Cum a inceput TravelSmartInfo?

Travelsmartinfo s-a nascut din pasiune. Pasiunea de a calatori, de a cunoaste lumea si de a impartasi experiente de neuitat adunate de prin cele mai indepartate colturi ale lumii. La inceput, Travelsmartinfo a fost un blog de calatorii unde am facut cunoscute locurile minunate pe care le-am vazut in cele peste 147 de tari vizitate pe parcursul a peste 25 ani de calatorii si promovare destinatii turistice.
Numele Travel + Smart + Info este sugestiv pentru scopul initial al proiectului, respectiv: informatii si idei de calatorie despre destinatii originale, pe care oricine le poate vizita chiar avand un buget moderat dar folosit cu intelepciune.
Top
Japonia - sarbatoarea infloririi ciresului - TRAVELSMARTINFO.RO
fade
166
post-template-default,single,single-post,postid-166,single-format-standard,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,modula-best-grid-gallery,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-slide-from-top,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
TRAVELSMARTINFO.RO / DESTINATII  / ASIA  / Japonia – sarbatoarea infloririi ciresului
4 mart.

Japonia – sarbatoarea infloririi ciresului

In fiecare an in perioada incepand cu sfarsitul lunii martie si luna aprilie in Japonia se sarbatoreste HANAMI – privitul infloririi ciresilor.

Tinand cont de ofertele ALITALIA cu destinatia Tokyo din Bucuresti, participarea la acest eveniment a devenit usor si ieftin de realizat.

japan cherish 1japan cherish 2

Poporul japonez este unul dintre popoarele cu cele mai multe tradiţii care se păstrează şi în prezent. Hanami în limba română înseamnă „privitul florilor” (hana-floare; miru-a privi). Termenul hanami reprezintă acest eveniment minunat al florilor de cireş.  În japoneză, „florile de cireş” se numesc sakura.

Pentru japonezi, această sărbătoare este extrem de apreciată şi datează din timpuri străvechi. Cu multe secole în urmă, hanami era o sărbătoare la curtea imperială, apoi s-a răspândit şi în rândul samurailor, ajungând astfel să fie celebrată de întreaga populaţie niponă. În zilele noastre, Festivalul florilor de cireş constă în a sta pe iarbă, sub pomii înfloriţi, ca la un picnic şi a contempla cu bucurie şi încântare magia florilor rozalii şi parfumul lor.

Privitul acestor flori poate avea semnificaţii numeroase. Sakura (florile de cireş) reprezintă efemeritatea şi trecerea rapidă a vieţii. Aceste sunt adesea asociate cu norii şi zăpada. Mai mult, florile de cireş simbolizează fericirea, sărbătoarea şi fertilitatea, fiind considerate flori naţionale care întruchipează frumuseţea şi politeţea. Cele mai profunde simboluri ale conceptului de hanami sunt de reînnoire a spiritului sau de contemplare asupra vieţii trecătoare.
japan cherish 2
Florile de cireş sunt atât de apreciate datorită efemerităţii lor. Din perspectiva budistă, existenţa efemeră şi frumuseţea vieţii este oglindită în florile de cireş. Concepul mono no aware înseamnă „sensibilizarea efemerului”. Acesta se referă la faptul de a conştientiza efemeritatea acestor lucruri şi fiinţe.

japan cherish 3

Luptătorii japonezi comparau adesea câteva momente de glorie dintr-o bătălie cu viaţa scurtă a florilor de cireş. În plus, viaţa samurailor, care erau mereu loiali stăpânilor lor, fiind oricând pregătiţi să-i urmeze în moarte, era asociată cu frumuseţea de scurtă durată a florilor.

Multe temple japoneze sunt înconjurate de cireşi.

Sakurazensen (tradus în română „frontul sakura”) prezice perioada ideală pentru hanami. Acest eveniment este anunţat an de an de către Institutul Meteorologic Japonez.

japan cherish 4

Mihai Luca

No Comments

Leave a Reply:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.