Cum a inceput TravelSmartInfo?

Travelsmartinfo s-a nascut din pasiune. Pasiunea de a calatori, de a cunoaste lumea si de a impartasi experiente de neuitat adunate de prin cele mai indepartate colturi ale lumii. La inceput, Travelsmartinfo a fost un blog de calatorii unde am facut cunoscute locurile minunate pe care le-am vazut in cele peste 95 de tari vizitate pe parcursul a peste 15 ani de calatorii si promovare destinatii turistice.
Numele Travel + Smart + Info este sugestiv pentru scopul initial al proiectului, respectiv: informatii si idei de calatorie despre destinatii originale, pe care oricine le poate vizita chiar avand un buget moderat dar folosit cu intelepciune.

Latest News

    No posts were found.

Top
Nicaragua: Drumetie incendiara pe un crater activ (ziua 5) – TRAVELSMARTINFO.RO
fade
626
post-template-default,single,single-post,postid-626,single-format-standard,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,voyage-ver-2.0,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-slide-from-top,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
TRAVELSMARTINFO.RO / DESTINATII  / AMERICA CENTRALA  / Nicaragua: Drumetie incendiara pe un crater activ (ziua 5)
14 apr.

Nicaragua: Drumetie incendiara pe un crater activ (ziua 5)

Nicaragua: Drumetie incendiara pe un crater activ (ziua 5)

Ce ar putea fi mai incendiar decat o drumetie pe un vulcan activ? O incursiune… intr-un vulcan activ!

ziua 5 M.3

Ambele variante sunt posibile pe vulcanul Masaya, Nicaragua, la o aruncatura de bâţ… sau la o aruncătură de lavă de Granada:
Intr-un tur de zi, pe care il poti face linistit pe cont propriu, pana la vulcan si, sus, dand tarcoale craterului. (4$ intrarea si 4$ transportul).
Respectiv intr-un tur de seara, dupa ora 16 (25$ cu transport din Granada). Cand poti face o incursiune – cu obligatoriul ghid si cu obligatoria masca de gaze – intr-o pestera formata sub buza craterului. De aici, din pestera de lava pietrificata, vezi, in jos, lava incancandescenta, dupa ce te chiorasti bine prin fum.

ziua 5 M.5

Termenul Masaya denumeste, practic, 2 vulcani si 4 cratere. Si este cel mai usor accesibil vulcan activ. Poti urca cu masina chiar pana la buza craterului.
Ceea ce nu inseamna ca este si cel mai prietenos. Unul dintre cratere se numeste “Gura Diavolului”. Hmmm, not funny. A distrus muuulte, la viata lui, dragonul asta dezlănţuit din când în când!

ziua 5 M6ziua 5 M.4

Dintre cele 4 cratere vizibile in era noastra (si printre celelalte, vechi si multe, deja erodate, din cadrul mega-craterului initial), singurul inca activ este chiar cel langa care iti parchezi, linistit, dar inconstient, masina.
Caci, asa cum esti prevenit de multe panourile mari, emisii de gaze nocive pot avea loc tot timpul. Iar activitati vulcanice, lasate cu aruncari de pietre, pot avea loc oricand, pe nepusa masa.

Craterul arata ca un hău fumegand.
Urias, stancos, etalandu-si straturile vizibile de diverse roci. Mic si neajutorat pe marginea lui, incepi sa realizezi, pentru o fractiune de secunda, cam cat de infimi suntem, in maretia si forta dezlantuita a naturii.

Un soare puternic, de ora 10 dimineata, muşcă deja nemilos.
Cerul albastru intens incepe sa isi cheme armata de nori de toate nuantele.
Peisajul este nepamantean. Bolovani albiciosi in crater. Poteci negre, din lava fostelor eruptii. Iarba verde cat cuprinde, pe craterele vecine stinse si pe varful lui Mombacho, maret in zare, spre Granada, pe dupa laguna albastra Masaya.

ziua 5 M.2

De cealalta parte, spre orasul-capitala si lacul Managua, se profileaza perfect la orizont varfurile altor 3 vulcani amenintatori: Momotombo, Telika si colosul San Cristobal.

Dar pe ei voi avea ocazia sa ii studiez de aproape şi îndeaproape, zilele viitoare.

Lectia pe care am invatat-o astazi – neceruta, neasteptata, dar binevenita – pe vulcanul asta fumegand?
Ca in viata esti pe cont propriu. Si e bine sa mizezi pe tine si numai pe tine. Si ca ajutorul iti vine el, inevitabil. Dar cand si de la cine nu te astepti. Caci o forta vulcanica ne inconjoara toata viata. Trebuie doar sa invatam sa o zarim, prin fum si aburi…

Ileana Petrache

Nu sunt comentarii

Scrie-ne comentariul tau: