Cum a inceput TravelSmartInfo?

Travelsmartinfo s-a nascut din pasiune. Pasiunea de a calatori, de a cunoaste lumea si de a impartasi experiente de neuitat adunate de prin cele mai indepartate colturi ale lumii. La inceput, Travelsmartinfo a fost un blog de calatorii unde am facut cunoscute locurile minunate pe care le-am vazut in cele peste 95 de tari vizitate pe parcursul a peste 15 ani de calatorii si promovare destinatii turistice.
Numele Travel + Smart + Info este sugestiv pentru scopul initial al proiectului, respectiv: informatii si idei de calatorie despre destinatii originale, pe care oricine le poate vizita chiar avand un buget moderat dar folosit cu intelepciune.

Latest News

    No posts were found.

Top
Castelele Germaniei – TRAVELSMARTINFO.RO
fade
36
post-template-default,single,single-post,postid-36,single-format-standard,mkd-core-1.2.2,mkdf-social-login-1.3.1,mkdf-tours-1.4.2,voyage-ver-2.0,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-slide-from-top,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
2 mart.

Castelele Germaniei

Germania are o serie de atractii turistice demne de luat in seama pentru a-ti  planifica o vacanta aici in orice anotimp. Alaturi de statiuni montane, de ski, precum pitorescul Garmisch-Partenkirchen, care a fost gazda Jocurilor Olimpice din 1936, sau de Oberammergau, de orase precum Berlin sau Munchen, statiuni de spa precum Baden Baden, una din principalele atractii ale Germaniei o reprezinta nenumaratele sale castele si palate.

Exista peste 25.000 de castele, in multe dintre ele putand sa va cazati.

In Germania sunt in prezent peste 25.000 de castele ( oauu!!!)  unele doar ruine, multe dintre ele fiind bine conservate, gazduind  muzee, restaurate si chiar hoteluri de succes. M-am intrebat de ce sunt asa de multe castele in Germania, cand Spania e vestita la acest capitol. Pe scurt: in perioada Evului Mediu, tara era divizata in mai multe state mici si principate feudale puternice. In acele vremuri in care nimic nu era sigur, construirea de castele fortificate, cat mai puternice, echivala cu o viata mai sigura, (mai) la adapost de cotropitori, deci mai lunga.

Topul celor mai frumoase si vizitate castele din Germania este:

  1. Castelul Neuschwanstein

Este situat în sudul Germaniei în apropiere de Munchen şi graniţa cu Austria. Străjuieşte satul Hohenschwangau lângă Füssen şi este o bijuterie care s-a născut din visul regelui Ludwig al II-lea. Este exact castelul din poveste pe care ţi-l imaginezi de fiecare dată când zici.…. castel . A fost construit în anii 1870 pe ruinele altor două castele şi a inspirat castelul înfăţişat de Disney în desene precum Frumoasa din pădurea adormită şi parcul Disneyland, aşa de frumos este. Castelul nu a fost terminat, din toate cele 200 de încăperi plănuite fiind terminate doar 15.

Program: 8:30 – 17:30
Intrare: 9 € adulţi; 8 € studenţi; 15 € bilet comun pentru Neuschwanstein şi Hohnescwhangau
Parcarea în Hohenschwangau costă 4,5 € pe zi.

castele germania 3

  1. Castelul Schwerin

Este situat in oraşul Schwerin, în apropiere de Hamburg şi nu chiar departe de Berlin. Este încadrat de un lac şi niste grădini superbe şi se zice că ar fi bântuit de o fantomă pitică. Palatul este acum sediul Parlamentului statal.

Este deschis între 10:00 si 18:00, iar intrarea este 6 €.

castele germania 1

  1. Castelul Hohenzollern

Este situat la 80 km sud de Stuttgart pe un munte de 855 metri lângă orăşelul Hechigen şi a fost reşedinţa familiei Hohenzollern pentru câteva secole. Castelul Hohenzollern actual a fost terminat în 1867 şi este maiestuos.

Se poate ajunge cu trenul sau cu maşina pe A81 (ieşirea Empfingen) sau B27 (ieşirea Burg Hohenzollern)

Este deschis de la 9:00 la 17:30
Intrare: 5 € (doar împrejurimile) sau 9 € cu intrare în castel

castele germania 2

 

 

Mihai Luca

Nu sunt comentarii

Scrie-ne comentariul tau: