Cum a inceput TravelSmartInfo?

Travelsmartinfo s-a nascut din pasiune. Pasiunea de a calatori, de a cunoaste lumea si de a impartasi experiente de neuitat adunate de prin cele mai indepartate colturi ale lumii. La inceput, Travelsmartinfo a fost un blog de calatorii unde am facut cunoscute locurile minunate pe care le-am vazut in cele peste 147 de tari vizitate pe parcursul a peste 25 ani de calatorii si promovare destinatii turistice.
Numele Travel + Smart + Info este sugestiv pentru scopul initial al proiectului, respectiv: informatii si idei de calatorie despre destinatii originale, pe care oricine le poate vizita chiar avand un buget moderat dar folosit cu intelepciune.
Top
Festivalul Lalelelor Istanbul: sarbatoare, gingasie si culori
fade
573
post-template-default,single,single-post,postid-573,single-format-standard,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,modula-best-grid-gallery,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-slide-from-top,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
TRAVELSMARTINFO.RO / DESTINATII  / ASIA  / Festivalul Lalelelor Istanbul
6 apr.

Festivalul Lalelelor Istanbul

Festivalul Lalelelor Istanbul: sarbatoare, gingasie si culori

La 1 aprilie s-a deschis Istanbul Lale Festival: aflata la a 7-a editie, sarbatoarea imbraca orasul in circa 3 milioane de lalele, de toate formele si culorile. Fiecare parc, gradina, fiecare petec de pamant surprinde prin alta specie de lalele. Aceasta simfonie a lalelelor coloreaza Istanbulul in aprilie si mai.

lalele ist 2

Sunt multe recomandari, articole si ghiduri despre Istanbul, orasul atat de fermecator, misterios si senzual, declarat patrimoniu al umanitatii in 1985 de catre UNESCO.
Megalopolisul intins pe doua continente merita sa fie vazut si revazut oricand, dar parca acest Festival al Lalelelor si primavara  imbraca in straiele cele mai vesele orasul.
Laleaua, floare simbol a Turciei, s-a raspandit in Europa din Anatolia si din stepele asiatice. Cultivarea si comercializarea au inceput in Imperiul Otoman. Cea mai bogata perioada a otomanilor a fost denumita Era Lalelelor (Lale Devri).
In secolul al 16-lea, dupa mai multe peripetii, cativa bulbi de lalele au ajuns din Imperiul Otoman in Tarile de Jos, si se stie cum a continuat  istoria, pana la culturile si exportul de milioane de lalele si euro din zilele noastre.
lalele ist 1
Vizitand Olanda sau chiar si numai schimband zboruri in aeroportul Schiphol, usor ai putea jura ca laleaua este a olandezilor, daca nu ai cunoaste povestea de mai sus.
Gradinile Keukenhof Dutch Spring Gardens de langa Amsterdam sunt o alta idee senzationala pentru pasionatii de lalele. Circa 7 milioane de lalele infloresc in acest parc tematic.
In Istanbul insa spectaculos este cum intreg orasul devine o explozie colorata de lalele la fiecare pas. Laleaua este omniprezenta in cultura turca, de la decoratii traditionale pe ceramica, la moda, arta si arhitectura. Exista chiar si o moschee, contruita in 1760, care poarta numele acestei flori – Laleli Mosque.
 lalele ist 3
Gradinile Palatelor Topkapi si Dolmabahce, parcul Emirgan (pe langa Bosfor) se numara printre locurile preferate de admirare a lalelelor. La inceputul secolului al 12-lea, otomanii au inceput sa cultive lalelele, iar in secolul al 17-lea laleaua ajunsese deja un simbol al bogatiei: bulbii rari se vindeau cu echivalentul a cateva zeci de mii de dolari. Iar comercializarea bulbilor in afara Istanbulului era interzisa. Asa ca pana in zilele noastre, in Istanbul are loc unul din cele mai frumoase evenimente dedicate lalelelor: iar gradinile Palatului Topkapi sunt inundate de lalele superbe.
Tarile Romane, probabil datorita proximitatii de Imperiul otoman, au primit ceva din dragostea si fascinatia turcilor pentru lalele. La o scara  redusa, Simfonia Lalelelor din Pitesti se va tine intre 23-26 aprilie si este un eveniment consacrat care atrage turisti in oras. In Bucuresti zilele acestea in Centrul Vechi s-a asternut un covor de lalele rosii si albe, ca simbol al luptei contra maladiei Parkinson.
lalele ist 9
Intre Bucuresti si Istanbul exista trei companii aeriene care ofera zilnic zboruri de putin peste o ora. Un city break la Istanbul porneste de la 150 euro (zbor, taxe incluse si 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel de 3*). Turistii carora le-am recomandat sa aleaga aceasta perioada pentru a vizita Istanbulul s-au declarat indragostiti de oras. Pe langa bogatia patrimoniului si peisagistica, orasul castiga farmec si culoare in timpul Istanbul Lale Festival.
Covoare de lalele multicolore in bataia soarelui prin gradini si parcuri ofera si mai multa dragoste de viata orasului, voiosie si emotie.
 Articolul a fost preluat de pe blogul fulviameirosu.ro.
 lalele ist 4
Cristina Victoria Irimia, cu o experienta de peste 15 ani in top management in industria turismului, este unul dintre cei mai bine cotati specialisti de marketing si PR pentru turism, calator profesionist, contributor la mai multe bloguri, ziare si reviste.

 

 

 

 

 

 

 

Cristina Victoria Irimia

No Comments

Leave a Reply:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.