si promovarea utilizarii rationale a resurselor din zona.
  • Candelabrul – este una dintre cele mai enigmatice petroglife, vizibil de pe mare de la o distanta apreciabila. Desenul sapat pe panta tarmului de la Pisco Bay are aspectul unui candelabru sau al unui sfesnic dar poate fi asemuit si cu un trident. Dimensiunile sale sunt uriase, iar sapaturile arheologice efectuate in preajma sa au adus la lumina ceramica atribuita Culturii Paracas, datata la anul 200 i.e.n. Exista presupunerea ca a fost utilizat ca punct de reper pentru navigatori; un desen asemanator este intalnit in Parcul National Cleveland din California (USA), insa similitudinile dintre cele doua reprezentari sunt de domeniul science fiction-ului.

Info utile Argentina

  • Denumire oficiala: Republica Argentina
  • Capitala: Buenos Aires
  • Limba oficiala: spaniola
  • Moneda: peso (ARS), 1 ARS = 0.0223 USD
  • Fus orar: UTC – 3
  • Electricitate: 220V, frecvenţă 50Hz, prize de tip european si australian
  • Prefix tara: +54
  • Forma de guvernamant: Republica prezidentiala
  • Suprafata: 2.780.000 km2
  • Asezare: se învecineaza la nord cu Bolivia si Paraguay, la nord – est cu Brazilia, la est cu Uruguay si Oceanul Atlantic, la vest cu Chile, la sud fiind marginita de Oceanul Atlantic.
  • Populatie43 847 430 locuitori
  • Alte limbi vorbite: engleza, portugheza, italiana, araba levantina si peste 40 de dialecte
  • Grupuri etnice: 7% albi/ metis, 2.4% amerindieni, 0.5% asiatici, 0.4% africani
  • Religie: 92% Romano – Catolici, 2% Atei, 2% Protestanti, 2% Evrei, 2% altele
  • Greutati / masuri: sistemul metric

Info utile Chile

  • Denumire oficiala: Republica Chile
  • Capitala: Santiago de Chile
  • Limba oficiala: spaniola
  • Moneda: peso chillian (CLP), 1 CLP = 0.00147 USD
  • Fus orar: UTC – 4
  • Electricitate: 220V, frecventa 50 Hz, prize de tip european si italian
  • Prefix tara: +56
  • Forma de guvernamant: Republica prezidentiala
  • Suprafata: 756.626 km2
  • Asezare: situata în America de Sud,se invecineaza la nord cu Peru, la nord – est cu Bolivia si la est cu Argentina.
  • Populatie: 248.450 locuitori
  • Alte limbi vorbite: engleză, franceză, italiană, germană și portugheză
  • Grupuri etnice: 9% albi și metis, 9.1% Mapuche, 0.7% Aymara, 1% triburi indigene, 0.3% nespecificat
  • Religie: 89% Romano – Catolici, 11% Protestanți
  • Greutăţi / măsuri: sistemul metric

Info utile Peru

  • Denumire oficiala: Republica Peru
  • Capitala: Lima
  • Limba oficiala: spaniola
  • Moneda:  sol peruvian (PEN), 1 PEN = 0.3038 USD
  • Fus orar: GMT – 5
  • Electricitate: 220 V, frecventa 50 Hz, prize de tip american si european
  • Prefix tara: + 51
  • Forma de guvernamant: Republica constitutionala
  • Suprafata: 1.285.220 km2
  • Asezare: in America de Sud, se învecinează la nord cu Ecuador si Columbia, la sud si sud – est cu Chile si Bolivia, la est cu Brazilia iar la vest este marginita de Oceanul Pacific.
  • Populaţie:  29 180 900 locuitori
  • Alte limbi vorbite: quechua, aymara dar şi numeroase dialecte ale limbilor amazoniene
  • Grupuri etnice: 45% Amerindieni, 37% metizo, 15% albi, 3% negri, japonezi, chinezi şi altele
  • Religie: 81% Romano – Catolici, 1.4% Adventişti de Ziua a Şaptea, 0.7% Creştini, 0.6% altele, 16.3% nespecificate.
  • Greutăţi / măsuri: sistemul metric

Experiente de calatorie din America de Sud

No Comments

Leave a Reply:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.