Cum a inceput TravelSmartInfo?

Travelsmartinfo s-a nascut din pasiune. Pasiunea de a calatori, de a cunoaste lumea si de a impartasi experiente de neuitat adunate de prin cele mai indepartate colturi ale lumii. La inceput, Travelsmartinfo a fost un blog de calatorii unde am facut cunoscute locurile minunate pe care le-am vazut in cele peste 147 de tari vizitate pe parcursul a peste 25 ani de calatorii si promovare destinatii turistice.
Numele Travel + Smart + Info este sugestiv pentru scopul initial al proiectului, respectiv: informatii si idei de calatorie despre destinatii originale, pe care oricine le poate vizita chiar avand un buget moderat dar folosit cu intelepciune.
Top
Hong Kong - TRAVELSMARTINFO.RO
fade
476
post-template-default,single,single-post,postid-476,single-format-standard,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,modula-best-grid-gallery,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-slide-from-top,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
20 mart.

Hong Kong

Am vizitat Hong Kong ca parte a unui drum mai lung catre Indonezia-Bali. Si cum la drum lung prinde bine cate o pauza am gandit un citybreak de 5 zile in Hong Kong.

Orasul este fenomenal si il recomand pentru tot:exotism, culoare, miscare, business, atitudine si shopping.

Mai jos am schitat cateva dintre ideile ce mi-au ramas dupa ce am vizitat acest oras.

Numele de Hong Kong vine din dialectul cantonez, de la cuvantul “Hakka”, care inseamna “portul aromat”. In trecut, termenul se referea doar la o intrare mica in oras, nu la un port mare, cum este in prezent portul Aberdeen. Acesta se afla intre insula Aberdeen si insula Hong Kong. Termenul de “aromat” este mai mult ca sigur legat de apa dulce a portului, deoarece in Oceanul Pacific, unde Hong Kong are iesire se varsa si un rau, mai precis Raul Perla. Cercetarile stiintifice au scos la lumina in ultimii ani faptul ca in Hong Kong traiau oameni chiar si acum 39000 ani in urma, in special in zona Chek Lap Kok. In peninsula Sai Kung, oamenii au ajuns mult mai tarziu, existenta lor fiind raportata de doar 6000 ani. Conform scrierilor gasite (sa nu uitam ca in China s-a inventat hartia), primul imparat al Chinei a fost Qin Shi Huang. Acesta a integrat pentru prima data teritoriul pe care astazi se afla Hong Kong la China. Aceasta se intampla in 214 ien.

Istoria vechiului port comercial Hong Kong este una zbuciumata:

 • a devenit colonie a Coroanei britanice in 1842
 • in 1983 a castigat statutul de teritoriu britanic independent
 • incepand cu 1997 a revenit din nou Chinei mentinand un anumit grad de autonomie, conform principiului „o tara, doua sisteme”
 • Hong Kong-ul continua sa mentina moneda oficiala proprie, sistemul legislativ si politic propriu, controlul imigratiei, codul rutier si alte aspecte care influenteaza viata locuitorilor orasului

Hong Kong-ul este format dintr-o zona peninsulara (numita Kowloon)  si mai multe insule, dintre care cea mai importanta este insula Hong Kong. Zona moderna cu zgarie nori se afla in Hong Kong, pe insula, in timp ce in Kowloon se afla zona comerciala, dar si centrul turistic al teritoriului, in zona Tsim Sha Tsui. Aceasta zona este numita si Golden Mile, datorita preturilor fabuloase a terenurilor de aici, cele mai ridicate din lume (o tranzactie recenta a batut recordul precedent stabilit de Tokyo). In curand, Tsim Sha Tsui va deveni o zona dominata de zgarie nori – la fel ca si insula propriu-zisa. Pana acum construirea cladirilor inalte nu era permisa datorita aeroportului Kai Tak aflat in mijlocul Kowloon-ului, dar deschiderea noului aeroport nu numai ca a inchis „cel mai periculos aeroport din lume” pe care Jumbo Jet-urile erau obligate sa aterizeze in curba, dar a deschis oportunitatea dezvoltarii imobiliare.

Ce sa faci in Hong Kong?  Orasul este vibrant, neobosit si l-as putea numi fara nici o rezerva – New York-ul Asiei.

La tot pasul este determinat sa intorci capul dupa ceva, sa admiri o gradina sau un parc si sa ridici capul pentru a vedea zgariie norii.

Hong Kong-ul este un spectacol in sine. Este suficient sa hoinaresti pe strazi si la fiecare pas vei realiza ca ai vazut ceva WOW.

Sa revenim la ce merita sa vizitezi acolo:

 • Paseste pe „the Avenue of Stars” – o zona de promenada pe malul canalului care separa Kowloon de Hong Kong unde, exact ca la Hollywood, gasesti urmele palmelor starurilor filmelor hong kong-eze incastrate in piatra. Daca nu esti un fan al filmelor din Hong Kong, nu o sa recunosti pe aproape nimeni exceptand pe Jackie Chan si mai ales statuia lui Bruce Lee, dar oricum e un loc interesant.

DSCN3519HKK 2

 • Nu rata spectacolul de lumina si sunet de la ora 20:00 cand toti zgarie norii din insula produc un impresionant show de lasere.

DSCN3484 DSCN3481

????????????????????

 • Urca pe varful Victoria folosind tramvaiul cu cremaliera.  Poate fi vizitat atat ziua cat si noaptea. E superb. Si in plus, funicularul te aduce direct intr-un mall plin cu de toate – inclusiv un restaurant european! Pozele pe care poti sa le faci de acolo iti taie respiratia!

DSCN3594 DSCN3590

 • Traverseaza Victoria Bay , canalul care separa Kowloon de insula Hong Kong folosint barcile si ferry traditionale. E un spectacol in sine.

DSCN3556 DSCN3554

 • Viziteaza Ngong Ping 360 punctul de observatie de pe insula Lantao unde ajungi cu un cable car cu o lungime de peste 5 km. Odata ajuns acolo vei intalni cea mai are statuie a lui Budha din Asia, o manastire Budhista, vei vedea marea Chinei de Sud si o priveliste a noului aeroport.

DSCN3672 DSCN3682

 • Pierde-te pe strazi in Kowloon, viziteaza piata de pesti exotici, piata de flori, piata de electronice, bazaruri …

DSCN3748DSCN3749

DSCN3739DSCN3441

DSCN3431

 • Dute-n insula Honk Kong atat ziua cat si seara. Plimba-te printre zgaraie nori, admira parcurile, autobuzele si tramvaiele supraetajate ca in Londra.

DSCN3570DSCN3611

DSCN3568

Hong Kong este un oras la superlativ, peste tot fiind vizibila puterea economica dar in acest caz impletita in mod placut cu exotismul. As reveni oricand in Hong Kong!

Mihai Luca

No Comments

Leave a Reply:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.