Cum a inceput TravelSmartInfo?

Travelsmartinfo s-a nascut din pasiune. Pasiunea de a calatori, de a cunoaste lumea si de a impartasi experiente de neuitat adunate de prin cele mai indepartate colturi ale lumii. La inceput, Travelsmartinfo a fost un blog de calatorii unde am facut cunoscute locurile minunate pe care le-am vazut in cele peste 147 de tari vizitate pe parcursul a peste 25 ani de calatorii si promovare destinatii turistice.
Numele Travel + Smart + Info este sugestiv pentru scopul initial al proiectului, respectiv: informatii si idei de calatorie despre destinatii originale, pe care oricine le poate vizita chiar avand un buget moderat dar folosit cu intelepciune.
Top
Caraibe - TRAVELSMARTINFO.RO
fade
16972
destinations-template-default,single,single-destinations,postid-16972,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-slide-from-top,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,modula-best-grid-gallery

Caraibe

Avand  peste 7.000 de insule imprastiate prin apele turquoise ale Marii Caraibelor, regiunea dintre cele doua Americi a fascinat dintotdeauna prin exotism, povesti si aventuri cu pirati si plajele sale albe.

Haideti sa descoperim impreuna acest continent prin programele si ofertele de calatorie Travelsmartinfo. 

Recomandari de vacante

Avand  peste 7.000 de insule imprastiate prin apele turquoise ale Marii Caraibelor, regiunea dintre cele doua Americi a fascinat dintotdeauna prin exotism, povesti si aventuri cu pirati si plajele sale albe. Caraibele sunt recunoscute pentru oamenii sai prietenosi care iubesc viata, experiente culinare si o bogata mostenire de arta si arhitectura oloniala.  Indiferent daca esti dornic de o escapada aventuroasa sau visezi doar la putina relaxare si liniste, acesta este locul cel mai potrivit in care sa mergi.

Republica Dominicana

Republica Dominicana include mai multe subzone climatice, clima putand oscila de la conditii desertice pana la ploi tropicale. Pentru ca se afla in Marea Caraibelor, temperaturile sunt in general destul de ridicate in intreaga tara pe tot parcursul anului.

Temperatura medie din timpul anului oscileaza intre 25° – 40°C. Sezonul cel mai racoros este intre noiembrie si aprilie, iar temperaturile cele mai ridicate se inregistreaza intre mai si octombrie. Diferentele de temperatura dintre vara si iarna nu sunt intotdeauna consistente, astfel ca turistii se pot astepta la lungi perioade insorite, cu cer senin, in orice moment al anului.

Anotimpul ploios dureaza din iunie si pana in noiembrie, iar cele mai bogate precipitatii cad in regiunile nordice si estice. Temperatura dominanta este de 21° C in munti si 25° C in campii si zona de tarm.

Cuba

Clima este de tip subtropical, moderata de alizeele ce bat dinspre ocean si este impartita in doua sezoane: sezonul uscat ce tine din noiembrie pana in aprilie si sezonul ploios din mai pana in octombrie care este marcat de caderi de apa scurte dar abundente spre sfarsitul sezonului, ploi ce sunt favorabile pentru agricultura. In sezonul ploios umiditatea aerului oscileaza intre 75 % si 95 %. Temperaturile medii anuale sunt cuprinse intre 21º C si 30º C. Temperatura medie a apei este de 28º C in timpul sezonului uscat si de 24º C in sezonul ploios. Numarul de zile insorite pe an este de circa 330. In zona de vest, ce are deschidere la Golful Mexic, se produc frecvent uragane, mai ales in lunile septembrie si octombrie.

Temperatura medie din Santo Domingo este de 25°-30° C. Cu toate acestea, cele mai inalte piscuri muntoase, acoperite de paduri de pin, au temperaturi care ajung pana la cateva grade sub punctul de inghet in noptile de iarna.

Curacao & Aruba

Curacao & Aruba au un climat specific – semiarid de savana, cu sezon uscat din februarie pana in septembrie si sezon umed din octombrie pana in decembrie insa fara precipitatii abundente si de scurt interval. Cea mai rece luna este ianuarie cu temperaturi medii de 26° C iar cea mai calda luna este septembrie cu temperaturi medii de 28° C. Temperaturile medii anuale in timpul zilei sunt de 31° C iar in timpul noptii de 25° C. Curacao este ocolit de furtunile tropicale puternice, furtuni de mai mica amploare se produc totusi ocazional fara a produce pagube si fara a afecta activitatile cotidiene.

Atractii turistice de top in Cuba

1.Arta si Arhitectura:

  • Gran Teatro de la Habana (Havana) – este parte a complexului Palacio del Centro Gallego, aici au avut loc de-a lungul timpului mai multe spectacole celebre, astazi fiind sediul Operei si a Baletului National Cubanez.
  • Muzeul national de Arte Frumoase (Havana) – impartit in doua cladiri, respectiv Palacio del Centro Asturiano si Palacio de Bellas Artes, acestea adapostesc trei mari colectii de arta, respectiv o colectie de arta cubaneza din sec XVII-lea pana in prezent, o colectie dedicata picturii si sculpturii europene si o colectie dedicata artei antice, incepand de la arta egipteana pana la cea romana.
  • Muzeul revolutiei (Havana) – a fost proiectat ca si un palat prezidential, in al carui interior sunt dezvaluite numeroase detalii despre lupta cubanezilor pentru obtinerea independentei.
  • Calle Oficios (Havana) – este strada pe care se afla cele mai multe muzee din oras, cele mai cunoscute fiind: Museo del Auto Antiguo (unde sunt expuse masini antice), Museo Numismatico ( unde se afla expuse diferite colectii de monede) si Muzeul Casa de los Arabes (unde pot fi vazute obiecte vechi ale civilizatiei arabe).
  • Catedrala San Cristobal (Havana) – aceasta cladire care impresioneaza prin arhitectura neoclasica cu elemente baroce specifice culturii cubaneze este totodata si una dintre principalele atractii turistice ale Havanei datorita legendelor populare care sustin ca aici ar fi ingropate ramasitele pamantesti ale lui Cristofor Columb.
  • Habana Vieja ( Havana) – cunoscuta sub numele de Havana Veche, aceasta zona a fost declarata declarata monument national in anul 1977 si inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1982. Aici pot fi admirate cele patru piete principale impodobite de palate, castele si conace cu o arhitectura exceptionala.
  • Muzeul Napoleon (Havana) – este situat intr-un palat in stil florentin fiind considerat unul dintre cele mai importante muzee din lume
  • Palatul Capitanilor generali (Havana) – este situat in partea vestica a Piatei Armelor si este loul de unde guvernatorii aplicau legea spaniola.
  • Catedrala San Pedro de la Roca (Santiago de Cuba) – acesta catedrala se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO ca exemplu desavarsit al arhitecturii militare spaniolo-americane, cu puternice influente din Renasterea italiana.
  • Castillo del Morro (Santiago de Cuba) – este o fortareata construita in anul 1637 de catre Giovanni Battista Antonelli pentru a pazi intrarea in golful din Havana. In prezent, fortareata face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
  • Muzeul Atmosferei Istorice Cubaneze (Santiago de Cuba) – este o superba cladire in stil maur cu numeroase obloane din lemn unde sunt gazduite exponate precum piese de mobilier de epoca dar si numeroase arme si armuri.
  • Ayutamiento (Santiago de Cuba) – aceasta cladire a devenit una dintre cele mai emblematice din Cuba doarece de la micul balcon al acestei cladiri, Fidel Castro si-a tinut discursul victoriei in data de 2 ianuarie 1959, dupa plecarea lui Batista din Cuba. Cladirea in stil neocolonial a fost ridicata in 1950 dupa ce precedenta fusese daramata de un cutremur.
  • Muzeul Municipal Emilio Bacardi Moreau (Santiago de Cuba) – cea mai veche institutie din Cuba – a fost infiintat in anul 1899 de Emilio Bacardi y Moreau, primar al orasului si totodata fiu al fondatorului distileriilor romului Bacardi. La primul etaj al muzeului pot fi admirate numeroase artefacte si arme provenind din azboaiele de independenta, iar la etajul al doilea poate fi vizitata o galerie de  arta care expune lucrari de la epoca coloniala pana la cea contemporana.
  • Plaza Calixto Garcia (Holguin) – este principala piata a orasului Holguin, amenajata cu marmura ornamentala de culoare verde si roz. Aici se afla si Muzeul Provincial de Istorie, gazduit in cladirea fostului Casino Espanol care dateaza din anul 1862.
  • Plaza San Jose (Holguin) – este considerata cea mai pitoreasca piata din Holguin, fiind inconjurata de case vechi si de Biserica San Jose, o biserica de dateaza din anul 1820, fiind renumita pentru stilul neoclasic in care a fost construita, datorita turnului boltit cu ceas.
  • Fabrica de Organos (Holguin) – este singura fabrica de orgi mecanice din tara si totodata locul unde se fabrica orgi, chitare si alte instrumente muzicale dupa metode traditionale.
  • Iglesia de la Santisima Trinidad (Trinidad) – este cunoscuta si sub numele de Biserica Sfintei Treimi si este o cladire construita in anul 1892, in interior putand fi admirate motive simple gotice dar si un altar din marmura.
  • Palatul Cantero ( Trinidad) – se afla intr-una dintre cele mai impresionante case vechi din jurul Pietei Mayor si gazduieste in prezent Muzeul Municipal de Istorie.
  • Palacio Brunet (Trinidad) – a fost construit in anul 1808 si este considerata adesea cea mai frumoasa cladire din Trinidad. Cladirea a fost restaurata si gazduieste in prezent Museo Romantico, unde pot fi admirate numeroase exponate printre care piese de mobilier de epoca, numeroase lucrari in faianta dar si vitralii curbate.
  • Catedrala Nuestra Senora de la Merced (Camaguey) – este considerata emblema orasului Camaguey. Catedrala a fost construita in anul 1748 si este renumita pentru altarul aurit in stil neogotic, dar si pentru balcoanele baroce si pentru tavanul bogat ornamentat cu fresce.
  • Plaza San Juan de Dios (Camaguey) – este un monument national al Cubei fiind o piata inconjurata de case din secolul al XVIII – lea vopsite in culori pastelate deschise.
  • Muzeul Ignacio Agramonte (Camaguey) – se afla inca din anul 1848 intr-o cladire cu o arhitectura superba care in trecut a servit drept cazarma pentru cavaleria spaniola.
  • Muzeul Che Guevara ( Santa Clara) – se afla in orasul Santa Clara si adaposteste numeroase fotografii, amintiri si alte colectii care urmaresc viata lui „Che”, de la copilaria din Argentina pana la moartea sa din 1967 in Bolivia.
  • Muzeul Ernest Hemingway – este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Cuba, muzeul aflandu-se intr-una dintre fostele resedinte ale scriitorului – Villa Finca Virgia – in care si-a petrecut o mare parte a vietii.

2.Natura si peisaje:

  • 14 parcuri nationale, 22 de rezervatii ecologice, 8 rezervatii naturale, 2 rezervatii de peisaje naturale protejate si 11 rezervatii de flora
  • Parcul National Topes de Collantes – este o rezervatie naturala situata in masivul Sierra del Escambray, la o altitudine de 800 m fata de nivelul marii, fiind rneumita pentru vegatatia luxurianta care adaposteste numeroase specii de plante, dar si pesteri, cascade, rauri, grote si canioane.
  • Vina Vinales – este o depresiune carstica cu o suprafata de 132 km 2, situata in provincia Pinar del Rio. Zona a fost inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1999 si este renumita pentru solurile rosii si verzi situate la o altitudine de peste 300 de metri, unde se cultiva printre altele tutun, dupa metode traditionale vechi de cateva secole.
  • Rezervatia Biosferei Peninsula Guanahacabibes – este una dintre cele mai mari rezervatii naturale ale tarii fiind inclusa totodata si pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Aici se afla aproximativ  172 de specii care apartin a 42 de familii, dintre care 11 specii sunt endemice si 84 sunt migratoare. Expertii mai sunt de parere ca, patru din cele sapte specii de broaste testoase marine de pe planeta au supravietuit in Peninsula Guanahacabibes.

Atractii turistice de top in Republica Dominicana

1.Arta si Arhitectura

  • Santo Domingo – este capitala Republicii Dominicane, cel mai vechi oras de origine europeana din emisfera vestica si totodata parte a Patrimoniului Cultural Mondial al UNESCO. Orasul a fost infiintat in anul 1496 de catre Bartolomeu Columb (fratele faimosului explorator italian Cristofor Columb) si a fost primul oras centru al Imperiului Colonial Spaniol. Orasul este o adevarata comoara intrucat ofera o multitudine de atractii turistice. Zona Colonial este unul dintre cele mai populare locuri din oras urmat indeaproape de cartierul Gazcue, unul dintre cele mai vechi cartiere unde pot fi admirate casele construite in stil Victorian. Malecon, faleza orasului este o alta atractie turistica extrem de apreciata datorita bulevardelor largi marginite de palmieri dar si datorita numeroaselor hoteluri si cazinouri.
  • Catedrala Perimada de America – este considerata a fi cea mai veche catedrala din emisfera vestica. Desi piatra de temelie a fost pusa in anul 1514 de catre Diego Columbus, constructia nu a fost terminata mai devreme de anul 1544. Catedrala cunoscuta si sub numele de Catedrala Sfanta Maria a fost construita intr-un stil gotic cu puternice influente renascentiste si a fost locul de refugiu al exploratorului Cristofor Columb. Desi in anul 1586 in timpul ocupatiei din Santo Domingo catedrala a fost jefuita si folosita drept cartier general de catre Sir. Francis Drake, o mare parte din interiorul uimitor al acesteia s-a pastrat intact de-a lungul veacurilor.
  • Piata Culturii – aceasta piata situata in inima capitalei Santo Domingo gazduieste nu mai putin de patru muzee, Biblioteca Nationala a Republicii Dominicane si un teatru.
  • Aquariumul National – este considerat unul dintre cele mai frumoase si mai spectaculoase din Marea Caraibelor. Turistii pot admira numeroase specii de creaturi marine printre care specii de rechini si pesti – inger. Vedeta acvariului este insa Tamaury, un pui de lamantin salvat de pe coasta Barahona.
  • Altos de Chavon – situat pe varful unor stanci ce ofera o vedere panoramica asupra raului Chavon, Altos de Chavon este replica unui sat traditional spaniol din secolul XVI unde pot fi vizitate galerii de arta, magazine cu produse artizanale dar si un muzeu arheologic.
  • Muzeul Chihlimbarului – se afla intr-o casa construita in stil victorian din Puerta Plata unde pot fi admirate numeroase exponate extraordinare din aceasta piatra intrucat chihlimbarul este considerat a fi piatra de referinta a Republicii Dominicane.
  • Farul lui Columb – Cladirea cu o inaltime de 210 metri se afla pe coasta capitalei Santo Domingo, in locul despre care se crede ca acolo s-ar fi oprit prima data Cristofor Columb in expeditiile sale catre Lumea Noua. Constructia gazduieste un muzeu dedicat istoriei Republicii Dominicane si un mausoleu despre care cel mai adesea se spune ca ar adaposti ramasitele exploratorului italian.

2.Natura si peisaje

  • Parcul National Los Tres Ojos – a fost construit pe fostul teritoriu ocupat de populatia Taino, bastinasii care au ocupat insula inainte ca aceasta sa fie descoperita de catre Cristofor Columb. Parcul este format din numeroase lagune interconectate, lacuri sulfuroase si din pesteri naturale despre care se crede ca erau locurile unde populatia Taino isi desfasura ceremoniile religioase.
  • Parcul National de Est – este unul dintre cele mai mari parcuri marine din Marea Caraibelor, un adevarat ecosistem primar unde pot fi admirate peste 112 specii diferite de pasari si animale. In parc se afla numeroase pesteri unde pot fi admirate desenele rupestre ale populatiei Taino dar si un recif de corali care este locul preferat al iubitorilor de snorkeling si scubadiving.
  • Muntele Isabel de Torres – aflata la 2.600 metri deasupra orasului Puerto Plata, statueta lui Iisus Hristos de pe Muntele Isabel de Torres este un adevarat simbol al Republicii Dominicane. Calatoria cu telecabina pana in varful muntelui le dezvaluie turistilor o vedere panoramica de exceptie asupra insulei dar si posibilitatea de a se relaxa in gradina botanica sau pur si simplu de a servi masa la un restaurant in timp ce se bucura de o priveliste uluitoare.
  • Playa del Macao – este considerata a fi una dintre cele mai frumoase plaje din Republica Dominicana. Nisipul auriu, apa turcoaz, curentii de aer perfecti pentru pasionatii de surfing si epava scufundata in apele coastei fac din aceasta plaja locul perfect atat pentru statul la soare cat si pentru alte activitati optionale.
  • Laguna Enriquillo – este un lac sarat de dimensiuni impresionante care este totodata si una dintre cele mai mari rezervatii naturale din insula unde pot fi admirate numeroase specii precum pasari flamingo, crocodili si iguane.

Atractii turistice de top in Curaçao

1.Arta si Arhitectura

  • Willemstad – este capitala – port a insulei si totodata centrul intregii activitati desfasurate in insula. Orasul este renumit pentru frumusetea portului, pentru casele situate pe malul marii dar si pentru zonele comerciale extrem de atractive pentru turisti. Orasul detine câteva obiective turistice menite sa ajute turistii sa descopere frumusetile acestei insule. Printre aceste obiective se numara: Fortul Amsterdam, Podul Regine Emma, Podul Regina Juliana.
  • Fortul Amsterdam – este situat pe coasta de sud a insulei si este considerat cel mai important punct de reper din Curaçao. Fostul sit al Antilelor Olandeze gazduieste astazi Palatul Guvernatorului si numeroase magazine si restaurante.
  • Fortul Beekenburg – a fost construit in anul 1703 si a avut ca principal scop apararea apelor teritoriale reusind cu succes sa ii tina la distanta pe englezi dar si pe piratii din Marea Caraibelor. O particularitate a acestui constructii este faptul ca fortul a fost construit cu pietre aduse din regiunea valona deoarece acestea erau folosite pentru a crea balast pe nave.
  • Podul Regina Emma – a fost construit in anul 1880 si are o lungime de 168 m. Podul este de fapt un ponton plutitor care se inchide si se deschide pentru a permite trecerea barcilor. Aceasta leaga zona Punda de intrarea in Portul Willemstad.
  • Landhuis Chobolobo – este locul ideal in care turistii pot afla mai multe detalii despre faimosul lichior albastru Curaçao. Turul include vizitarea conacului istoric Chobolobo, a distileriei dar si o degustare de cocktail-uri preparate cu acest lichior.
  • Landhuis Ascencion – aceasta casa este cea mai veche casa din intreaga insula si se afla in incinta unei plantatii. In prezent este folosita de Marina Olandeza ca centru de recreere si poate fi vizitata in fiecare zi de duminica a fiecarei luni.

2.Natura si Peisaje

  • Mambo Beach – aceasta plaja remarcabila atât prin nisipurile sale albe, apele protejate, facilitatile dar si viata de noapte extrem de bogata este cel mai popular obiectiv turistic din intreaga insula. Plaja este cunoscuta si sub numele de Seaquarium Beach.
  • Parcul National Christoffel – este cea mai mare regiune protejata din intreaga insula. Parcul National se afla in nordul insulei si adaposteste numeroase peisaje splendide dar si o bogata varietate de fauna si flora printre care specii protejate precum cerbul cu coada alba si orhideele salbatice.
  • Ferma de Struti Curaçao – este situata in partea de nord a insulei si este un obiectiv turistic extrem de apreciat de turisti. Ferma ofera tururi de safari precum si posibilitatea vizitatorilor de a hrani si chiar de a calari strutii.
  • Aquariumul Curaçao – este unul dintre cele mai apreciate obiective turistice. Turistii pot vizita Academia Delfinilor, pot admira broastele testoase sau pot inota alaturi de delfini.
  • Lagun Beach – este unul dintre cele mai izolate golfuri din Curaçao si este situat in nord-vestul insulei. Golful inconjurat de stânci este un loc ideal pentru pasionatii de snorkeling datorita apelor calme si a vietii marine extrem de bogate.

Atractii turistice de top in Aruba

Arta si Arhitectura

  • Oranjestad – este capitala port a acestei insule si totodata un oras fermecator in care pot fi admirate la tot pasul remarcabile influente ale arhitecturii coloniale olandeze. Orasul brazdat de stradute inguste si foarte colorate adaposteste numeroase magazine, restaurante, galerii de arta si muzee. Principalele atractii ale orasului sunt Parcul Wilhelmina (un adevarat spectacol al naturii situat pe malul marii), turnul Wilhelm al III-lea, Muzeul de Istorie din Aruba (gazduieste artefacte ce spun intrega poveste a insulei), Muzeul National de Arheologie, Fabrica de Aloe din Aruba, Ferma Fluturilor si nu in ultimul rând Muzeul Numismatic unde turistii pot admira monede internationale ce dateaza inca din anul 221 i.Hr.
  • Capela Alto Vista – este una dintre cele mai populare atractii turistice ale Arubei, fiind deseori numita si “Biserica Pelerinilor”. Capela a fost construita de catre misiionarul spaniol Domingo Antonio Sivlestre in anul 1750. Numele acesteia se traduce ca ‚cea mai inalta vedere’  si subliniaza pozitia acesteia, intrucât capela este construita in vârful unui deal care ofera o priveliste splendida asupra tarmului nordic al Arubei.
  • Farul California – este considerat o emblema a insulei Aruba. Are o inaltime de 30 m si a fost construit in timpul primului razboi mondial, numele sau provenind de la numele navei care s-a scufundat in port in timpul constructiei acestuia. Este unul dintre cele mai bune locuri de unde se poate surprinde o vedere panoramica asupra insulei.
  • Fortul Zoutman – a fost construit la sfârsitul anilor 1700 si este considerat a fi punctul de reper al orasului Oranjestad si totodata cea mai veche cladire din insula. Fortul a fost construit având ca principal scop apararea insulei de pirati, in prezent fiind folosit pentru a gazdui saptamânal festivalul Bon Bini.
  • Epava Antilla – este considerata cea mai faimoasa epava din Aruba si se afla chiar in nord in apropierea plajelor Malmok / Boca Catalina fiind foarte usor accesibila iubitorilor de snorkeling. Epava este cea a unei nave de marfuri germane cu o lungime de peste 400 de m care se ocupa de aprovizionarea navelor de razboi din Marea Caraibelor in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial .

 2.Natura si Peisaje

  • Sit-urile pentru scufundari – Aruba este renumita pentru excelentele locatii pe care le detine pentru iubitorii de snorkeling si scufundari. Acestia pot explora de asemenea si numeroasele epave care s-au scufundat pe coastele insulei sau pot explora Skalahein Reef, Plonco Reef si Mas Bongo Reef – unele dintre cele mai frumoase recife de corali din lume.
  • Piscina naturala – cunoscuta si sub numele de Cura di Tortuga ( golful testoasei) este o pisicina naturala inconjurata de stânci si caverne, protejata de apele oceanului.
  • De Palm Island – este o mica insula situata la o distanta de cinci minute cu feribotul de Aruba. Este o zona turistica privata ce ofera o multime de activitati: snorkeling, scubadiving, volei pe plaja, baschet, lectii de salsa, Snuba si un mic parc acvatic.
  • Plaje – Aruba se poate lauda cu o colectie impresionanta de plaje. Insula este inconjurate de plaje splendide cu nisip alb moale scaldate in permanenta de soarele stralucitor si apele azurii ale Marii Caraibelor.
  • Parcul National Arikok – este situat pe coasta de nord a insulei si acopera o mare parte din aceasta regiune.  Parcul adaposteste numeroase formatiuni de lava, pesteri din calcar si o mare varientate de specii salbatice printre care se pot admira iguanele gigante, serpi si magari. Unele dintre cele mai populare atractii din parc sunt Pesterile Guaririkiri unde pot fi admirate caverne locuite de lilieci, dar si numeroasele trasee pentru a descoperi plajele pustii ale parcului.
  • Gradina Zoologica a lui Philip – este o organizatie nonprofit creata de iubitorul de animale Philip Merryeather si totodata un sanctuar de reabilitare pentru mai mult de 52 de specii de animale printre care se numara oceloti, canguri, maimute si serpi. Sunt organizate turui educationale si interactive in care vizitatorii pot hrani si chiar atinge unele animale, toate fondurile adunate fiind folosite pentru ingrijirea acestora.

Info utile Cuba

  • Denumire oficiala: Republica Cuba
  • Capitala: Havana
  • Limba oficiala: spaniola
  • Moneda: peso cubanez ( CUC), 1 CUC = 1 USD
  • Fus orar: GMT – 5
  • Electricitate: 110V – 220 V, frecventa 60 Hz, prize de tip american si european
  • Prefix tara: +53
  • Forma de guvernamant: Republica de tip dictatorial –comunist
  • Suprafata: 109.884 km2
  • Asezare: stat in nordul Americii Centrale, situat pe cea mai mare insula din arhipelagul Antilelor, care se afla la confluenta Marii Caraibilor cu Golful Mexic si Oceanul Atlantic
  • Populatie: 11.221.060 locuitori
  • Alte limbi vorbite: diferite dialecte ale limbii spaniole, engleza
  • Grupuri etnice:1% albi, 26.6% mulatri si metis, 9.3% negri
  • Religie: 59% Romano – Catolici, 23% Agnostici, 12% Santeria si alte credinte populare din Marea Caraibilor, 5% Protestanti, 1% altele
  • Greutati / masuri:  Sistemul Metric

Info utile Republica Dominicana

  • Denumire oficiala: Republica Dominicana
  • Capitala: Santo Domingo
  • Limba oficiala: spaniola
  • Moneda: Peso (DOP), 1 DOP = 0.01982 USD
  • Fus orar: UTC – 4
  • Electricitate: 110 V, frecventa 60 Hz, prize de tip american
  • Prefix tara: + 1 – 809, + 1 – 829, + 1 – 849
  •  Forma de guvernamant: Republica parlamentara
  • Suprafata: 671 km2
  • Asezare: situata in nordul Marii Caraibelor, in partea de est a insulei Hispaniola. Republica Dominicana se invecineaza la vest cu Haiti.
  • Populatie: 735.896 locuitori
  • Alte limbi vorbite: engleza, franceza, italiana, chineza, japoneza
  • Grupuri etnice: 73% grupuri mixte, 16% albi, 11% negri
  • Religie: 95% Romano – Catolici, 5% alte religii
  • Greutati / masuri: sistemul metric

 

Info utile Curacao

  • Denumire oficiala: Curaçao
  • Capitala: Willemstad
  • Limba oficiala: olandeza
  • Moneda: Guldenul Antilelor Neerlandeze (ANG), 1 ANG = 0.5587 USD
  • Fus orar: UTC – 4
  • Electricitate: 127 / 220 V, frecventa 50 Hz, prize de tip american si european
  • Prefix tara: +599 9
  • Forma de guvernamant: monarhie constitutionala
  • Suprafata: 444 km2
  • Asezare: situata în partea de sud a Marii Caraibelor, la aproximativ 60 de km nord de coasta Venezuelei
  • Populatie:012 locuitori
  • Alte limbi vorbite: engleza, papiamentu
  • Grupuri etnice: populatie majoritara afro – caraibiana, minoritati: olandezi, francezi, latino-americani, asiatici, evrei
  • Religie: 8% Romano – Catolici, 6.6% Penticostali, 3.2% Protestanți, 3% Adventisti, 2% Martorii lui Iehova, 1.9% Evanghelisti, 3.8% altele, 0.6% atei, 0.6% nespecificata
  • Greutati / masuri: sistemul metric

 

Info utile Aruba

  • Denumire oficiala: Aruba
  • Capitala: Oranjestad
  • Limba oficiala: olandeza, papamiento (un mix al limbilor olandeza, portugheza, engleza și spaniola vorbit în special de localnici)
  • Moneda: florinul arubez (AWG), 1 AWG = 0.55 USD
  • Fus orar: UTC – 4
  • Electricitate: 127 V, frecvența 60 Hz, prize de tip american și european
  • Prefix tara: + 297
  • Forma de guvernamant: Monarhie constituționala
  • Suprafata: 91 km2
  • Asezare: situata în Marea Caraibelor la doar 30 de km nord de coasta Venezuelei
  • Populatie: 911 locuitori
  • Alte limbi vorbite: engleza, spaniola
  • Grupuri etnice: grupuri mixte albi/amerindieni din Caraibe 80%, alte grupuri etnice 20% ( olandezi, haitieni, peruvieni, chinezi)
  • Religie: Romano-Catolica 80.8%, Protestanta 7.8%, Martorii lui Iehova 1.5%, Iudeica 0.2%, alte religii 5.1%, nicio religie sau religii nespecificate 4.6%
  • Greutati / masuri: sistemul metric

Impresii de calatorie din Caraibe

No Comments

Leave a Reply:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.