Cum a inceput TravelSmartInfo?

Travelsmartinfo s-a nascut din pasiune. Pasiunea de a calatori, de a cunoaste lumea si de a impartasi experiente de neuitat adunate de prin cele mai indepartate colturi ale lumii. La inceput, Travelsmartinfo a fost un blog de calatorii unde am facut cunoscute locurile minunate pe care le-am vazut in cele peste 95 de tari vizitate pe parcursul a peste 15 ani de calatorii si promovare destinatii turistice.
Numele Travel + Smart + Info este sugestiv pentru scopul initial al proiectului, respectiv: informatii si idei de calatorie despre destinatii originale, pe care oricine le poate vizita chiar avand un buget moderat dar folosit cu intelepciune.

Latest News

    No posts were found.

Top
JAPONIA - din iulie 2020 am putea calatori cu pana la 50% mai ieftin - TRAVELSMARTINFO.RO
fade
15444
post-template-default,single,single-post,postid-15444,single-format-standard,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,voyage-ver-2.0,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-slide-from-top,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
TRAVELSMARTINFO.RO / UTIL  / JAPONIA – din iulie 2020 am putea calatori cu pana la 50% mai ieftin
24 mai

JAPONIA – din iulie 2020 am putea calatori cu pana la 50% mai ieftin

Intr-o conferinta de presa tinuta la sfarsitul saptamanii trecute, Hiroshi Tabata – Presedintele Japan Travel Agency, agentie guvernamentala care functioneaza in cadrul Ministerului Transportului, Infrastructurii si Turismului din Japonia, a declarat ca:

„Pe fondul scaderii dramatice a numarului de turisti straini si locali, Guvernul Japoniei ia in calcul acordarea unei subventii de 12.5 miliarde USD sectorului turistic, prin subventionarea cu pana la 50% a cheltuielilor de calatorie pe teritoriul Japoniei”

Proiectul de lege este in discutie si daca se aproba, ar putea intra in vigoare incepand cu luna Iulie 2020. De asemenea, sunt informatii ca stimulentele de calatorie in Japonia ar putea fi acordate initial turistilor de nationalitate japoneza, urmand ca progresiv sa fie extinse si pentru turistii straini.

In prezent turismul din Japonia este puternic afectat de efectele pandemiei de coronavirus, inregistrandu-se in luna Aprilie 2020 cel mai scazut numar de turisti straini din 1964, respectiv numai 3.900 de persoane. In 2019 un numar de 31,9 milioane turisti straini au vizitat Japonia, conform agentiei guvernamentale Japan Tourism Agency.

„In Aprilie 2020 numarul turistilor straini a scazut cu 99.9% comparativ cu Aprilie 2019”

Cele mai mari scaderi in numarul de turisti care soseau in luna Aprilie, in 2019 vs 2020, provin din:

  • China, de la 726.132 la 200;
  • Coreea de Sud, de la 566.624 la 300;
  • din SUA, de la 403.467 la 300.

Legat de restrictiile de calatorie din cauza coronavirusului, Japonia in prezent:

  • are impuse interdictii de a se intra pe teritoriul national, a suspendat vizele si a introdus carantinarea obligatorie timp de 14 zile pentru turisti din peste 100 de tari;
  • obiectivele turistice sunt inchise majoritatea pana la sfarsitul lunii Mai 2020 iar unele nu au anuntat inca o data certa de deschidere.

Happy travel in Japonia!!

Sursa: Japan Tourism Agency, Cotidianul The Mainichi, Forbes.

Mihai Luca

Nu sunt comentarii

Scrie-ne comentariul tau: