Cum a inceput TravelSmartInfo?

Travelsmartinfo s-a nascut din pasiune. Pasiunea de a calatori, de a cunoaste lumea si de a impartasi experiente de neuitat adunate de prin cele mai indepartate colturi ale lumii. La inceput, Travelsmartinfo a fost un blog de calatorii unde am facut cunoscute locurile minunate pe care le-am vazut in cele peste 147 de tari vizitate pe parcursul a peste 25 ani de calatorii si promovare destinatii turistice.
Numele Travel + Smart + Info este sugestiv pentru scopul initial al proiectului, respectiv: informatii si idei de calatorie despre destinatii originale, pe care oricine le poate vizita chiar avand un buget moderat dar folosit cu intelepciune.
Top
Sarbatoarea liliacului de la Ponoare
fade
1005
post-template-default,single,single-post,postid-1005,single-format-standard,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-slide-from-top,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
TRAVELSMARTINFO.RO / DESTINATII  / Sarbatoarea liliacului de la Ponoare
5 mai

Sarbatoarea liliacului de la Ponoare

Sărbătoarea liliacului de la Ponoare se organizează anual, în luna mai, şi are origini vechi, fiind organizată oficial încă din 1965. În ultimii ani, sărbătoarea s-a desfăşurat pe parcursul a două zile, anul acesta fiind in perioada 2-3 Mai.

Pădurea de liliac de la Ponoare este o rezervaţie naturală de tip floristic, situată în judeţul Mehedinţi, la 4 km de oraşul Baia de Aramă, pe drumul dintre Drobeta-Turnu-Severin şi Târgu Jiu.

Rezervaţia se află în apropierea lacului Zăton, se întinde pe o suprafaţă de 20 ha, la o altitudine de 500m şi reprezintă unica staţiune din ţară conservată datorită climatului blând cu influenţe submediteraneene.

liliac 3

Această rezervaţie este situată în zona carstului de platformă al Podişului Mehedinţi, într-o depresiune intramontană, unde apar numeroase ponoare calcaroase. Cele 20 de hectare ale pădurii de liliac au fost declarate monument al naturii încă din anul 1965. În compoziţia pădurii, pe lângă liliac şi mojdrean ,care sunt speciile principale, mai apar gorunul, garnita,alunul, păducelul, etc.

Speciile rare floristice: laleaua neagră, vişinul turcesc, precum şi cele faunistice: vipera cu corn şi broasca ţestoasă o impun mai mult în cadrul rezervaţiilor naturale. Aici, când liliacul înfloreşte în prima parte a lunii mai, se aşterne un covor verde colorat cu nuanţe de la alb la violet, care împrăştie seara după apusul soarelui, un parfum deosebit.

liliac 1

Aceasta rezervatie unica din tara merita vizitata, fiind una dintre punctele de interes major ale Podisului Mehedinti.

 

 

Travelsmartinfo

No Comments

Leave a Reply:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.