Cum a inceput TravelSmartInfo?

Travelsmartinfo s-a nascut din pasiune. Pasiunea de a calatori, de a cunoaste lumea si de a impartasi experiente de neuitat adunate de prin cele mai indepartate colturi ale lumii. La inceput, Travelsmartinfo a fost un blog de calatorii unde am facut cunoscute locurile minunate pe care le-am vazut in cele peste 147 de tari vizitate pe parcursul a peste 25 ani de calatorii si promovare destinatii turistice.
Numele Travel + Smart + Info este sugestiv pentru scopul initial al proiectului, respectiv: informatii si idei de calatorie despre destinatii originale, pe care oricine le poate vizita chiar avand un buget moderat dar folosit cu intelepciune.
Top
Vietnam - NORDUL EXTREM - TRAVELSMARTINFO.RO
fade
650
post-template-default,single,single-post,postid-650,single-format-standard,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,modula-best-grid-gallery,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-slide-from-top,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
16 apr.

Vietnam – NORDUL EXTREM

Am vazut multe circuite cu destinatia Vietnam, dar toate se rezuma la trasee clasice, ce includ locuri de vizitat din Hanoi, imprejurimile acestuia si apoi de la Hanoi spre sud pana in Delta Mekong. Majoritatea circuitelor organizate de romani nu includ si nordul Vietnamului.

Circuitul pe care l-am facut a cuprins pe parcursul a 17 zile intreg Vietnamul de la nordul extrem la sud si cateva zile de plaja in Mui Ne.

Prin aceasta descriere, vreau sa evidentiez nordul Vietnamului, putin strabatut de turisti, o regiune de o uimitoare autenticitate si exotism.

Perioada in care am calatorit a fost sfarsit de decembrie, asa ca in nord trebuie sa fii pregatit pentru o temperatura de 10-15 grade. Datorita intinderii Vietnamului pe longitudine, de la nord la sud (aproape 2500 km),  este foarte greu sa alegi o perioada optima de vizitat astfel incat vremea sa fie perfecta peste tot: in nord, centru si la plaja in sud.

Noi am fost 6 persoane (4 adulti si 2 copii), intregul circuit fiind organizat si negociat cu www.vietnamtours-online.com.

vietnord 18vietnord 5

Pentru a ajunge in nordul Vietnamului din Hanoi, cea mai utila si usoara modalitate este … cu trenul. Exista trenuri speciale pentru turisti FANXIPAN EXPRESS sau trenuri normale la care au fost atasate vagoane speciale pentru turisti.

Noi am calatorit cu FANXIPAN EXPRESS. Este un tren de noapte, se pleaca pe la 10 seara din Hanoi si se ajunge la destinatie dimineata pe la 6.

Gara din Hanoi, Trenul FANXIPAN si Cuseta:

Vietnord 1vietnord 3vietnord 2

Traseul parcurs cu trenul este HANOI – LAO CAI. Din Lao Cai se merge cu masina vreo ora catre SA PA – destinatia finala.

Intreaga zona poate fi cuprinsa in 2-3 zile, iar daca vrei sa te aventurezi si pe trasee montane mai abrupte, rezerva-ti o saptamana. Noi am petrecut 2 zile pline.

LAO CAI este un oras de munte, cu o populatie de aproape 700.000 locuitori, fiind cea mai mare si dezvoltata asezare din nordul Vietnamului.  Este un oras unde lucreaza majoritatea tinerilor din zonele rurale de munte fiind considerat si un centru comercial important al zonei.

SA PA este o statiune superba de munte, cu oameni care traiesc o viata ca acum 100 de ani. SA PA este inconjurat de peste 70 de sate, locuite de o populatie aborigena, in mare parte aceasta fiind impartita in 2 triburi: Black H’mong si Red Dzao. Populatia din zona a emigrat in urma cu peste 1000 de ani din sudul Chinei.

Imagini din SA PA:

vietnord 13vietnord 15vietnord 16

In ultimii ani, statiunea a cunoscut o puternica dezvoltare turistica, aici putand sa gasesti locuri de cazare in pensiuni si hoteluri de toate categoriile, stelele si comfortul dorit.

Triburile Black H’mong si Red Dzao se deosebesc intre ele in principal prin culoarea hainelor: negre/mov si rosu.

Oameni din tribul Black H’mong:

vietnord 12vietnord 11vietnord 4

Populatia RED DZAO:

vietnord 7vietnord 14vietnord 24vietnord 23

Din SA PA se pot urma cateva trasee turistice de munte, de maxim 5-8 km, principalele locuri de vazut si care nu pot fi evitate fiind:

– Valea Y Linh Ho

– Valea Muong Hoa

– Satul Lao Chai

– Satul Ta Van

– Satul Ta Phin.

Valea Y Linh Ho:

vietnord 22

Padurile de bambus:

vietnord 21vietnord 8vietnord 20vietnord 17

Intreaga zona, satele si vaile strabatute, este superba: dealuri terasate cu orez, paduri de bambus, asezari rustice in care oamenii din cele 2 triburi isi traiesc viata ca acum 100 de ani.

Terase cu orezarii:

vietnord 10

vietnord 9

Intreaga calatorie din nordul Vietnamului a fost o experienta extraordinara, completata mai apoi cu traseul clasic Hanoi – Delta Mekong.

Pentru o calatorie in Vietnam, incearca sa eviti circuitele clasice. Contacteaza o agentie locala din Hanoi si vei avea totul cum doresti.

Noi am fost 6 persoane (4 adulti si 2 copii), intregul circuit fiind organizat si negociat cu www.vietnamtours-online.com.

Mihai Luca

No Comments

Leave a Reply:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.